שף // יוגב הוא בן יחיד. הוריו התגרשו והוא גדל עם אמו בפתח־תקווה. בילדותו היה מבלה הרבה אצל סבו וסבתו, שהיו בעלי מסעדה עיראקית בשוק בפתח־תקווה. הוא למד מהם מתכונים רבים ולמד איך לעבוד נכון במטבח ולמה חשוב לשים לב. מגיל קטן הוא התנסה במטבח, בהכנת עוגות, עוגיות ומאכלים אחרים. ככל שגדל הידע שלו בבישול הוא נהנה במטבח יותר ויותר, והאוכל הלך והשתבח.
חקירה // יולי גדלה באבן־יהודה. גם היא בת יחידה להורים גרושים. במהלך החיים עברה כמה וכמה בתים עם שני ההורים, בערים שונות בארץ ודרך מסגרות חינוך מגוונות. “הכרתי אנשים רבים, בעלי סגנונות חיים שונים ועם דרכים רבות להגשמה. השנים האלה לוו בחקירה רוחנית מתמשכת, מתורות המזרח והבודהיזם, דרך האתאיזם, ועד החזרה לשורשים ביהדות“.
חיפושים // יוגב: “אחרי שהשתחררתי מהצבא הייתה תקופה של מסעות בארץ ובעולם, שבהם חוויתי לראשונה התעוררות רוחנית. כשהגעתי למטולה התחלתי ללמוד במכללת תל־חי תואר בחינוך ובקיימות, ואז התעוררה בי נקודת האמונה והתחיל אצלי תהליך של חזרה בתשובה“.
ההיכרות // הם נפגשו במסיבת טבע בצוק מנרה. יולי, ששירתה אז בקבע כמפקדת מרפאה בחיל המודיעין, יצאה לאפטר ובאה עם חברות למסיבה. “המפגש היה לא צפוי ומרגש. לא יכולתי להתעלם ממה שהרגשתי כשראיתי אותה, ולא רציתי לתת להזדמנות הזאת לחמוק ממני. אחרי חודשים ספורים של היכרות הבנו שנינו שהכרנו את אהבת חיינו, והחלטנו להקשיב לבטן ולצו הלב שלנו, ולהתחתן“.
חב"ד // יולי: “שנינו בחיפוש רוחני כל החיים. חזרנו למקורות, לשורשים, בין השאר כשבטיול בהודו הגענו לבתי חב“ד ומצאנו את עצמנו מטיילים הרבה עם דתיים שפגשנו. גילינו שם את האור של התורה והשבת וכשחזרנו לארץ המשכנו להתחזק. היום אנחנו משתדלים לחיות בחיבור לה׳ ולתורה“.
יוגלך // את הקונדיטוריה הקימו בתחילת התפרצות הקורונה. יוגב: “העבודה, הלימודים והשגרה השתנו לחלוטין, והיינו צריכים לשאול את עצמנו מה עושים. גרנו ביחידת דיור קטנה, והתחלתי להכין מלבי לכבוד שבת. מהר מאוד אנשים פנו אלינו וביקשו עוד. עם הזמן נוצר קהל לקוחות שקנו מאיתנו מלבי בכל יום שישי, והתחילו להגיע בקשות לעוד סוגי קינוחים. יולי לא אכלה אז ביצים, וכשחיפשנו עוגת שמרים פרווה בלי ביצים – כלומר, טבעונית – לא מצאנו בשום מקום. אז התחלתי לנסות להכין אחת כזאת בעצמי, ולאחר כמה וכמה ניסיונות הצלחנו להגיע למתכון מנצח של בצק שמרים טבעוני, שהכנו איתו עוגות שמרים ומאפים אחרים. ככה נולדה יוגלך“.
אתגרים // היו אתגרים עסקיים, כלכליים, תפעוליים ורגשיים ככל שהעסק צמח. “אחרי שנה בעסק היינו צריכים לשדרג את הציוד ולהשקיע בעיצוב, אז החלטנו לקחת הלוואה חברתית מפלטפורמת SparkIL, שעוזרת לעסקים קטנים בפיתוח העסק“.
התעקשות // “לא ויתרנו, בגלל האמונה שאנחנו עושים משהו טוב: אנחנו נהנים לאפות ואנשים נהנים לאכול. למרות כל הקשיים הצלחנו להישאר צוות, להקים ולנהל את יוגלך יחד, כזוג נשוי, כשאני אחראי על המתכונים וההכנות ויולי אחראית על השיווק והפרסום. התוכנית שלנו היא לפתח את העסק ולהתרחב, כי אין כמעט קונדיטוריות טבעוניות כשרות בארץ“.
טבעונות // כל המוצרים שלהם טבעוניים, ועשויים מחומרי גלם איכותיים ומוקפדים. “אנחנו מקפידים להשתמש בקמח כוסמין, באגוזים טבעיים ובשמנת קטניות – בלי חומרים משמרים ותוספים סינתטיים. יש לנו מוצרים ללא גלוטן שעשויים מתערובות קמחי אגוזים, פירות טבעיים וסופר־פודס. מגיעים אלינו טבעונים, אוכלי כול שמצאו פינוק אצלנו, אנשים שמחפשים קינוח פרווה איכותי לסעודה בשרית וגם אנשים שמקפידים על תזונה ספציפית ונמנעים מגלוטן או סוכר. זה מקום קהילתי, בדרך הנדיב בכניסה לפרדס־חנה, ופוקדים אותו כל האוכלוסיות שנמצאות בפרדס ובסביבה“.