הבית // בית שתכננו ובנו בעצמם, והוא מתאים באופן מושלם לסביבה ולאקלים של הר חברון. העמדת הבית, מיקום החלונות והפטיו תוכננו בקפידה כדי לנצל את זרימת האוויר הטבעית ואת אור השמש המשתנה לפי עונות השנה. בזכות הבידוד המעולה של קירות הבית והחלונות, אין צורך במזגן. "בחורף אנחנו מחממים את הבית בקמין עץ איכותי, יד שנייה".
עץ ואבן // הבית בנוי על שלד עץ שבנה אומן העץ מושא אדלר. סימה: "בלב הבית ניצב קיר אבן המחבק את הפטיו מבחוץ וממשיך פנימה עד לחדר השינה שלנו. האבנים לקיר הובאו מפירוק של דיר הכבשים הישן בחוות הר־סיני, ששלום עבד בה בנעוריו". מעבר לעיצוב הייחודי, הקיר משמש כמסה תרמית שעוזרת לווסת את הטמפרטורה בבית באופן טבעי.
חלל // עיצוב הפנים של סימה נותן לכל חדר תחושה מותאמת לשימוש ולרוח הבית. צבעים שמחים, חומרים מגוונים והמון צמחייה ממלאים את החלל ויוצרים תחושת מרחב מוארת ונעימה. חלק מהריהוט נאסף במשך השנים מיד שנייה במלאכת ליקוט של סימה, והפריטים כוללים יצירות אמנות מהסטודיו שלה. "בחוץ יש גן ירק, והירקות בו משתנים בהתאם לעונות השנה. יש גם בוסתן מלא עצי זית ששלום שתל ומגדל כבר יותר מעשור".
הבוקר // הם מתחילים בפתיחת הווילונות כדי להכניס את השמש הביתה, ובהתאם לעונה ולמזג האוויר הם פותחים או סוגרים את החלונות, ויוצאים לסיבוב קצר בגינה. בבקרים הקרים של החורף, שלום מוסיף עצים לקמין כדי לחמם את הבית, וסימה משמיעה מוזיקה ברקע. הילדים מתאספים במטבח לשתייה חמה ולהכנת סנדוויצ'ים לפני היציאה למוסדות החינוך.
אומנות // שלום הוא הנדסאי אדריכלות, ומתכנן בתים ומבני ציבור ועורך התאמות נגישות, עם גישה סביבתית ויצירתית. "אני אוהב לפגוש את הלקוחות ולהפוך את החלומות שלהם למשהו מעשי, אני ממש עובר איתם מסע להגשמת החלום של בניית הבית". סימה היא אמנית ומעצבת רב־תחומית שאוהבת צבעים, צמחים ואנשים. שניהם עובדים תחת קורת גג אחת: בצד אחד של המבנה נמצא הסטודיו של סימה, SIMART, שם היא מעבירה סדנאות אומנות, נגרות ויצירה, ובצד השני הסטודיו של שלום. ביחד הם יוצרים ועובדים בסטודיו בלפר, מעבירים סדנאות נגרות ואומנות בכל רחבי הארץ, ומתכננים ומעצבים בתים מלאי השראה.
גת // סימה גדלה בקריית־גת, הרביעית מחמישה אחים. "הייתה לי ילדות של ילדת בני עקיבא בעיירת פיתוח, ולמדתי בתיכון גרוס – התיכון הדתי היחיד שהיה בעיר. הסניף היה המוקד החברתי שלי ועליו התבסס הכול". בשירות הלאומי עבדה בבתי הילדים ובבתי הספר של קבוצת יבנה, ושם פגשה את בן זוגה הראשון, חבר קיבוץ. הם התחתנו והיא הייתה חברת קיבוץ במשך יותר מעשור. נולדו להם שתי בנות. היא למדה תואר ראשון באמנות והחלה לעסוק בתחום.
שבע // שלום גדל בבאר־שבע, השלישי מחמישה אחים. הוא גדל בישיבת וולפסון (ישיבת בני עקיבא אהל שלמה) בבאר־שבע, כי הוריו עבדו כמורים בישיבה. אחר כך עברו למעלה־אדומים, כשהיה בן 14 הוריו התגרשו, והוא עבר ללמוד בישיבת סוסיא, אבל בכיתה י' "זלג" להתנדב בחוות הר־סיני ושם העביר את שנות התיכון שלו, כרועה צאן וחקלאי. "גרתי שם תקופה בתוך מערה עתיקה, באוהל בדואי ובבקתת בוץ שבניתי במו ידי. הייתי שם עד גיל 18, ובצבא לא התקבלתי לשירות בשל פעילותי בתקופת ההתנתקות". אחר כך פגש את אשתו הראשונה, התחתן והתגורר בסוסיא. נולדו להם שני ילדים.
לימודים // שלום: "לא סיימתי את לימודי התיכון כי בחרתי לעשות משהו אחר. לא היו לי בעיות לימודיות, פשוט זה לא התאים לי אז. ולכן כשבאתי להשלים את הבגרויות, לא הייתה לי בעיה. נרשמתי למכינה להנדסאים, אחר כך למדתי אדריכלות ועיצוב פנים. מנער שההורים שלו התגרשו והוא לא מצא את עצמו בניתי את עצמי בעשר אצבעות. גם בתקופה שלאחר הגירושים עברתי תקופה לא קלה אבל מכל דבר צומחים".
פרק ב' // לפני כחמש שנים הם הכירו דרך אתר ההיכרויות "שליש גן עדן". שלום הביא איתו את עילי ושיר, וסימה את מעיין וגילי. יחד הם התחילו את חייהם מחדש, ולאחר תקופה של לא מעט קשיים, אי ודאות בתקופת הקורונה ומעברי דירות בתוך סוסיא, הם הצליחו לבנות בית. "אנחנו כל כך שמחים שהתאפשר לנו לבנות בית פיזי ורוחני כאחד – בית שמגלם את החלומות והכישרונות שלנו, את הצבעוניות שלנו, את העבר והעתיד".
משפחה // "כל החלטה שלנו דורשת פתיחה של ארבעה יומנים: שלנו ושל בני הזוג לשעבר. אבל בגדול כולנו במערכת יחסים טובה, בהתחשב בנסיבות. המשפחה שבנינו יחד צומחת וגדלה. בהתחלה היה מאוד מאתגר לילדים שהיו צריכים להתרגל לבתים חדשים ולמציאות חדשה, אבל הם לומדים לאהוב ולתמוך זה בזה, והלב נפתח לכל אחד מהם". לפני חמישה חודשים הצטרפה אליהם צופיה, הבת המשותפת, שהכניסה לבית הרבה אור ושמחה, והשלימה את הפסיפס המשפחתי.
להשתתפות במדור dyokan@makorrishon.co.il