הבית // בית פרטי במושב, עם סלון ומטבח גדול, חדר משפחה וחדר לכל ילד ולהורים. בחוץ גינת תבלינים וירק: ברוקולי, קולרבי וכרוב, ומגוון עלים ירוקים. דני: "הכי כיף לקטוף ולאכול. מת על זה".
הבוקר // דני מתעורר בחמש בבוקר, ב"יקיצה טבעית. אני נהנה מהשקט, יש לי שעתיים של יוגה, קריאה, קיפול כביסה ובישול". שאר הבית מתחיל להתעורר בשבע בבוקר. אחרי הפיזור למוסדות החינוך הם יוצאים יחד לעבודה.
הדרך // הם נוסעים ביחד לעבודה. "במכונית מתקיימות השיחות הכי טובות שלנו".
אפייה // שניהם הבעלים המשותפים של מותג האפייה "דני וגלית", המתמחה באפייה בריאה של עוגיות, מלוחים ומוצרי מאפה מ־100 אחוז דגנים מלאים. "כל המוצרים שלנו מתאימים לטבעוניים. בעקבות שינוי בריאותי ותפיסתי שעברנו, לקחנו על עצמנו לתת מענה לפינוק ליד הקפה או לארוחת בוקר מזינה ללא נקיפות מצפון ועם המון טעם. יש לנו כיום שתי מאפיות באשדוד, אחת מהן ללא גלוטן".
תרומה // הם משלבים בעסק עובדים פגועי נפש עם עבר של התמכרויות.
עבודה יחד // "אנחנו נהנים, זה עושה לנו טוב. ברור לנו שלא לכל זוג הסידור הזה היה עובד". גלית אחראית על פיתוח מוצרים ועל הייצור, ודני אחראי על השיווק וההפצה. "לכל אחד יש תפקיד מוגדר בעסק, ושנינו מנכ"לים משותפים. אנחנו לא מתערבים זה לזה בעבודה, פרט להחלטות שנוגעות לאסטרטגיה, שמתקבלות במשותף".
יזמות // "הכול התחיל בקצת תמימות: כל יזם צריך שתהיה לו תמימות". הם התחילו בהכנת גרנולה ביתית ובמכירתה ללקוחות פרטיים ולחנויות טבע, וגם באירועי יוגה. "הגרנולה שהכנו בבית הייתה תערובת של אגוזים, גרעינים ושיבולת שועל. עם הזמן הבנו שאפשר להכין את זה בלי סוכר, וזאת תהיה ארוחה שלמה ומזינה.
"העניין צבר תאוצה. החלו להגיע המון הזמנות, ובמקביל התחלנו גם לאפות עוגיות. אנשים רוצים מתוק, אז חיפשנו דרך לאפות עוגיות שיהיו כמה שפחות מזיקות ועדיין טעימות. כשעברנו לבית בקדרון, בעזרתה של פאני, אמא של גלית, שהיא מרוקאית, האפייה השתדרגה. כשהביקוש גדל הפסקנו את הייצור הביתי והקמנו מאפייה מסודרת באשדוד. חברנו לשני גופים מרכזיים בתחום – ניצת הדובדבן ושופרסל, שהתחילו את המחלקה הירוקה שלהם ואנחנו נתנו להם בדיוק את המענה לעוגיות טבעיות עם רכיבים בריאים".
קשר // גלית גדלה באשדוד. היא הבת הבכורה ויש לה שני אחים צעירים. אחרי הלימודים במקיף א' היא שירתה בחיל הקשר כמפעילת מחשב באוגדת צנחנים. בתום השירות יצאה ללימודים, השלימה תואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני במכללה למנהל, והתגלגלה לנהל רשת חנויות בגדים גדולה.
ניהול // "התחלתי בקבוצת גולף בתור סטודנטית שעוטפת מתנות לקראת החג. כנראה עטפתי טוב, כי הציעו לי להשתלב בתוכנית הכשרת מנהלים, ובסיומה מוניתי למנהלת הסניף מספר 2 ברשת – גולף אנד קו שבעת הכוכבים. בגיל 26 ניהלתי 25 עובדים. בחודש הראשון עבדתי יותר מ־300 שעות, ומנהל הרשת בדק איתי אישית אם זה הגיוני. אחרי כמה חודשים הציעו לי לנהל את רשת אינטימה".
