
בעולם שבו מתחרים מיליוני דפי אינטרנט על מיקומים בדפי התוצאות של גוגל ועל חשיפה בפני קהל היעד הרלוונטי, קידום אתרים אורגני הפך לפעילות הכרחית בעבור כל אתר שמבקש להישאר במשחק. קידום אתרים אורגני (SEO) הוא אחד מאפיקי השיווק הדיגיטלי היעילים ביותר – כאשר הוא מבוצע נכון, הוא יכול להגדיל את כמות הגולשים לאתר, את כמות ההמרות שהם מבצעים בו ואת החשיפה הכללית שלו בפני קהל הגולשים, וכך למעשה להפוך את אתר האינטרנט של החברה לכלי מכירתי חשוב ומרכזי. ובעידן הדיגיטלי שבו אנו חיים, אין צורך להסביר עד כמה זה חשוב.
אחד מן המושגים החשובים שתשמעו ממקדם האתרים שלכם הוא “מילות מפתח”, או “ביטויים”. הכוונה בכך היא לשאילתות החיפוש שהגולשים מקלידים במנוע החיפוש גוגל (מילה אחת ומעלה). כאשר אדם מבצע חיפוש של שאילתה מסוימת, לדוגמה “מעיל עור”, גוגל תציג לו דפי אינטרנט שונים שלפי האלגוריתם שלה נמצאו מתאימים כמענה לשאילתה. אם האתר שלכם מוכר מעילי עור, ייתכן ומילת המפתח הזו מתאימה לקידום באתר שלכם, אך האמת היא שנדרש עוד מחקר מעמיק יותר על מנת לגלות מהן מילות המפתח האפקטיביות ביותר לאתר – כאלו שגם עשויות להביא את הגולשים הנכונים לאתר וגם ניתן להגיע לדירוגים גבוהים בהן.
נפחי חיפוש
הנתון הראשון שעלינו לבדוק הוא נפחי החיפוש החודשיים בגוגל של שאילתת החיפוש. גוגל אוספת נתונים רבים מהגולשים שלה ואחד מהם הוא מספר הפעמים שאנשים הקלידו שאילתות חיפוש שונות במנוע החיפוש באזור גיאוגרפי מוגדר. את הנתונים הללו אתם יכולים להשיג בכלי לתכנון מילות מפתח של גוגל ולהשתמש בהם על מנת להבין עד כמה כדאית מילת המפתח.
יש מילות מפתח שלהן עשרות אלפי חיפושים חודשיים ואחרות שלהן כמה עשרות בלבד, ועלינו להתחשב במידע זה כאשר אנו בוחרים אילו מילות מפתח לקדם באתר. כאשר מקדמים ביטוי שלו מעט חיפושים, פוטנציאל תנועת הגולשים לאתר מהביטוי יהיה נמוך, ועלינו לשאול את עצמנו עד כמה ישתלם לנו להשקיע מאמצים בקידום אותו הביטוי.
מגמות חיפוש
נתון מעניין נוסף שכדאי לנו לבדוק לפני שאנו בוחרים את מילות המפתח שיקודמו באתר הוא מגמות החיפוש של אותה מילת מפתח. כלי הטרנדים של גוגל מאפשר לכל אחד לבדוק את מגמות החיפוש של ביטויים שונים ולהבין אם מילת המפתח מתאימה לקידום. אם למשל אנו בודקים ביטוי ומגלים כי נפחי החיפוש שלו הולכים ויורדים לאורך זמן, ייתכן כי הוא הופך ללא רלוונטי ועל כן לא כדאי להשתמש בו לקידום האתר. בנוסף, כלי הטרנדים מאפשר לנו לגלות עונתיות בחיפושים, כמו למשל הביטוי “בריכה מתנפחת” שנפחי החיפוש שלו עולים בתקופת הקיץ ויורדים בחורף. כך נוכל ללמוד יותר לעומק על הגולשים שלנו, על הרגלי החיפוש שלהם בגוגל וגם על הרגלי הרכישה שלהם.
נגענו במאמר זה על קצה המזלג בנושא של בחירת מילות מפתח לקידום אורגני באתר. מחקר מילות מפתח מעמיק ואיכותי הבוחן מגוון רחב של מילות מפתח ואת הנתונים של כל אחת מהן הוא כלי מרכזי בבנייה נכונה של אסטרטגיית קידום לאתר, וחשוב שיבוצע היטב. אתם מוזמנים ללמוד עוד על הנושא ועל קידום אתרים בכלל בקורס שלנו להכשרת מקדמי אתרים.