
לכן בעלי עסקים רבים מתלבטים אם לשכור את שירותיה של חברת קידום מקצועית או לנסות לחסוך בעלויות ולבצע את הקידום באופן עצמאי, שכן אם אפשר להגיע לאותן תוצאות לבד – מדוע לא לעשות זאת בהשקעה של זמן וחיסכון כלכלי? ובכן יש לנו תשובה עבורכם. לאחריה נחלוק מספר טיפים חשובים לקידום אתרים החיוניים לביצוע עבודה מקצועית בקידום אתר בגוגל.
האם לקדם אתר לבד או לשכור חברת קידום אתרים – מה עדיף לכיס ואילו פרמטרים צריך לקחת בחשבון?
עבודה של חברת קידום אתרים אורגני תהיה על פני עשרות רבות של פרמטרים המשפיעים על מיקום האתר במנוע החיפוש של גוגל. צריך לדאוג לתכנים, שיפור חוויית המשתמש באתר, לבצע אופטימיזציה, לבנות תמהיל קישורים אפקטיבי לאתר ועוד. על מנת להגיע לתוצאות הרצויות חשוב מאוד לבצע מגוון פעולות בצורה נכונה אחרת ניתן לפגוע בקידום האתר, לספוג ענישה מגוגל ולסבול מהתוצאה ההפוכה של קידום לא מקצועי. בעלי עסקים המנסים לחסוך על מקדם אורגני מקצועי ולקדם את האתר שלהם בעצמם, עשויים לסבול מבזבוז רב יותר של כסף וזמן ויהיו בעלי סבירות נמוכה יותר להצלחת הקמפיין והשגת התוצאות הרצויות. למקדם מקצועי יש את הכלים לבצע את העבודה בצורה נכונה ומקצועית, הידע והניסיון הנדרשים ולעתים רבות גם הקשרים והניסיון לבניית תמהיל קישורים טבעי ונכון לקידום האתר שלכם לאורך זמן. אם בכל זאת החלטתם לבצע את הקידום בעצמכם – הינה כמה טיפים חשובים לקידום האתר ממומחה לקידום אתרים.
#1 – השקיעו בתוכן בכל המשתמע מהדבר:
- ייחודיות – הבסיס להצלחה בקידום אורגני ובכלל הוא תוכן ייחודי. איננו מתכוונים לכך שתתחילו לדבר בהכרח על נושאים שלא קיימים בתחום שלכם או על נושאים שלא כתבו עליהם באתרים של מתחרים שלכם, אולם התוכן צריך להיות ייחודי, ללא חלקים מועתקים. לעתים רבות גם משפט או שניים המועתקים כפי שהם מהאינטרנט הופכים את המאמר למועתק בעיני גוגל. בשל כך בעל האתר לא יוכל ליהנות מהיתרונות של התוכן שיעלה לאתר וכאשר יהיו לו מאמרים רבים מועתקים או עם חלקים מועתקים – האתר עשוי לספוג גם ענישה בגוגל.
- אורך – נושא חשוב מאוד הוא אורך המאמר. בדרך כלל מאמרים ארוכים יותר מחלקים יותר ערך, תורמים לזמן שהייה רב יותר באתר שלכם וכו’. זה עדיין תלוי באיכות התוכן אבל בהנחה שהתוכן מחלק ערך אמיתי לגולש הרי שמאמרים לאתר בין 500 ל-1000 מילים יהיו עדיפים לרוב על מאמרים של 300 מילים למשל.
- תדירות עדכון האתר – כדאי לשמור על האתר מעודכן בתוכן טוב לעתים קרובות.
- אופטימיזציה למנועי החיפוש – בצעו התאמות של התוכן למנועי החיפוש על ידי שילוב של ביטויי המפתח הרלוונטיים בצורה נכונה ובכמות סבירה ולא מוגזמת. שלבו את הביטוי גם בכותרת הראשית ובאחת מכותרות המשנה של המאמר.
- מיקוד ורלוונטיות – חשוב למקד כל עמוד באתר שלכם סביב נושא מסוים ולא להתפזר. ככל שהעמוד יהיה יותר ממוקד סביב נושא מסוים מידת הרלוונטיות שלו תעלה.
- חידוש תכנים ישנים – מומלץ לחדש גם תכנים ישנים באתר מה שתורם לרלוונטיות התוכן ועדכון תדירות האתר.
- העלאת סוגי תכנים נוספים לאתר – השקיעו גם בתמונות וסרטונים ולא רק בתכני טקסט, על אף חשיבותם לקידום האורגני.
- ועוד..
#2 – שפרו את חוויית המשתמש באתר שלכם:
חוויית משתמש הוא מונח כולל למגוון פרמטרים שונים שתוכלו לדאוג להם לשדרוג האתר שלכם ושיפור מדדים הקשורים לקידום האורגני. באופן כללי – ככל שתקפידו לשפר את חוויית המשתמש באתר שלכם כך גם תשפרו את מדדי הCTR באתר שבין גולשים ללידים/לקוחות, תשפרו את ההכנסות שלכם ואת רווחיות הקמפיין. מעבר לכך, שיפור חוויית המשתמש באתר שלכם תסייע לשיפור מדדים שונים המשפיעים על הקידום האורגני כמו הפחתת אחוז הנטישה של האתר, שיפור זמן שהייה, שיפור המעורבות של הגולשים בתכנים באתר, מעבר גדול יותר של הגולשים בין תכני האתר ועוד. בין הדברים שאפשר לשפר יהיו שיפור מהירות הגלישה באתר, התאמה רספונסיבית של האתר לגלישה במובייל ובמסכים בגדלים שונים ועוד.
#3 – בחרו את הביטויים הנכונים לקידום:
קמפיינים בתחום הקידום האורגני נכשלים כיוון שלא בחרו את הביטויים הנכונים לקידום. ביטויים כלליים מדי בתחום שלכם עשויים גם להיות עם תחרות רבה מדי וגם עשויים למשוך גולשים רבים שאינם בהכרח מחפשים את המוצר או השירות אלא מידע כללי בנושא. כדאי יהיה לבחור ביטויים ממוקדים יותר, בין אם מדובר בביטויים לקידום לוקאלי (מקומי) ובין אם מדובר בביטויי זנב ארוך, כלומר כאלה הכוללים יותר ממילה או שתיים בשאילתת החיפוש בגוגל.
#4 – בנו קישורים איכותיים לאתר המקודם:
קישורים הם חלק בלתי נפרד מהליך הקידום של האתר שלכם. יצירת קישורים נכנסים לאתר שלכם מרחבי הרשת תתרום משמעותית לקידום האתר שלכם. נסייג ונאמר כי חשוב שהקישורים יהיו טובים ואיכותיים ולא קישורי ספאם מאתרי בעלי סמכות ואמינות נמוכים בעיני גוגל. כלומר חפשו אתרים עם נתונים טובים (אותם תוכלו לבדוק בכלים חינמיים שונים באינטרנט) כאשר מה שאתם רוצים לבדוק אלו נתונים כמו DR, כמו כמות הדומיינים המפנה לאתר, סוג הדומיינים המפנים לאתר וכו’.
#5 – אל תזניחו את הקישורים הפנימיים:
אלו קישורים המקשרים בין עמודי האתר שלכם. השתדלו להשקיע גם בקישורים הפנימיים ולחזק עמודים פנימיים באתר באמצעות קישורים אלה. כדאי להרחיב את הידע על כך באינטרנט ולהיעזר בקישורים הפנימיים לבנות היררכיית תוכן טובה לאתר. כמובן שמעבר לכך חשוב שהכול יראה טבעי ככל האפשר.