
לבני האדם שחיים בבית הפגיעה כוללת בעיקר עקיצות מגרדות ומציקות, אבל כלבים חשופים לסכנה של ממש בגלל טפיל בשם תולעת הסרט שמועבר ע”י הפרעושים – ושעלול לגרום גם למוות.
בהתאם חשוב מאוד לטפל במפגע בהקדם ולא לדחות זאת, מה גם שפרעושים מתרבים בקצב מהיר – כל פרעושה יכולה להטיל לאורך חייה גם 300-400 ביצים. הטיפול חייב להיות מקיף, של מדביר מחברת הדברה סנטר עם ניסיון בחיסול מכת פרעושים.
שאיבה עוצמתית
השלב הראשון של הדברת פרעושים הוא שאיבה בעוצמה גבוהה מאוד. עוד לפני השאיבה מרססים מבפנים את השקיות של שואב האבק עם חומר קוטל פרעושים, כך שכל החרקים שיישאבו פנימה יחוסלו. חשוב להקפיד על מעבר יסודי בכל המקומות שבהם יש נוכחות של פרעושים. כמו כן יש לעבור על כל המקומות שבהם חיית המחמד נוהגת לשבת או להסתובב, משום שגם הם עלולים להיות נגועים. בפרט תתבצע שאיבה של הספות, הכורסאות, המזרנים, השטיחים, סדקים ברצפה או בקירות ועוד.
ריסוס עם חומרים מעכבי גדילה
השלב הבא של הדברת הפרעושים כך שגם אתם וגם הכלבים לא תצטרכו לסבול מעקיצות של החרק שניזון מדם של אחרים הוא ריסוס. הריסוס הוא של חומרים מעכבי גדילה, כך שגם הביצים ששרדו את השאיבה לא יתפתחו לכדי פרעושים בוגרים ויקימו מחדש את המושבה. ריסוס נגד פרעושים מבוסס על חומרים ברעילות נמוכה מאוד, על-מנת שלא לסכן את חיות המחמד. בכל מקרה חשוב להיות ערניים בימים שאחרי פעולת המדבירים ולשים לב לכל פרט חריג בהתנהלות הכלב או החתול. אם ישנם סימנים למצוקה כלשהי יש לפנות מידית לווטרינר וליידע אותו לגבי החשיפה לחומר המרוסס (ולכן חשוב לרשום במקום בולט או בסמארטפון את החומר שבו השתמשו המדבירים).
מניעת הגעת פרעושים חדשים
חברת הדברה יכולה להבטיח, וכמובן לקיים, את חיסול הפרעושים הקיימים וכאמור גם למנוע הבשלת ביצים של פרעושים. יחד עם זאת גם החברה המקצועית ביותר לא יכולה למנוע מצב בו הכלב או החתול (אם הוא למשל יוצא לחצר) מביאים לבית פרעושים חדשים. בהתאם מומלץ להיעזר בפתרונות שקוטלים את הפרעושים על הגוף של חיית המחמד. האפשרויות רבות ומגוונות – קולר ייעודי, איבוק, חפיפה עם תכשיר רלוונטי ועוד. מומלץ להתייעץ עם וטרינר לגבי הבטיחות של אותם חומרי הדברה שבהם משתמשים וכמובן גם האפקטיביות שלהם. בדרך כלל יכללו הפתרונות פירתרואידים (תרכובת המחקה פעילות של פירתרין שהוא חומר המופרש ע”י החרצית כדי לסלק חרקים מזיקים) ומווסתי גידול (IGR) שפוגעים בביצים ובזחלי פרעושים.
המאמר באדיבות יהונתן הלל מחברת הדברה סנטר
לערוץ היוטיוב שלנו לחצו כאן