
. משתמשים במטבח באופן אינטנסיבי? חפשו שיש עם כושר ספיגה נמוך
כשמתחילים לחפש שיש למטבח, בדרך כלל המראה הוא זה שמושך את העין ואת תשומת הלב הראשונית. לעיצוב יש כמובן חשיבות, אבל כדאי להתחיל דווקא מפרמטר שלא תמיד נלקח בחשבון – כושר הספיגה.
כושר הספיגה של כל חומר מושפע מכמות הנקבוביות שיש בו. כמות גדולה מובילה לספיגה משמעותית של רטבים, שומנים, נוזלים ושאר חומרים שמגיעים אל משטח העבודה תוך כדי העבודה. אם אתם מתעתדים להשתמש במטבח באופן אינטנסיבי, ואוהבים את המשטח שלכם נקי באמת, כדאי להעדיף שיש שכושר הספיגה שלו נמוך – כך שלא יצטברו בו כתמים וגם לא חיידקים מזיקים.
דוגמה לשיש עם כושר ספיגה נמוך היא סילסטון – שיש שעשוי מקוורץ טבעי ולכן הוא מתאפיין בצפיפות גבוהה ומינימום נקבוביות.
2. לא תמיד נזהרים? כדאי לבחור בשיש עמיד לשריטות וחבטות
עוד פרמטר חשוב מאוד לגבי משטחי עבודה במטבח הוא העמידות שלהם לשריטות, חבטות וכו’. באופן דומה לסעיף הקודם, גם כאן יש משקל להרגלי השימוש שלכם במרחב הקולינרי: ככל שאתם עובדים זמן רב יותר במטבח, כך גדל הסיכוי לפגיעות שונות בשיש, כמובן בלתי מכוונות אבל כאלה שעלולות לגרום לנזק מצטבר – ולכן גדלה הכדאיות שבבחירת משטח עמיד לכך.
שיש קוריאן למשל רגיש לשריטות וכך גם שיש אבן קיסר. שיש נאוליט לעומת זאת יספק רמת עמידות גבוהה, בעיקר בזכות תהליך הייצור המתקדם שלו שמבוסס על טכנולוגיה שמחקה את התהליך שבו נוצרת אבן חזקה מאוד בטבע. בטבע כמובן נדרשות אלפי שנים ואילו במפעל הרבה פחות, בזכות החשיפה גם לטמפרטורה גבוהה וגם ללחץ עצום, שמייצרות חומר בעל חוסן מרשים.
3. עמידות לחום
סוג אחר של עמידות שנדרשת לפעמים מהשיש היא לחום. הכוונה היא למצבים שבהם אתם מניחים על משטח העבודה סירים חמים מאוד או מחבתות לוהטות. שיש סילסטון למשל לא מצטיין בסעיף זה, ואם תבחרו בו תצטרכו להקפיד להציב תמיד תחתית ורק עליה סיר או מחבת. גם שיש מאבן קיסר לא עמיד לחום, ואילו משטחי עבודה מגרניט מאפשרים להניח עליהם כל דבר שתרצו בכל טמפרטורה. גם שיש דקטון -שיש שמבוסס על קוורץ, פורצלן, זכוכית ועוד מינרלים, ומיוצר ע”י החברה הספרדית המובילה קוסנטינו– עמיד לחום.
4. התקנה מקצועית בלבד
אחרי בחירת השיש הנכון עבורכם, כשכאמור לאחר התייחסות לשיקולים הפרקטיים תבוא גם התייחסות מעמיקה לפן האסתטי, כדאי מאוד לוודא שההתקנה נעשית באופן מקצועי. למעשה מדובר בתהליך שכולל קודם כל מדידה מדויקת של המטבח שלכם, בדיקה שהארון שעליו יונח משטח העבודה ישר לגמרי (ואם לא, ביצוע פילוס מוקפד), ורק לאחר מכן התקנה של השיש הנבחר.
לקראת ההתקנה תתבקשו גם לבחור את סף השיש הרצוי מבחינתכם. האפשרויות העיקריות הן קנט מעוגל, קנט משופע כלפי מעלה, קנט עם שיפוע כלפי מטה וגם קנט חצי עגול. ההחלטה היא על סמך הטעם שלכם, ובמטרה ליצור הרמוניה נעימה לעין במטבח.
5. קנו את השיש מחברה עם המון ניסיון
גם חומר הגלם האיכותי ביותר חייב לעבור עיבוד מדויק ומקצועי כדי להפוך למשטח עבודה מרהיב עין, עמיד ונוח לשימוש. על-מנת שכך יהיה, כדאי להקדיש תשומת לב גם לבחירת החברה שממנה תקנו את השיש ושתתקין אותו עבורכם. המפתח העיקרי הוא ניסיון – חברה שפועלת בתחום שנים רבות וכבר סייעה לאנשים רבים למצוא מענה מותאם באופן מושלם לצרכים הספציפיים שלהם, תדע לעשות זאת גם עבורכם. לכן ההמלצה החמישית והאחרונה היא להגיע אל חנות המפעל של שיש ביאליק המסגר 3 קרית ביאליק – ולהיעזר בידע שהצטבר בחברה זו במשך יותר מ-40 שנות פעילות מוצלחת.






