היום השלישי לביקורו ההיסטורי של ראש הממשלה בהודו המחיש את ההזדמנות שרואים ההודים בקשרים המתהדקים עם מדינת ישראל. שלטים עם דיוקנו של נתניהו והכיתוב "ברוך הבא ראש ממשלת ישראל" עיטרו את הרחובות ואלפי אזרחים סקרנים נעמדו בצדי הדרכים על מנת לחזות בשיירה של רה"מ הישראלי חולפת על פניהם. בחלקים גדולים של היום התלווה ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי לאורחו והמשיך להפגין כלפיו את רגשות החיבה שהפכו כבר לעניין שבשגרה.
היום החל בביקור בעיר אגרה ובסיור בטאג' מהאל – אחד הסמלים המפורסמים של מדינת הענק. כבר עם נחיתתם של נתניהו ורעייתו שרה במקום קיבלה את פניהם להקה ססגונית שביצעה לכבודם ריקוד מסורתי. בדרך למבנה ההיסטורי גדשו אלפי בני אדם את צדי הדרכים כשהם מנופפים לשלום ומצלמים את השיירה.




הטאג' מהאל, שנסגר במיוחד לכבוד ראש הממשלה היה יפה במיוחד והמשלחת כולה נהנתה ממזג אוויר נאה. נתניהו ורעייתו אף זכו לסדרת צילומים שהזכירו במשהו את ברק ומישל אובמה. "זהו רגע של נחת בביקור מאוד אינטנסיבי. בהודו פגשנו הרבה מאוד אהבה, אהבה לישראל וכאן הגענו למקדש האהבה", אמר נתניהו במהלך הסיור.
עם סיומה של האתנחתא התיירותית, שב נתניהו במטוסו לניו-דלהי והגיע להשתתף בפורום Raisina, שבו התכנסה זו השנה השנייה ועידה שעוסקת בנושאים גיאופוליטיים. בוועידה, שאליה הוזמן ראש הממשלה הישראלי כנואם המרכזי, השתתפו ראשי מדינות בעבר, שרים ממדינות ברחבי העולם ובכירים בתחומים נוספים. נאומו של ראש הממשלה עסק בעיקר בנושאי כלכלה, אך לא פסח על הנושא שמעסיק אותו שנים רבות – המלחמה בטרור האסלאמי ובמהלכו נראה היה שנתניהו, כמו איש עסקים שמחפש מימון להשקעותיו, מנסה לרתום את מדינת הענק לטובת המאבק הזה.



"לפני 75 שנה, העם שלנו היה כמו עלה נידף ברוח. כשליש מהעם שלנו הושמד, הפך לאפר. ועם זאת, הנה אני עומד כאן כמייצג את העם היהודי באומה ההודית הגדולה, אחד הכוחות הגדולים על פני כדור הארץ. מה הוביל למהפך הזה? זה היה הלקח המרכזי שלמדנו מההיסטוריה היהודית וגם לקח פשוט מהאזור הסוער בו אנו חיים", אמר נתניהו בפתח דבריו, לא לפני שהודה למארחו מודי על קבלת הפנים הלבבית. "הלקח הוא כזה", המשיך רה"מ. "החלשים לא שורדים. החזקים שורדים. שלום עושים עם החזקים, כורתים בריתות עם החזקים. אפשר לשמור על השלום באמצעות עוצמה".
הוא סיפר על הפעילות להפחתת הביורוקרטיה שמובילות הממשלות המונהגות תחתיו וציין כי בדרך הזו הצליחה מדינת ישראל להפוך למובילה בתחום הטכנולוגיה והחדשנות. " לקחנו כלכלה מאוד ריכוזית ובירוקרטית והפכנו אותה לכלכלת שוק חופשי שמאפשרת לגניוס הכלכלי של הצעירים שלנו לשגשג. זה מה שהתחיל את חברות הסטארט-אפ. ברגע שיצרנו את האקלים הזה של יצירתיות ויזמות, הכישרונות פרצו החוצה".
לאחר מכן עבר ראש הממשלה לדבר על המלחמה בטרור, שאותה הגדיר כשמירה על ערכי הדמוקרטיה והנורמות הבינלאומיות. "יש מי שקורא תיגר על אורח החיים שלנו. החתירה למודרניות ולחדשנות מאוימת על ידי האסלאם הרדיקלי על זרועותיו הטרוריסטיות מן הזרמים השונים, והדבר עלול לערער את המערכת הבינלאומית. אני חושב שאחת הדרכים להתמודד עם אתגר כזה היא לחזק את היחסים בין שתי הדמוקרטיות הגדולות שלנו. ברית הדמוקרטיות היא חשובה כדי להבטיח את עתידנו המשותף. אני מאמין שהאפשרויות הן אינסופיות".
נותרו עוד יומיים נוספים לביקור והמשלחת הישראלית צפויה לבקר באשראם סברמאטי ובתעשיית הסרטים בוליווד. אבל אם נניח בצד את האהבה והחום המופגנים מכל פינה כלפי המשלחת הישראלית, וכן את יחסי הקרבה הנדירים בין נתניהו למודי, נשארת שאלה אחת פתוחה: מתי כל זה יהפוך לתמיכה מדינית בלתי מסויגת במדיניותה של ישראל ובהצבעות במוסדות הבינלאומיים?

