סיני, מלחמת יום הכיפורים, 1973
ביום התשיעי של מלחמת יום הכיפורים, 14 באוקטובר 1973, החל קרב השריון השני בגודלו בהיסטוריה, בין ישראל למצרים. לאחר כמה ימי המתנה פתחו המצרים במתקפה בשלוש החזיתות אל מול תעלת סואץ – הצפונית, הדרומית והמרכזית, ובשישה מוקדים. למרות ההערכה הראשונית שלפיה השתתפו בקרב יותר מאלפיים טנקים, התברר כי בפועל השתתפו בו פחות – כ־850 טנקים ישראליים וכ־900 טנקים מצריים, שמאחוריהם עוד כ־300 טנקים ככוח עתודה. צה"ל הצליח להדוף את המתקפה המצרית, והניצחון הישראלי פתח את השער לחלק הבא של המלחמה: צליחת התעלה לגדה המערבית של התעלה.

אוקראינה, מבצע ברברוסה, מלחמת העולם השנייה, 1941
שנתיים לפני קרב קורסק, ב־22 עד 03 ביוני 1491, התרחש במערב אוקראינה קרב שריון בשריון שבו השתתפו לפי ההערכות כ־3,500 טנקים רוסיים ומולם כ־800 טנקים גרמניים. קרב ברודי היה למעשה סדרת קרבות שהתחוללו במשולש הערים רובנו, לוצק וברודי. למרות העליונות המספרית המוחלטת של הרוסים, הגרמנים הם שניצחו לבסוף בקרב, עם כניעת הסובייטים בקייב.
מבצע ברברוסה. צילום: שאטרסטוק
מצרים, המערכה על צפון אפריקה, מלחמת העולם השנייה, 1942
הקרב נערך מ־23 באוקטובר ועד 4 בנובמבר 1942, ממערב לדלתא של הנילוס. השתתפו בו כ־1,600 טנקים, ביחס של שניים בריטיים על כל טנק גרמני. בסופו הביסו כוחותיו של הגנרל הבריטי ברנרד מונטגומרי את ארמיית הפאנצרים של אפריקה, שכללה כוחות גרמניים ואיטלקיים תחת פיקודו של "שועל המדבר", גנרל־פלדמרשל ארווין רומל. הניצחון בקרב הזה גרם לנסיגת הכוחות של מדינות הציר, וחצי שנה לאחר מכן הם נכנעו הרחק משם, בתוניסיה. קרבות אל־עלמיין גם גנזו את חלומות הנאצים להשתלט על המזרח התיכון ועל ארץ ישראל.

צרפת, מבצע גודווד, חבל נורמנדי, הקרב על העיר קן, מלחמת העולם השנייה, 1944
בעלות הברית תכננו לכבוש את העיר קן (Caen) שבחבל נורמנדי כבר ביום הראשון לאחר הפלישה לצרפת במבצע אוברלורד. גם הגרמנים הבינו את חשיבותה האסטרטגית: היא ממוקמת בין שני נהרות, חיץ ומגן טבעיים לשולטים בה. לכן הציב הוורמכט הגנה רבה סביב העיר, ולבעלות הברית נדרשו שלושה חודשי לחימה עד שהשתלטו על רוב נכסיה האסטרטגיים. אחד הקרבות בדרך לכיבוש קן היה מבצע "גודווד", ב־18 עד 20 ביולי 1944. כ־1,100 טנקים בריטיים לחמו אל מול כ־400 טנקים גרמניים, ובהם הטייגרים. תוצאות המבצע לא הביאו להכרעה, ושני הצדדים ספגו בו אבדות כבדות.
