אחד ההישגים הגדולים שח"כ סתיו שפיר (העבודה) משתבחת בהם הוא פעילותה בוועדת הכספים, והמחסומים שהיא מצליחה לטענתה להציב בפני העברות כספים של הקואליציה.
"הגברים בוועדת הכספים לא רוצים לשמוע אישה מדברת", אמרה בריאיון לירחון "את" במארס שעבר. לדבריה, היא מגיעה לדיונים אחרי הכנה רבה, ובכל פעם שהיא מדברת חמישה חברי כנסת צועקים ומנסים להתפרץ לדבריה, לעצור את הדיון ולשכנע את יו"ר הוועדה להוציא אותה בכוח מהחדר. "אני לא נותנת לדברים האלה לעצור אותי. זה מרתיח, נכון, אבל לרוב זה רק מחזק את המוטיבציה שלי לפעול, לנצח אותם ולהתחיל לתקן כמה שיותר מהר את הנזקים שהם גורמים למדינה".

אלא שמבדיקת מקור ראשון עולה כי בין ההצהרות המרשימות של שפיר ובין המעשים בפועל פעורה תהום עמוקה. מתוך 292 דיונים במהלך 2018 נכחה ח"כ שפיר ב־22 בלבד – פחות מעשרה אחוזים מהם. למרות זאת, לא היססה לטעון בפברואר שעבר בטור שכתבה ל"הארץ" כי הייתה נוכחת במאות דיונים בוועדה. למעשה, למעט כניסה לדיונים בודדים וכיכוב בכותרות שלאחר מכן, את המלחמות בוועדה מהצד השמאלי של המפה הפוליטית ניהלו חברי הכנסת מוסי רז, מיקי לוי ואיתן ברושי.
בוועדה חברים היו"ר ח"כ משה גפני וחברי הכנסת לוי, רז, ברושי, עודד פורר, מיקי רוזנטל, יצחק וקנין ורועי פולקמן. ח"כ שפיר היא חברה ממלאת מקום בוועדה, אך לעומתה ח"כ עמר בר־לב, שגם הוא ממלא מקום בלבד, נכח בשנה החולפת בלא פחות מ־66 דיונים, וח"כ מיכל בירן נכחה ב־54 דיונים. אפילו רז, שנכנס לכנסת רק במאי, השתתף ב־163 דיונים, כשלפניו בטבלת הנוכחות רק ח"כ לוי והיו"ר גפני.
בוועדת הכספים טענו בשבוע שעבר כי כל אימת ששפיר מופיעה לפתע בוועדה, מטרתה היא פרובוקציה. בשני דיונים שאירעו בשבועיים האחרונים לקראת פיזור הכנסת, שעסקו בשינוי תקציב של סוף 2018, היא ניהלה דיונים קולניים ואף הורחקה מאחת הישיבות בהוראת יו"ר הוועדה.
למרבה ההפתעה, חברי אופוזיציה אחרים לא נחלצו לעזרתה, ולא הצטרפו למחאתה. "שפיר מגיעה בלי לדעת מה הנושא, בשביל השואו", צייץ בטויטר ח"כ פולקמן, בתגובה לסרטון של "כאן חדשות" מדיוני הוועדה. "בינתיים המדינה עובדת. כסף לבתי חולים, לפרויקטים תחבורתיים, לחינוך ועוד. יש תמיד מקום לדיון ענייני, אך אותה התוכן לא מעניין".