
התדמית והמוניטין שלנו ברשת משליכה בדרך ישירה על התדמית שלנו מחוץ לרשת, ולעתים בצורה משמעותית עד מאוד. מטרת תהליך ניהול המוניטין ברשת הוא לדאוג כי תדמית המותג שלכם אינה נפגעת ותהיינה תואמת לתדמית אותה נרצה לשדר. מה זה בעצם אזכור שלילי? כיצד הוא מוגדר? איך מאתרים אזכורים שלילית בתוצאות החיפוש במנוע החיפוש? והאם זה עדיין רלוונטי ויעיל גם בימים אלה? במאמר הבא נציג את כל התשובות לשאלות אלו:
מהו האזכור השלילי וכיצד נוכל לזהות אותו ?
אחד הדברים היותר בעייתיים בעבור בעלי עסקים, אנשי ציבור וגורמים בעלי חשיפה גבוהה ברשת הוא אזכור המייצג אותם באור שלילי בגוגל, הופעתן של תוצאות שאינן חיוביות בתוצאות החיפוש של הגולש במנוע החיפוש תחת הקלדת שם בית העסק, החברה, שם איש הציבור, אדם בכיר וכן הלאה וכן הלאה. אזכור שלישי אחד ועד אזכורים שליליים רבים עשויים לסבך את המוניטין שלכם ברשת אל מול הגולשים המחפשים אחריכים במנוע החיפוש, אזכור שלילי יוצר מוניטין שלילי ועם זאת נוצרת תדמית שלילית ולא מקצועית אשר יכולה לפגוע בכם ובבית העסק שלכם באופן ישיר. על מנת להתמודד עם אזכורים שליליים יש לבצע הליך ניהול מוניטין מקצועי ומסודר בהתאם לסוג וכמות האזכורים השליליים העולים בתוצאות החיפוש.
מהו ניהול מוניטין ?
בדיוק לשם בעיית מוניטין הרשת קיימת שיטת ניהול מוניטין אשר תפקידה העיקרי הוא דחיקת אותם אזכורים שליליים אחורה בתוצאות החיפוש במנוע החיפוש תוך כדי קידום ובניה מחדש של המוניטין הטוב של העסק או האדם הפרטי אשר אופיע עם אותם אזכורים. למעשה, ניהול מוניטין פועל בשיטת קידום אתרים, אך בצורה ההפוכה לגמרי. על מנת שאותם אזכורים שליליים יגיעו אחורה בתוצאות החיפוש במנוע החיפוש של גוגל, ישנו הצורך בקידום אזכורים המציגים את שם המותג או האדם באור חיובי על חשבון אותם אזכורים שליליים ככל הניתן כך שאותם אזכורים חיוביים יהיו אלו שיופיעו במהלך חיפוש הביטוי או מילות המפתח הנוגעות לתחום עיסוקכם.
למה ומי צריך ניהול מוניטין ברשת ?
אנשים ציבוריים, אנשי עסקים, בתי עסקים, חברות וגם אנשים פרטיים צריכים ניהול מוניטין ברשת. הגולשים ברשת דנים עלינו בכל מקום ובכל זמן במהלך היום. הם יבקרו את השירות ואת המוצרים שלנו, יזכירו את שם בית העסק שלנו באתרים מסוימים וכן הלאה. בעולם דיגיטלי שבו כל אחד זכאי לכתוב כל אשר על ליבו והיד כה קלה על המקלדת, ניכר כי קיים הביקוש לניהול מוניטין באיננטרנט וכי מדובר בתהליך אפקטיבי ויעיל. בימים אלה יותר מתמיד, בעלי אתרים ובתי עסק מאבדים לקוחות פוטנציאליים ומפספסים עסקאות עקב אזכורים שליליים באינטרנט.
כיצד ניתן להסיר את האזכורים השליליים ?
כפי שצוין קודם, הליך ניהול מוניטין נועד על מנת למנוע את המצב הלא נעים שהמותג או האדם עלול להיקלע אליו בשל אזכור בודד המציג אותו באופן שלילי ברשת. הדרך הטובה ביותר לדחיקת אותם אזכורים שליליים היא העלאת כמה שיותר אזכורים חיוביים ברחבי האינטרנט במטרה שיעברו את האזכורים השליליים בתוצאות החיפוש במנוע החיפוש ובכך יבנו את מוניטין האדם או החברה מחדש. חשוב לציין כי מחיקה מיידית של האזכורים השליליים לא אפשרית ולרוב לא תהיה בשליטתנו המלאה. לפיכך, באמצעות מספרים דרכים שונים תוכלו לבצע ניהול מוניטין אפקטיבי ואיכותי שיעזור לכם בדחיקת אותם אזכורים שליליים אחורה בתוצאות החיפוש :
• הסרת האזכור השלילי – הדרך האידיאלית והטובה ביותר מבחינתנו היא הסרת שם העסק, המותג או שמנו הפרטי שנרצה להעלים או לחלופין להוריד את העמוד המציין את אותו אזכור שלילי לחלוטין. מדובר בניסיון הכרחי ביותר לביצוע מחיקת אזכורים שליליים בגוגל, שעלולים ככל הנראה להופיע באתרים אשר לא מנוהלים על ידכם. כבר בעת כניסתם אל העמוד בו תבקשו מגוגל להוריד את אותו האתר אשר פגע במוניטין שלכם, הבקשה הראשונה של מנוע החיפוש תהיה פנייה לבעל האתר. אז במידה והדבר אכן אפשרי, פנו אל בעל האתר ובקשו ממנו בנימוס למחוק את אותו אזכור שלילי על ידי הורדת הביטויים הבעייתים מהתוכן. בחלק מהמקרים, אצל אתרים קטנים בפרט, פנייה אל בעל האתר או אל מנוע החיפוש גוגל תהווה פתרון לבעיה.
• היעזרו באתר האישי שלכם – יש לכם שליטה מלאה על האתר שלכם. לפני שתפנו לגורמים חיצוניים, תוכלו לבדוק האם תוכלו להגיע לפתרון הבעיה בכוחות עצמכם. אחת האפשרויות הינה לקדם תוצאות חיפוש אחרת מתוך אתר האינטרנט האישי שלכם. קישורים חיצוניים מאתרים אחרים עלולים להועיל רבות לקידום אתר בית העסק שלכם. הפעם, יש לכם אינטרס לקדם עמודים של אתרים שונים. הזינו קישורים באתר האינטרנט שלכם אשר יפנו גולשים לתוצאות חיפוש אשר תרצו שיופיעו מעל אותם אזכורים שליליים ובכך תוכלו לראות את התוצאות החיוביות משתלטות על השליליות במנוע החיפוש.
• צרו עמוד תדמיתי חזק לעסק שלכם – אחת הדרכים היותר יעילות בניהול המוניטין ברשת אשר דורשת הכי מעט מאמץ, הינה יצירת פרופילים ועמודים באתרים ורשתות חברתיות גדולות כמו פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר וכן הלאה. למרות שאותם אתרים לא תמיד ישפיעו על תוצאות הדירוג האורגני של האתר בנוגע לביטויים מסוימים, אך אותם אתרים עשויים בעצמם לתפוס מקומות מכובדים בתוצאות החיפוש. תוצאות מאתרים בכירים מסוג זה בדרך כלל יופיו בראש רשימת דפי התוצאות ויכול להוות פתרון לבעיית האזכורים השליליים.