קישור // דני גדל בשכונת הכרמל בחיפה, והוא האמצעי משלושה אחים. אחרי הלימודים בריאלי הוא שירת ביחידת התיאום והקישור עם הפלסטינים בעזה וברפיח ("שירות מאוד מעניין"). הוא עשה תואר ראשון בתקשורת במכללה למנהל ועבד במשך שנים ברשת שוקן, בעכבר העיר. הוא הקים שם את המדריך לחיים בריאים, "עכבר בריא".
ההיכרות // שניהם גרו בשכירות בתל־אביב, ושם נפגשו דרך חברה משותפת. "יצאנו לדייט או שניים וידענו שזה זה. מעולם לא עשינו הפסקות ומעולם לא נמאס לנו. יש לנו המון תחומי עניין משותפים". אחרי ההיכרות עברו לגור יחד ביפו, ואחר שנה וחצי התחתנו. שנה אחר כך נולדה יובל.
קדרון // סבא של גלית הוא ממייסדי המושב, והוא נפטר ממש כמה ימים אחרי לידתה של יובל. "אבא שלי הציע לנו לעבור לגור במושב ולגדל את המשפחה באווירה מושבית. עברנו לכאן לפני 14 שנה – עזבנו את העבודות שלנו כשכירים והתפנינו לפתוח את העסק מהמטבח הביתי".
תחביבים // "אנחנו בית שמעודד ביטוי ומימוש עצמי. יובל לומדת במגמת אופנה בתיכון, עומר משחק בנבחרת הכדורסל של המועצה האזורית ברנר, וליהי נולדה מנהלת: היא עסוקה עכשיו בגיוס כספים למסיבת הסיום של השכבה שלה".
ספורט // דני היה ספורטאי בילדותו. "התאמנתי שנים בהתעמלות מכשירים והייתי בנבחרת, אבל בשלב מסוים זה הפך להיות אינטנסיבי מאוד והרגשתי שהמחיר החברתי שאני משלם כבד מדי. אחרי שפרשתי מהתעמלות מכשירים עברתי לגלישת גלים, שיחקתי טניס וכדורסל, ועד היום אני פעיל מאוד בכושר ומאמין בכך שזה חלק חשוב מאורח חיים בריא".
תזונה // הם מפחיתנים: אוכלים בשר, אבל מעט, ומשתדלים לאכול כמה שיותר טבעי. דני: "אנחנו מאמינים שזה נכון מבחינת מוסרית ובריאותית לאכול תזונה שמבוססת יותר על הצומח ופחות על החי".
אוכל לילדים // הם לא מגבילים את הילדים באכילה, אבל מסבירים להם את הצורך בתזונה בריאה ומזינה. "אם הם מעדיפים לאכול לחמניות מקמח לבן ולא מקמח כוסמין, אנחנו מכבדים את ההחלטה שלהם. אבל אנחנו לא מכניסים לבית שתייה ממותקת ולא ממתקים. כשלפעמים יש ממתקים בבית זה רק בגלל הסבתות, שמביאות להם מדי פעם. הילדים שלנו אוהבים מאוד ירקות והם עצמאים מאוד ומבשלים לעצמם הרבה פעמים. במיוחד הבכורה שלנו, שהיא בשלנית־על".
שינוי // גלית: "בשלב מסוים בחיי עשיתי שינוי תזונתי, וניסיתי תזונה צמחונית. זה התחיל אחרי סדנת ויפאסנה, שכללה 11 יום של שתיקה ואוכל צמחוני. התזונה הזאת הייתה לי מדהימה, וכשפגשתי את דני הוא אכל אוכל אורגני ואני אכלתי ארוחות צמחוניות. יצאנו לחקור את הנושא לעומק, כדי להבין מה הופך את התזונה לבריאה יותר, ואחת המסקנות הייתה שיש כל מיני גוונים בתזונה אבל יש הסכמה כללית שתזונה מהטבע מטיבה עם הגוף. אנשים חושבים שבאוכל בריא יש סגפנות, אבל אנחנו רצינו להסביר לכולם שההפך הוא הנכון, יש בזה שפע. רצינו להפיץ את הבשורה".
להשתתפות במדור: dyokan@makorrishon.co.il