פחות משלושה חודשים לפני הבחירות, הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ, יו"ר מפלגת חוסן לישראל, טרם התבטא בסוגיות המהותיות שמטרידות את אזרחי ישראל. עם זאת, מנאום שנשא באוקטובר 2015, כמה חודשים לאחר שעזב את לשכת הרמטכ"ל, עולה כי גנץ דווקא מחזיק במשנה סדורה בנושאים כמו מו"מ עתידי עם שכנינו, מהלכים חד־צדדיים, הסכם הגרעין האיראני וחלוקת המשאבים הלאומית.
"עלינו להיכנס לבירור פנימי עמוק", אמר אז גנץ לתושבי גבים, יישוב במועצה האזורית שער הנגב, ולאורחים אחרים שבאו להאזין לו. "ביחסים עם השכנים צריך להגיד פחות על מה לא נוותר, והרבה יותר על מה כן מוכנים לוותר לטובת עתיד טוב יותר. מול עזה צריך להיות מוכנים להפעלת כוח צבאי, אבל אי אפשר בלי לתת לשכנים שלכם תקווה… גם בעתיד נצטרך לחיות עם החרב, לעתים על החרב, אבל חיוני שנדע שעשינו את המרב כדי להימנע מכך".
גנץ נפגש עם תושבי גבים ב־30 באוקטובר 2015, במענה להזמנת ידידו אלון שוסטר, אז ראש המועצה האזורית שער הנגב. השבוע פורסם כי שוסטר צפוי להשתלב ברשימת חוסן לישראל. לאחר המפגש שלח שוסטר לתושבי המועצה בראשותו ציטוטים מהדברים שאמר גנץ, וניכר כבר אז שהוא רוחש לרמטכ"ל לשעבר הערכה עמוקה.

בין היתר כתב אז שוסטר: "בראשית הדברים אמר בני את המשפט שמהווה את המוטו שלו, כך אני יודע (מהעבר) וכך אני מקווה (לעתיד): 'אנחנו לא נהיה עבדים של הגורל, אנחנו נקבע מה יקרה כאן. לא נוכל להחליט במקום השכנים שלנו, שמתחמקים מלקיחת אחריות, אבל אנחנו חייבים לקחת אחריות על עצמנו, על החיים שלנו'".
בהמשך דבריו התייחס גנץ, על פי הציטוט, לפתרון הסוגיה הפלסטינית בשיתוף פעולה עם מדינות ערביות, וכן הביע תמיכה בהסכם הגרעין עם איראן שנחתם כמה חודשים לפני כן ומאז בוטל בידי טראמפ. "אפשר וצריך לגייס את העולם לפתרונות, לערבויות… ההסכם עם איראן היה יכול להיות יותר טוב, אבל הוא נותן לנו 10־15 שנים של דחיית האיום הגרעיני, שבכלל לא בטוח שניתן להשיגו בדרך צבאית".
באשר לחלוקת התקציבים הלאומית הביע גנץ תמיכה דווקא בהיפוך הפירמידה, והעברת הביטחון לסוף סולם העדיפויות. "העדיפות הפנימית, לאו דווקא בהקצאות כספיות, כפי שאני רואה אותה, היא: חינוך, רווחה, חוק ומשפט, תשתיות, ביטחון. בצבא ראיתי יחידות עם גאווה מקומית שיודעות לשתף פעולה כמו בתזמורת; כך צריך לקרות גם במדינה כולה".
השקפתו זו של גנץ, כפי שהושמעה על ידו ב־2015, קיבלה ביטוי גם ב"מטרות המפלגה" המופיעות בטופס ההרשמה שלה אצל רשם המפלגות ב־2018: "קביעת ושינוי סדר העדיפויות הלאומי בנושאים הבאים – חינוך, פיתוח תשתיות לאומיות, חקלאות, חוק, משפט וביטחון פנים, מדיניות רווחה, שלום וביטחון".
דברים אחרים שאמר גנץ עשויים לרמז על עמדתו בעניין חוק הלאום: "אנחנו מבקשים להבטיח את ישראל כמדינה דמוקרטית עם רוב יהודי. הדבר החשוב ביותר שרוב צריך לעשות הוא להבטיח את המיעוט".
גנץ התייחס גם לאיום הרקטי על עוטף עזה. "אינני קוסם וגם לא נביא, אין לי יכולת להגיד לכם מה יהיה", הודה בפני התושבים. "אני יודע שחמאס ממש לא רוצה לחזור לשבר שפקד אותו בקיץ 2014, אבל הכול יכול לקרות כאן ברגע".
"בסוגיית פינוי התושבים", המשיך גנץ, "צריך למצוא איזון נכון בין הימנעות המדינה מעיסוק בכך ובין פינוי עקב כל התראה. המדינה חייבת לקיים סיוע מתמשך למרחב הזה, כי משברים נוספים בוודאי יהיו בעתיד, ואתם צריכים להיות חזקים ומסוגלים לחזור לאיזון, מהר ככל האפשר".