
“כל אחד מאתכם כנראה נפרץ, בין אם ישירות ובין אם דרך המעסיק או שירות שאתם משתמשים בו”, הזהיר כספי. “את האיומים הידועים קל לעצור, אבל המוטציות שלהם יוצרות אתגר עצום ליכולת להגיב בזמן, ומייצרות מתקפות מורכבות ומסוכנות יותר. זה אתגר עצום לעזור לחברות ולמדינות למנוע מקפות סייבר. האתגר מתגבר, כי בינה מלאכותית נמצאת בשימוש לא רק בידי הטובים, אלא גם בידי הרעים – לתקיפה בדרכים ייחודיות ומסוכנות”.
ישנן הרבה יותר מדי תקיפות
“למה אנחנו במצב הזה? יש כל כך הרבה מנהיגים חכמים ומומחי סייבר, ועדיין יש הרבה יותר מדי תקיפות. הסיבה לכך היא שאנחנו מסתמכים על אנשים כקו הגנה. לרוב החברות יש מאות עובדים שמבצעים אנליטיקה ידנית של איומים ומנתחים קבצים ואיומים, אך זו משימה בלתי אפשרית כשיש חצי מיליון התקפות חדשות מדי יום. אנחנו צריכים טכנולוגיה חדשה, כי היכולת האנושית להגיב מוגבלת מאוד כיום”.
הפתרון לדבריו יכול לבוא לידי ביטוי מעולם הבינה המלאכותית בו חברתו מתמחה: “כשהייתי בבית ספר, המורים התלוננו באוזני הוריי שאני אף פעם לא מגיע ללימודים”, הוא סיפר. “הם צדקו. השקעתי את רוב זמני בבניית AI, ומאז זו תשוקה שלי בחיים. בשש השנים האחרונות לקחתי את התשוקה הזו והמרתי אותה לתחום הסייבר. בדיפ אינסטינקט אנחנו משתמשים בכלי בינה מלאכותית ולמידה עמוקה, כדי לספק דיוק גדול יותר וזיהוי מהיר יותר של מתקפות סייבר. אנחנו פועלים בקטגוריה חדשה בתחום הגנת הסייבר, שמתמקדת במניעת מתקפות. לחברה יש כיום יותר מ-300 לקוחות ו-400 עובדים, ואנחנו סורקים יותר ממיליארד קבצים ביום”.
המלחמה בין רוסיה לאוקראינה משנה את תחום הסייבר
גיא כספי: “השבוע הראשון של המלחמה היה חסר תקדים”, הוא אמר. “ראשית, השימוש בווייפרים (Wipers). זה כמו טיל סייבר בליסטי, שמיועד להרוס מערכת מחשוב באגרסיביות. בשבוע הראשון הווייפרים השביתו בנקים ברוסיה ותשתיות חיוניות כמו רשתות חשמל באוקראינה. במקביל ראינו מיקור המון של פעילות סייבר. אנשים וקבוצות האקרים מכל העולם מסייעים לאוקראינה במלחמת הסייבר שלה נגד רוסיה. זה משהו שיסלים מבחינת התחכום, וכבר זולג למדינות אחרות באירופה”.
לקריאת ראיונות נוספים עם גיא כספי