בירושלים רצו מאוד לכנס באופן רשמי את ועידת וישגראד, ולהציג חזית אחידה מול ראשי האיחוד האירופי. אבל בשל ההחרמה הפולנית, זה לא קרה. שלושת מנהיגי המדינות המרכז-אירופיות האחרות המרכיבות את הפורום, הגיעו היום בבוקר (ג') לישראל ונפגשו עם ראש הממשלה נתניהו בזה אחר זה. בהמשך כונסו כולם יחד לארוחת צהריים משותפת.
ויקטור אורבן, ראש ממשלת הונגריה, ציין בדבריו כי מלחמה באנטישמיות, היא גם מאבק במדיניות האיחוד האירופי שמממן ארגונים חוץ-ממשלתיים הנוקטים בגישה אנטי ישראלית.

הפגישה הראשונה של נתניהו, הייתה עם ראש ממשלת סלובקיה פטר פלגריני. נתניהו בירך את האורח על כך שסלובקיה תפתח בקרוב בירושלים מרכז מידע חדש לתרבות וחדשנות, וציין כי הוא מקווה שזה יהיה הצעד הראשון לקראת פתיחת שגרירות סלובקית בבירה.
ראש הממשלה נענה לבקשת האורח לקיים מפגש במחצית השנייה של השנה הנוכחית בברטיסלבה, "אני שמח על ההזמנה. אני רק צריך להיבחר שוב", חייך. "זאת תהיה הפעם הראשונה שבה יבקר ראש ממשלה ישראלי בסלובקיה ואני מצפה לכך. בנוסף, נחגוג חצי יובל לכינון היחסים בינינו, וגם אביא משלחת של אנשי עסקים כדי לחזק את הקשרים הללו", הבטיח נתניהו.
פלגריני מצדו, הודה על כך שהפגישה עסקה בשיתוף פעולה מוחשי, והעלה את נושא האנטישמיות לשולחן. "בקרב האוכלוסייה שלנו, המונה רק 5.5 מיליון אזרחים, ישראל העניקה את התואר "חסיד אומות העולם" ליותר מ-600 אנשים, מתוך הכרה בכך שסייעו בהצלת יהודים במהלך מלחמת העולם השנייה. זה הופך אותנו למובילים בעולם במספר חסידי אומות העולם לנפש, ואנו גאים בכך, אדוני ראש הממשלה".

לאחר מכן, נפגש נתניהו עם ראש ממשלת צ'כיה, אנדריי באביש. "זהו ביקורך הראשון בישראל ואני בטוח שהוא לא יהיה האחרון. ביקור זה בא בעקבות ביקורו של הנשיא זמאן כאן בנובמבר כדי לחנוך את 'בית צ'כיה' בירושלים. היה זה רגע מרגש מאוד עבורנו, כיוון ששם ראינו את היחסים הארוכים בין העם הצ'כי לעם היהודי משתקפים בצורה חזותית ואסתטית. יחסים אלה החלו בתמיכה חשובה מאוד בציונות מצד תומאס מסריק, מייסד צ'כוסלובקיה המודרנית ורפובליקת צ'כיה המודרנית. זה משקף את היחסים שהיו לנו במהלך מלחמת העצמאות שלנו, כשכמעט ולא היה בידינו נשק להגנה עצמית פרט לרובים צ'כיים שניתנו לנו", הזכיר נתניהו.
עוד ציין כי ישנה כוונה לקיים השנה פגישה בין הממשלות, G2G, בפראג, "שבה אנו מקווים לחתום על הסכמים חשובים, ביניהם צבאיים". הפגישה הקודמת, ב-2016 התקיימה בירושלים.
באביש מצדו אמר כי היחסים האסטרטגיים והסחר בין המדינות נמצאים במצב טוב מאוד. "אנו מוכרים את מכוניות הסקודה וטטרה לכאן, ולבסוף כשתגיע לפראג לפגישת ה- G2G אני בטוח שנשלים את רכישת רדאר 'MADR' הישראלי, אבל כעת זה הולך בכיוון טוב ואני בטוח שנחתום על העסקה הזו. אנו מתעניינים בעיקר בניהול מים ומקווים שנוכל לחלוק אתכם את מומחיותנו בניהול פסולת. אני מבקש גם שתעזרו לנו בנושאי בריאות ובתחום טיפול בקנאביס רפואי – תחום חשוב מאוד".

שלישי ואחרון היה ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן, שכבר ביקר בירושלים השנה. נתניהו בירך את אורבן על ההחלטה להרחיב את שגרירות הונגריה בישראל, ולפתוח נציגות סחר בירושלים בעלת מעמד דיפלומטי. "ראש הממשלה אורבן ואני נפגשים כמעט על בסיס קבוע, ובכל פעם שאנחנו נפגשים אנחנו ממשיכים בחיזוק היחסים המצוינים בין הונגריה לישראל. אני מבקש לשבח אותך ואת שר החוץ שלך על שאתם פועלים לחשוף את השקרים שמופצים נגד ישראל במקומות כמו מועצת זכויות האדם, בפורומים של האיחוד האירופי ובמקומות אחרים. אתם מתייצבים לצדה של ישראל ולצד האמת, ואני רוצה להודות לך על כך. זוהי שותפות חשובה מאוד".
אורבן הביע תקווה שעוד תתקיים ועידת וישגראד בנוכחות מלאה. "הסכמנו בבודפשט כשראש הממשלה ביקר אצלנו, שתהיה פגישת V4 כאן עם ממשלת ישראל. זה כמעט הצליח. אני מקווה שנשלים את המשימה הזאת בהמשך".
נתניהו דיבר על האנטישמיות, וגם על איראן. "לעולם לא נשכח את הטרגדיות שפקדו את העם היהודי על אדמת הונגריה. אנחנו גם חולקים את ההווה. האויב הגדול ביותר לציוויליזציה המשותפת שלנו הוא האסלאם הקיצוני וכוחותיו הרדיקליים והטרוריסטיים. אני משבח אותך על אימוץ הגדרת האנטישמיות של ה-IHRA (הברית הבינלאומית לשימור זכר השואה). עשית את זה אתמול, וזה חשוב", אמר ראש הממשלה. .
אורבן מצדו הוסיף כי המדיניות שלו ברורה, ונגעת לפעילות אנטי-ישראלית. "אנחנו רוצים שהתוצאה של הבחירות האירופאיות תסייע לנו להיאבק באנטישמיות באירופה. אנחנו נבהיר שאנחנו זקוקים למנהיגים חדשים באיחוד האירופי, שלעולם לא יממנו עוד מכספי ציבור של האיחוד, ארגונים לא ממשלתיים המתערבים בעניינים פוליטיים ונוקטים במדיניות אנטי ישראלית. אנחנו לא מקבלים התנהגות כזאת".
