משפחת ז'ורנו, זוג הורים צעירים, אמיל (30) וג'וליה (28) ושני ילדיהם בני שלוש ושנה וחצי, עלו לארץ לפני מספר ימים וקבעו את ביתם בנתניה. בבעלות המשפחה בצרפת היו כמה מסעדות כשרות, ובזמן הקרוב יפתחו מסעדה כשרה חלבית בנתניה. התפריט יהיה אותו התפריט, ושם המקום יישמר: "la Murano".
"אני רוצה שהילדים שלנו יגדלו בבטחה, וישראל היא המדינה היחידה שהיהודים יכולים להרגיש בטוחים בה", מספר אמיל. "יש לי משפחה בישראל, אחים ואחיות. ביקרתי כאן מספר פעמים ואפילו עשיתי את ההכנות הנדרשות כדי לפתוח את המסעדה כאן בארץ. בצרפת לא חוויתי את האנטישמיות באופן ישיר, אבל כל הפיגועים והתקריות רק הגבירו את תחושת חוסר הביטחון שהייתה לנו, ולכן החלטנו לעלות לישראל".

בתור הבעלים של מסעדות כשרות, היה ז'ורנו עד להקטנת הקהילה היהודית בפריז, בשל ההגירה למדינות אחרות. "שמתי לב שתנועת הלקוחות מתדלדלת, וגם הבחנתי בירידה במכירות בגלל שהרבה יהודים עזבו. עברו ארבע שנים מאז הפיגוע ב'היפר כשר', ואומנם לא הכרתי באופן אישי את הנפגעים, אבל היום הזה נחרט בזיכרוני. אני זוכר שעבדתי באותו יום וחיינו את האירועים בכל רגע. ממש התלבטתי אם לפתוח את המסעדה במוצ"ש מרוב פחד לביטחון שלנו. אני לא רוצה לחיות שוב את הרגעים הללו. לצערי, צרפת איננה במקום בטוח, וזה מה שגרם להחלטה שלנו לעלות. מאותו רגע הבנו שאי אפשר להמשיך לחיות כך, ולאחר ארבע שנים עלינו. בכל מקום קשה, ואני מקווה שכל יהודי צרפת יעלו".
ז'רנו אף דיבר על חיי היומיום בצרפת: "היהודים מסתדרים בסופו של דבר, אבל אין תחושת ביטחון. זה בעייתי להסתובב עם כיפה ואנחנו תמיד דואגים שיקרה לנו משהו. רק בארץ אנחנו מרגישים בבית, לכן לא היה לנו שום חשש לפני שעלינו לארץ. אנחנו רוצים שהילדים שלנו יהיו בטוחים ושתהיה להם האפשרות המקסימלית להצליח. אנחנו יודעים שיהיה לנו קשה, אנחנו עוד לא יודעים עברית, אבל אנחנו ממש שמחים שעלינו ורוצים להישאר כאן, בארץ ישראל".

הרב יחיאל אקשטיין, נשיא הקרן לידידות העוסקת בין השאר בקליטת עליית יהודי צרפת, ביקש למסור בתגובה: "העלייה מצרפת היא נכס אסטרטגי לישראל אך לצערי אנחנו כמדינה מחמיצים את ההזדמנות להגביר את כמות העולים פי כמה ממה שקיים היום.
"היהודים בצרפת חשים כבר תקופה שמקומם אינו שם אך השאלה היא כמה מהם יבואו לישראל וכמה ימצאו את מקומם במדינות אחרות שהחיים בהם יותר קלים להם. מדינת ישראל חייבת להציע לעולים סל שירותים נדיב ומותאם לצרכיהם ולעשות הכול כדי שהעולים יצליחו ביתר קלות להקים פה עסקים, להשתלב בעבודה ולמצוא דיור הולם.
"הקרן לידידות משקיעה מזה עשרים שנה מאות מיליוני דולרים בסיוע לעולים להגיע ארצה ולהיקלט בה. בארבע השנים האחרונות אנו פועלים עצמאית ב-29 מדינות תוך שאנו שמים דגש מיוחד על השקעה מסיבית בקליטת העולים. לכן, למרות ירידה כללית במספר העולים מצרפת, אנו רואים כי חלקה של הקרן בעלייה וקליטה של העולים מצרפת ומדינות אחרות עולה באופן חד ומתמיד. העולים מצביעים ברגליים ואנחנו מוכיחים שבהשקעה נכונה ניתן למשוך עוד ועוד עולים להגיע לישראל".