עשרות חברות וארגונים גדולים במשק ובעולם הבריאות, לוקחים בימים אלה חלק במיזם "אות זיכרון", שבמסגרתו מוחלף הלוגו שלהם למשך שבוע בלוגו שמעוצב בכתב יד של נופלים ממלחמת 'חרבות ברזל'.

בין הארגונים שהסכימו להשתתף במיזם וכבר החליפו את הלוגו הנוכחי שלהם בלוגו המעוצב ניתן למנות את ביה״ח שמיר (אסף הרופא), מרכז רפואי צפון (פוריה), ביה"ח השיקומי רעות ת"א, אנוש, עלם, ביה״ח העמק, משרד הבריאות, נט״ל, וולפסון, זק״א, טיפולי, אסותא, femi.

היוזמה הינה פרי שיתוף פעולה בין מיזם "אות החיים" למשרד יחסי הציבור בן חורין אלכסנדרוביץ', שהביאו עשרות מלקוחותיהם שבשיתוף עם המשפחות מנציחים את נופלי 'חרבות ברזל'. "חובתו המוסרית והערכית היא לזכור בכל דרך את מי שהקריבו חייהם למעננו", אומרים איתי בן חורין וטל אלכסנדרוביץ'. "כתב יד של אדם משקף את אישיותו, ולקרוביו הוא מהווה חווית זיכרון חזותית, מוחשית ומשמעותית. במיזם 'אות זיכרון' אנו מבקשים להנכיח את זכרם בצורה יומיומית שנוגעת ללב. לכל כתב יד סיפור, ולכל אות יש נשמה שמנציחה את סיפורם של הנופלים באופן בלתי אמצעי ומרגש."

שרון נימרי אמה של עדן נימרי ז"ל שנפלה בקרבות העזים בבוקר השבעה באוקטובר הגיבה ליוזמת ההנצחה המיוחד "יום זיכרון שני ללא עדן, אך ההשראה והגבורה שלה תמיד איתנו. מעבר לעובדה שעדן הבינה את האחריות שמוטלת עליה ואת משמעות התפקיד שאותו היא ממלאת, לעדן היו ערכים גבוהים והרבה חמלה לזולת. היא נלחמה במחבלים, והמשיכה לירות כדי למשוך אליה את תשומת הלב ולאפשר לחיילות לברוח למקום מבטחים, בזמן שהמחבלים התחילו לזרוק רימונים לתוך המיגונית", מספרת אמה, "זה מוכיח לי את מה שאני כבר יודעת – כמה משמעותית היא הייתה בחייה. מאוד מרגש כשארגונים ועמותות בחרו להנציח את עדן בכתבה ידה, ואני מבינה עד כמה תהיה משמעותית לעד".

במיזם 'אות. חיים' גייסו מעצבים שיצרו פונטים (גופנים) מכתב ידם של הנרצחים והנופלים במלחמת חרבות ברזל 7.10.2023 הי״ד, בחיבור עם המשפחות השכולות, לשם הנצחת זכרם של יקיריהן. כל השותפים במיזם עושים זאת בהתנדבות, והפונטים נקראים על שם המונצח/ת ובשם זה יוצאים לאור. כל הפונטים זמינים להורדה באתר המיזם, לצד צילום כתב היד המקורי של המונצח/ת, תמונתו וסיפור חייו.

בנוסף, הפונטים יהיו זמינים לשימוש באופן חופשי בכל מחשב ובכל בית, ולכל מי שיחפוץ בכך: משפחות, תלמידים, סטודנטים, מורים, מעצבים ועוד. על ידי כך, מקווים משתתפי המיזם, שמשהו מהאישיות ומהייחודיות של הנופלים, יונצח ויאיר אל העולם.