
המנות הבשריות מככבות בשורה של אירועים משמעותיים וגם בסעודות קטנות ומשפחתיות. כך, אין סעודת שבת ללא מנת בשר טובה, וגם בחג אנו נהנים להפתיע את האורחים שלנו במנות מפנקות. הגיע הזמן, אם כן, להפתיע את הקרובים אלינו בשורה ארוכה של מנות בשריות טעימות וערבות לחך.
רעיונות למנות בשריות מפנקות
כאשר מדברים על מנות בשריות, אין גבול ליצירתיות. קבלו את המנות הבולטות ביותר שבהחלט כדאי להביא בחשבון:
בורקס במילוי בשר כבש.
אם רוצים להפתיע את האורחים כמו שצריך ולפנק אותם במנת בשר איכותית, בורקס במילוי בשר טחון הוא כל מה שצריך. עם מנה כזאת אתם בעצם הורגים שתי ציפורים במכה אחד – כי היא כוללת פחמימות וחלבונים.
ארטישוק ממולא בבשר טחון עם תפוחי אדמה.
מנה ייחודית נוספת המתאימה לסעודת שבת או חג היא ארטישוק עם בשר טחון וגם קצת תפוחי אדמה. מתאימה בתור מנה עיקרית. השילוב הייחודי בין הארטישוק, הבשר ותפוחי האדמה יוצר את הטעם המושלם. ואגב, המנה מתאימה לכל סוגי הבשר – כבש, עוף, הודו ועוד.
כופתאות במרק עוף.
לא צריך לחכות לפסח כדי להכין את המנה הייחודית הזו. בשונה מקמח מצות, את הכופתאות ניתן להכין מסולת ובורגול, לצד מרק עוף טעים עם ירקות.
קציצות בשר טעימות.
אם אין לכם זמן להשקיע במנה ואתם רוצים ללכת על בטוח, קציצות בשר טעימות יעשו את העבודה. לא תוכלו לטעות עם קציצות משגעות שיוכנו מראש בתנור. כמובן, במקרה זה ניתן לבחור את כל סוגי הבשר הטחון.
תבשיל עוף עם זיתים.
אם אתם אוהבים מלוח, המנה הזו בשבילכם. התבשיל כולל כרעי עוף ברוטב עגבניות עם זיתים שחורים או ירוקים לבחירתכם.
בשר זה דווקא בריא
בימינו אנו נחשפים למחקרים רבים בעד ונגד הבשר. ראשית, חשוב לציין כי בשר מעובד אינו בריא כלל, כך שטוב תעשו אם תשקיעו במנות בשר אמיתיות, איכותיות ובריאות. אך אם יודעים להכין את הבשר ולעבוד איתו, זוכים ליתרונות בריאותיים רבים. דבר ראשון, הבשר הוא מקור טוב לחלבון. הוא מתאים לאנשים המעוניינים לשמור על המשקל שלהם. כך שמי שרוצה לאכול טוב מבלי לוותר על הדיאטה, יכול בהחלט להסתפק במנת בשר טעימה. דבר שני, הבשר מסייע בבניית השרירים. ספורטאים אוהבים לצרוך בשר, שכן הוא עוזר להם להגדיל את מסת השריר ומחזק את גופם.
שלישית, מכיוון שמדובר בחלבון מן החי, הבשר מסייע בחיזוק העצמות. הוא חיוני, אם כן, לנשים מבוגרות הסובלות מבריחת סידן. מעבר לכך, הבשר הוא מקור טוב וחשוב לברזל. לברזל יכולת ספיגה טובה יותר כצורכים אותו מן החי מאשר מן הצומח. למעשה, הבשר האדום הוא מקור טוב לברזל והוא עוזר לגוף לייצר המוגלובין.
מה כדאי לדעת כשמכינים מנת בשר?
אחד הדברים החשובים ביותר שיש לעשות לפני שאתם עומדים להכין את מנת הבשר שלכם היא בדיקת טריות הבשר. חשוב לרכוש את הבשר ממקור מוכר ובדוק כמו רשת מזון או קצבייה. יש המגדילים לעשות ובוחרים בשר ללא אנטיביוטיקה, כדי לשמור על הבריאות. כמו כן, כדאי להחליט איזה בשר אתם רוצים להכין. יש אנשים שאוהבים יותר לאכול בשר עוף, שהוא נחשב לקל יותר. מצד שני, ישנם אנשים שפשוט אינם מוכנים לוותר על הבקר – בשר כבש או פרה. הכול תלוי בהעדפות של בני המשפחה או החברים שאתם מזמינים. מכל מקום, לא משנה איזו מנה אתם מכינים, העיקר שתעשו זאת באופן מחושב.