
בוקר, אתם שוב ממהרים ורק המחשבה על הפקקים בדרך לעבודה משגעת אתכם זה בלי קשר לעובדה שאתם כבר באיחור קל, אבל עכשיו החלטתם לשים לזה סוף, ללגום את שארית הקפה בהליכה-ריצה, לפתוח את דלת המכונית, כמעט לזנק פנימה ולצאת לדרך. אתם לא מאחרים הפעם, זה לא יקרה. מה נשאר לכם? אתם לוחצים על כפתור ההנעה, אבל הרכב לא מניע. אתם לוחצים שוב והרכב, שוב, לא מניע. פאניקה. למה זה קורה? ומה עושים עכשיו?
לצערנו הרב, לא חסרות סיבות שיגרמו לרכב שלכם לא להניע. אחת המפורסמת שבהן עונה לצמד המילים “הלך הסטרטר”, אותו מנוע חשמלי קטן שאמור להתחיל את פעולת המנוע. אם אתם מסובבים את המפתח או לוחצים על לחצן ההתנעה וכלום לא קורה, בהחלט ייתכן שזו הסיבה וכעת תצטרכו לגרור את הרכב למוסך ולהתקין סטרטר חדש.
אבל לא תמיד החדשות יהיו כל כך גרועות. לפעמים הבעיה היא מצבר בא בימים שהתרוקן בגלל אורות דולקים שהשארנו בטעות בלילה. במקרה כזה, ניתן למלא את המצבר מספיק להתנעה עם טעינה חיצונית באמצעות כבלים המחוברים למצבר ברכב אחר. בכל מקרה, אם הבעיה חוזרת על עצמה, כדאי להחליף מצבר, לא לפני שבדקתם אם יש לכם בעיה באלטרנטור, אותו רכיב שמופקד על טעינת המצבר בזמן הנסיעה. גם בעיית אלטרנטור תגרום לרכב שלכם להישאר דומם.

ואולי זה בכלל קודן הרכב שנתקע ולא משחרר את הנעילה? גם זה יכול לקרות וזו לא בעיה שתוכלו לפתור בעצמכם. מעבר לכך, בעיות נפוצות אחרות ניתן למצוא גם בגזרת הדלק. ראשית, עד כמה שזה נשמע מובן מאליו, רכב ללא דלק לא יניע, אבל כך גם רכב עם פילטר דלק סתום או עם משאבת דלק מקולקלת. גם בעיות בפלאגים במנוע ו/או בעיות בחיווט בין לחצן ההתנעה למנוע עלולות להשאיר אתכם עם רכב שמסרב להניע ומאיים להפוך את היום שלכם לסיוט.
מה אפשר לעשות? קודם כל, להירגע. נסו להזכיר לעצמכם שיש צרות גדולות יותר בחיים, ובסופו של דבר גם הרכב הישן והחבוט בעולם ביותר בעולם יניע. זה אולי ייקח קצת זמן ויצריך ביקור במוסך – אבל יקרה.
בכל מקרה, אם הרכב שלכם לא מניע לכם נסו לאתר סימנים לבעיה: אם האורות והרדיו לא נדלקים ונשמעות נקישות חלשות מאזור המפתח או כפתור ההתנעה – הבעיה כנראה במצבר. במקרה זה כדאי למצוא רכב אחר שיסייע לכם בהתנעה באמצעות כבלים, שאותם תחברו לפלוס ולמינוס במצברים. אם יש לכם, במקרה, רכב עם הילוכים ידניים, ניתן יהיה להטעין את המצבר גם באמצעות דחיפת הרכב.
אם בדקתם שיש דלק ואתם לא שומעים שום קול בעת ניסיונות ההתנעה, הבעיה כנראה באלטרנטור או בחיווט החשמלי. במקרה כזה, תיאלצו להזעיק גרר ולגרור את רכבכם למוסך. למעשה, כדאי שתיגשו בהקדם האפשרי למוסך גם אם הצלחתם להתגבר על הבעיה ולהתניע. ברוב המקרים, מדובר בבעיות שחוזרות על עצמן.
הזמנת שירותי הגרר
לאחר שהבנתם מה הבעיה, או שלא, זה הזמן שעליכם לדאוג לשירותי גרירה כך שהרכב יגיע אל המוסך לתיקון הבעיה. במידה ויש לכם ביטוח צד ג’ לרכב או ביטוח מקיף במסגרתם רכשתם את ההרחבה “שירותי דרך וגרירה”, אתם מסודרים. אם אין לכם הרחבה כזו בפוליסת הביטוח שלכם, כדאי שתדעו שמדובר במענה אשר יכול להקל עליכם כאשר תזדקקו לעזרה בהתנעת הרכב, גרירת הרכב וקבלת רכב חלופי.
שירותי דרך וגרירה אינם מוגבלים כמובן רק למקרים שבהן הרכב לא מניע בחניה בבית, אלא מספקים מענה אפקטיבי ומהיר גם ובעיקר, לתקלות רכב המתרחשות בדרכים. לרוב, חברות הביטוח המיומנות במצבים שכאלה, יענו לקריאתכם באפליקציה ויחברו ביניכם לבין נציגי חברת שירותי הדרך, שיחליטו האם לגרור את הרכב שלכם למוסך או לחילופין לשלוח אליכם ניידת שירות שתנסה לפתור את התקלה במקום.
מעבר לכך, חלק מחברות הביטוח גם מציעות שירות נוסף במסגרתו ייאסף הרכב שלכם לתיקון, מהמיקום אשר יבחר מקבל השירות, זאת בתמורה לרכב חלופי בשיטת “מפתח תמורת מפתח”, ללא צורך בהגעה למוסך. עם סיום הטיפול ברכב המבוטח יוכל לבחור האם ירצה לקבל את הרכב המתוקן למיקום לבחירתו, או לבצע איסוף עצמי של הרכב מהמוסך מול החזרת הרכב החלופי.
לסיכומו של עניין, גם אם השתבשו לכם התכניות, נהרס לכם הבוקר והרכב החליט לבגוד בכם ולא להתניע גם לאחר ביצוע ניסיון התנעה עם כבלים? חשוב שתזכרו שהכל בשליטה ולכל בעיה יש מענה. ההמלצה החשובה ביותר היא לוודא מראש מה כוללת פוליסת הביטוח שלכם ואילו כיסויים קיימים בה, כך שתדעו מהם השירותים שמגיעים לכם ולמי עליכם לפנות בזמן אמת. לא מבטוחים בכל הכיסויים? שמרו כבר עכשיו במכשיר הנייד שלכם טלפון של שירותי גרר מומלצים לשעת צרה.