אחרי שבמשך שנים הוא נדחק לשולי החקלאות הארצישראלית, החרוב חוזר לאופנה

לרשב"י הספיק הפרי שלו כדי לחיות נצח בתוך מערה. לערביי הארץ הוא שימש בתור תחליף מייפל, ממתיק טבעי בעל טעם קצת מוזר. בקרב חקלאי הגליל, שנוטעים אותו הקיץ בפעם הראשונה באופן מסחרי, הוא מעורר חלומות על פרי בביקוש צומח שלא דורש כמעט מים. אבל אנחנו עדיין לא ממש מבינים את עץ החרוב, הריח שלו מזכיר לנו (ולא רק לנו) את המוות, ואנחנו לא באמת נהנים לאכול את פירותיו המוזרים, שמחריבים את השיניים. אז האם יש סיכוי למטעי הזהב השחור? נתן אודנהיימר יצא לבדוק

חרובים. צילום: שאטרסטוק

לצפיה או התחברות לכתבות מקור ראשון

המשך