
התופעה הראשונה היא התפתחות תעשיית הקנאביס הרפואי וההבנה המדעית שיש לצמח הזה יתרונות רבים שניתן לנצל בתחומי הרפואה והפסיכיאטריה.
התופעה השניה היא שינוי המגמה העולמית ביחס לצריכת קנאביס לשימושי פנאי, והעובדה שעוד ועוד מדינות מתירות צריכת קנאביס לשימוש אישי.
יחסי הציבור החיוביים שצמח הקנאביס זוכה להם בשנים האחרונות גורם למיליוני אנשים ברחבי העולם לחשוב שמדובר בסם פלא, שרק גורם לאפקטים חיוביים ללא שום סכנות.
לא סם פלא
למרות כל אלה, מי שמכיר את ההשפעות של מריחואנה בצורה מלאה, יודע שיש לסם הזה גם צד שלילי. לא יהיה נכון להשוות קנאביס לסמים קשים כמו הרואין או קוקאין, אך בכל זאת אסור להתעלם גם מהצדדים השליליים.
למעשה, הרבה אנשים מסרבים לקבל את העובדה הפשוטה – שכבר הוכחה מחקרית מספר פעמים – ששימוש בקנאביס עלול לגרום להתפתחות של תלות בסם הזה, ואפילו להתמכרות.
למעשה, מחקרים מדעיים שנעשו בקרב צרכני קנאביס גילו שאחד מכל עשרה צרכני מריחואנה צפוי לפתח תלות בסם.
חצי מתוך אלה שפיתחו תלות בקנאביס, יאלצו להתמודד עם תסמיני גמילה מקנאביס במידה וינסו להיגמל משימוש בסם.
התסמינים האלה כוללים בעיות שינה, חלומות ממשיים וסיוטים, הפרעות אכילה, כאבי בטן וכאבי ראש ועוד תסמינים כאלה ואחרים שזכו בספרות המדעית לכינוי “סינדרום גמילה מקנאביס”.
התמכרות פיזית או נפשית
כאשר אנחנו מדברים על התמכרות, ולא משנה אם מדובר על התמכרות לקנאביס או לכל דבר אחר, אפשר לבחון אותה בשני אפיקים שונים: התכרות פיזית והתמכרות נפשית.
המונח התמכרות פיזית מתייחס לדרך שבה הגוף דורש את מה שהוא התרגל אליו. ניתן לראות זאת בצורה ברורה בקרב מכורים לסמים קשים, אבל גם בקרב מכורים לסוכר, לדוגמא.
כן, גם מכורים לקנאביס מתמודדים עם התמכרות פיזית, למרות שבדרך כלל היא קלה יותר מאשר התמכרות פיזית של מכורים לסמים קשים.
ההתמכרות הקשה יותר בעולם המריחואנה היא ההתמכרות הנפשית. למעשה, במקרים רבים צריכת הקנאביס נעשית במטרה למנוע מהמשתמשים להתמודד עם רגשות כאלה ואחרים.
פעמים רבות צרכני מריחואנה ידליקו ג’וינט כאשר הם מרגישים חוסר ביטחון, חוסר משמעות, שעמום או רגשות כאלה ואחרים. הבריחה אל הקנאביס מאפשרת לעמעם את התחושות האלה ולדחות את ההתמודדות הלא נעימה עמם.
פתאום, כאשר מכורים לקנאביס מנסים לעשות שינוי ולהיגמל – כל הרגשות הלא נעימים האלה צפים ואין כבר מה שימסך אותם ויעלים אותם.
ההתמכרות הנפשית היא אחד המאפיינים הבולטים של מכורים למריחואנה, ולכן כל תהליך גמילה רציני דורש התייחסות עמוקה לאותם רגשות שהם מנסים להסתיר.
איך מפסיקים לעשן קנאביס?
התמודדות עם התמכרות לקנאביס יכולה להיות התמודדות מורכבת, ולכן כיום ניתן למצוא פתרונות שונים ומגוונים לגמילה.
החל מטיפולים פרטניים ואישיים עם מטפלים שמתמחים בגמילה, עבור בסדנאות קבוצתיות וממוקדות עבור צרכני קנאביס ועד מרכזי גמילה סגורים. כל מה שצריך לעשות זה לקבל החלטה ולעשות את הצעד הראשון כדי להחזיר את השליטה בחיים ובבריאות שלכם.