
חיפוש עבודה זה תהליך מאתגר ולא פשוט – בטח כשמדובר על איתור משרות הייטק. ישראלים רבים שואפים להשתלב בתעשייה הטכנולוגית – בין אם הם מנוסים מאוד בתחום ובין אם מעולם לא עסקו בו בעבר. זאת מכיוון שבמידה רבה, ההייטק נתפס כתחום שמספק יציבות, תנאים נוחים וגם שכר שבמקרים רבים גבוה בהרבה מהשכר הממוצע במשק.
אבל איך משפרים את הסיכוי לקבל תפקיד נחשק בהייטק? והאם יש דרך יעילה לאתר משרות הייטק ללא ניסיון בתחום? כדי להשיב על השאלה, שוחחנו עם אלון אלדי, מנכ”ל חברת שיא דאטה (SeaData) המספקת שירותי ייעוץ לחברות הייטק בתחומי הדאטה, הביג דאטה והאחסון בענן. החברה, נדגיש, מתפעלת גם את אקספוינט (Expoint), מערכת דרושים בהייטק שמשפרת את התהליך הן בעבור מחפשי העבודה והן בעבור המגייסים.
באקספוינט, כמו בכל חברה שעוסקת בזירה הטכנולוגית, מבינים היטב כי הדרך להתקבל לעבודה בהייטק חייבת לעבור דרך כתיבת קורות חיים מצוינים, שתואמים את הציפיות של המגייסים ומציגים אתכם באור מקצועי וחיובי ככל שניתן. כדי לכתוב קורות חיים לדוגמא, אשר ישפרו את סיכויי הקבלה לעבודה, אלדי ממליץ קודם כל להתחיל לשאול את השאלות האלו:
מהי תבנית קורות חיים ולמה היא כל כך חיונית?
כשמנסחים מסמך קורות חיים – תבנית מתאימה היא אחד הנדבכים המשמעותיים ביותר שיעזרו לייצר מסמך מקצועי ואיכותי. אלדי מסביר: “תבנית לא רק עוזרת לסדר את המסמך, לרכז את המידע הרלוונטי ולהקל על המגייסים. היא חשובה גם כדי שהמסמך שלכם יעבור את הסינון הראשוני והאוטומטי שמתרחש עוד לפני שקורות החיים מגיעים למגייסים וגם כדי להבטיח שהקובץ יבלוט בין כל שאר קורות החיים שמתקבלים”.
מה זה סינון אוטומטי? ובכן, בגלל עומס הפניות, מגייסים רבים בוחרים להיעזר בכלים אוטומטיים שסורקים את קורות החיים ומעבירים אליהם רק את אלו שבאמת רלוונטיים לחיפוש. לכן, כתיבת קורות חיים בתבנית הנדרשת, גם תגדיר כאמור את הסיכויים שלכם לעבור את הסינון הזה וגם תמשוך את תשומת ליבם של המגייסים כשהקובץ אכן יגיע לידם.
איך בונים קורות חיים להייטק בתבנית הנכונה?
קודם כל חשוב להדגיש – אין דרך אחת נכונה לכתוב קורות חיים, אך כשמגישים מועמדות למודעות דרושים בהייטק, כדאי להקפיד שהמסמך יכיל לפחות את המאפיינים הבסיסיים ביותר שהמגייסים מצפים לקבל – ניסיון תעסוקתי, השכלה, שפות ומיומנויות שחשוב לכם להבליט. כדאי להימנע מלהציג במסמך מידע שאינו רלוונטי למשרה הספציפית שאתם מתמיינים אליה, ולוודא שכל מילה שנכתבת שם מסייעת לשכנע את המגייסים שאתם המועמדים הטובים ביותר לתפקיד.
