הבית // כל הבית בקומה אחת, אבל יש הפרדה בין חדרי הילדים לחדר ההורים ובין אזור השינה לאזור האירוח והמשפחה. מרכז הבית הוא המטבח וה"אי" שלו, פינת האוכל המרווחת והסלון, שיש בו הרבה אור ומרחב.
הם התחילו לתכנן את הבנייה לפני כארבע שנים, כאשר עוד התגוררו בקרוואן. ניצן: "היה לנו חשוב לבנות בית שיתאים לצרכים המשפחתיים שלנו, לחיי המושב ולילדים, שהבית יהיה מעשי ונעים, ושהאוויר יזרום חופשי בין כל החללים. בתור מי שגדלה בערבה, המרחבים הם בנשמה שלי. לכן החלל המרכזי פתוח, גדול ונקי מאוד. אנחנו גרים כאן כבר שנתיים ונהנים ממנו, מהתכנון ומהבחירות שעשינו. הבית עדיין רחוק מלהיות גמור ומולבש, ויש עדיין פינות רבות שיתעצבו איתנו בהמשך הדרך והחיים".
מטבח // "שנינו אוהבים מאוד לבשל, והתכנסות משפחתית לארוחות בערבה היא הערך החשוב ביותר. לכן אנחנו אוכלים ביחד ארוחות בוקר, צהריים וערב, כמעט בכל יום. אנחנו מארחים וגם שותים קפה במטבח או במרפסת. לכן היה לנו חשוב שהמטבח יוכל להכיל את כולנו בנוח ויאפשר גם להסב על ה'אי' עם חברים ומשפחה".
מרפסת // איתן אוהב לשבת במרפסת, והדלת אליה יוצאת מהמטבח, "גם כדי לחסוך טיולים עם קפה בכל הבית, בשביל השקט הנפשי שלי, וכמובן לשם הנוחות וליצירת הרגשה שהפנים והחוץ מתחברים".
צבע // חדרי המקלחת, חדרי ההורים והילדים וחדר השירותים לאורחים צבועים כל אחד בצבע אחר.
הבוקר // איתן יוצא כבר בחמש וחצי בבוקר לעבודה החקלאית, וניצן מתעוררת אחריו ומתחילה את הבוקר בשש עם קפה. אחרי חצי שעה הילדים מתחילים להתעורר ולהתכונן לבית הספר ולגן, מכינים אוכל למוסדות החינוך סביב ה"אי" במטבח, ואוכלים ארוחת בוקר זריזה. בשישי ובשבת הכול רגוע יותר, והם פותחים את הבוקר בנחת עם קפה ושוקו.
עושה שוק // איתן מנהל את המשק החקלאי שבבעלותו. "בשנים האחרונות אנחנו עוברים מגידול של פלפל לייצוא לגידולי שוק מגוונים – קולרבי, דלעת ערמונים, קישוא, זוקיני, פלרמו, תמרים". איתן עובד גם כאגרונום בחברת זרעים. "בחקלאות בארץ ובפרט בערבה יש אתגר גדול והמון קשיים, אבל אני נהנה מהעבודה והיצירה בכל עונה מחדש. נעים לראות איך היבול צומח גם בתנאי היובש הקשים שהערבה מכתיבה לנו. יש התרגשות בכל פעם מפרי חדש ומפרחים. בתור בחור צעיר עבדתי בגינון ועולם החקלאות תמיד קרץ לי, אבל מה לילד בעיר ולחקלאות? החיים גלגלו אותי לכאן ואני שמח על זה מאוד. החלום שלי הוא לפתח חקלאות מים בערבה – למשל לגדל אצות שאחר כך ישמשו לתרופות או לקוסמטיקה".
שילוב // ניצן עובדת כמורת שילוב עם תלמידי כיתות א'־ב', בתחום של הוראה מתקנת. "אני עובדת בעיקר עם ילדים שצריכים חיזוק בתחום השפה".
הים // איתן נולד בפריז, השלישי מארבעה אחים, ומשפחתו עלתה ארצה כשהיה בן שנה. הם גרו ברחובות, והוא למד בתיכון אמית. הוא התגייס לצנחנים, שירת במגלן, טייל בעולם ולמד ביולוגיה ימית ומדעי הים במכמורת. "אני אוהב מאוד את הים. אנחנו חיים בלב המדבר אבל אני משתדל להגיע לים כמה שיותר".
חינוך // ניצן גדלה במושב צופר, הבכורה משלושה אחים. בצבא שירתה כמשקית ת"ש וקצינת ת"ש, ואחרי השחרור טיילה במזרח במשך שבעה חודשים. כשחזרה לארץ נרשמה ללימודי חינוך מיוחד וניהול מערכות חינוך.
היכרות // הם הכירו בחתונה של חבר ילדות של ניצן, שנישא לחברת ילדות של איתן. שנה אחר כך נפגשו שוב, במקרה, ומאז הם יחד.
צופר // הם גרים במושב כבר עשור. ניצן: "כאן נולדו ילדינו. היה לשנינו ברור שאנחנו רוצים לגור בערבה התיכונה. זה המקום הטוב והבריא ביותר לגדול בו. לאיתן היה חשוב להקים משפחה במרחב ובאווירה קהילתית, וזה האופי של המושב והערבה בכלל, שכולם מכירים בה את כולם ומבלים עם כולם. קיימת תחושת ביטחון. הילדים שלנו יכולים לפתוח את הדלת ולצאת, והם תמיד יפגשו פנים מוכרות וידידותיות. הם גדלים יחד מהגן ועד סיום בית הספר, ויש בזה קסם מיוחד – החברים הופכים להיות משפחה והמשפחות הופכות להיות משפחה אחת גדולה. היום אני מלמדת בבית ספר שבו למדתי, אמא שלי עדיין מורה שם, וגם שני הילדים שלנו לומדים שם".
חילוץ // איתן: "הערבה היא מקום שמבוסס על מתנדבים. אם לא יהיו מתנדבים לא יהיה מי שייתן מענה בזמן אמת. אני חבר ביחידת החילוץ וגם נהג אמבולנס. כבר קרה יותר מפעם אחת שמטיילים יצאו לטייל והתייבשו, שלחו הודעה ומישהו הגיע לחלץ אותם".
חופש // "אחרי שנת הקורונה אנחנו לא ממש זוכרים מה הוא חופש. החופשים שלנו בדרך כלל קצרים וממוקדים, לילה או שניים בחאן או בקרוואן במקומות שונים בארץ, עם חברים או משפחה. היינו כמה פעמים בהרכב משפחתי בחופשת בטן־גב בחו"ל. כשהילדים יגדלו קצת נמצא את הזמן המתאים לטיול משפחתי ארוך בחו"ל. אבל המגורים בערבה התיכונה הם סוג של חופשה מתמדת, וזה המזל והכיף שלנו. החצר האחורית של הבית היא נוף המדבר, ובכל שבת בשעות הבוקר אנחנו יוצאים לטיול משפחתי בנוף הבראשיתי".
להשתתפות במדור:
dyokan@makorrishon.co.il