אלדי מחדד ומוסיף כי “חשוב שקורות החיים יכללו תקציר ממוקד ומילות מפתח שרלוונטיות לתפקיד שאתם מתמיינים אליו. הכלים האוטומטיים שהזכרנו קודם, שסורקים את קורות החיים, מתבססים במקרים רבים על מילות מפתח שקשורות למשרה – ואם הן לא מופיעות אצלכם, יכול להיות שקורות החיים לא יעברו את הסינון”.
אחת הדרכים הפשוטות לנסח קורות חיים היא להיעזר במערכת של Expoint שמפיקה בשבילכם באופן אוטומטי מסמך מעוצב ומתומצת, אשר מכיל את כל המרכיבים הנדרשים ומעוצב בצורה מקצועי ומרשימה.
קורות חיים איכותיים רק באקספוינט
כדאי לכתוב קורות חיים באנגלית או בעברית?
השאלה הזאת רלוונטית בעיקר למי שרוצים לחפש עבודה בחברות הייטק ישראליות, שבהן מן הסתם רוב העובדים הם דוברי עברית. זה חשוב כי מי שלא מכיר את עולם ההייטק עשוי להיות מופתע מצורת התקשורת והעבודה בחברות אלו.
“בהייטק, מקובל מאוד לתקשר באנגלית – וזה נכון גם לחברות שבהן כל העובדים ישראליים”, מסביר אלדי. לכן, אם אתם רוצים למצוא עבודה בתחום, כדאי להכין את עצמכם מראש לצורת התקשורת הזאת ולייצר גם את מסמך קורות החיים שלכם בעברית ובאנגלית, ולשלוח את מסמך קורות החיים בשפה בה פורסמה מלכתחילה המשרה. גם בהיבט הזה, המערכת של Expoint יכולה לסייע לייצר בקלות קורות חיים באנגלית בעברית.
כתבתי קורות חיים – מה כדאי לעשות עכשיו?
אחרי שכותבים קורות חיים – כדאי ורצוי לשלוח אותם לאנשים שאתם סומכים על הדעה שלהם – כדי שיתנו לכם דגשים וחידודים שיעזרו לשפר אותם אפילו יותר, במיוחד אם הקובץ באנגלית וזו אינה שפת האם שלכם, מומלץ להעביר לאיש מקצוע שיבדוק שהשפה תקנית ונכונה. מומלץ גם לייצר כמה גרסאות שמתאימות למשרות מסוגים שונים, כאשר כל אחת מהן תציג רק את המידע שרלוונטי לתפקיד הספציפי שאתם מתמיינים אליו.
בשלב הבא, אחרי שווידאתם שקורות החיים מרשימים ומשקפים אתכם בצורה המיטבית – ניתן כמובן להתחיל לשלוח אותם למשרות הייטק שמעניינות אתכם – אבל כדאי שזה לא יהיה כל מה שתעשו כדי לאתר את משרת החלומות שלכם.
“כדי לשפר את הסיכויים בחיפוש עבודה בהייטק, מומלץ לגלות גם יוזמה ויצירתיות”, מדגיש אלדי, שבעצמו כמובן מנוסה בגיוס עובדים. לדבריו, בנוסף לחיפוש מודעות דרושים בהייטק, תוכלו להיעזר ב- Expoint כדי לאתר משרות, חברות וערים בעולם שתרצו לעבוד בהן – וכן לחפש משרות על פי קריטריונים שונים שבאמת חשובים לכם.
בנוסף, תוכלו גם לחשוב על רעיונות נוספים כדי להגיע בעצמכם למגייסים, גם אם הם לא מפרסמים מודעות דרושים בערוצים שאתם מחפשים בהם. לדוגמה, תוכלו להצטרף לתוכניות ייעודיות להשתלבות בהייטק, ליצור קשרים בתעשייה הטכנולוגית, להשתתף בכנסים ובאירועים או לחשוב על כל דרך מקורית אחרת כדי להגיע בעצמכם למי שיעזרו לכם לבצע דריסת רגל ראשונה בתחום.