נשיא מצרים עבד אלפתאח א-סיסי והמלך הירדני עבדאללה השני, נפגשו בארמון הנשיאות בקהיר. שני המנהיגים שוחחו על הצורך בחיזוק היחסים בין המדינות, לקראת פגישה משולשת שיקיימו השניים עם ראש הממשלה העיראקי עאדל עבד אלמהדי. א-סיסי ועבדאללה דיברו על הצורך בשמירה על יחסים קרובים בין המדינות בהתאם לאתגרים האזוריים ועל ההכרח לפתח את כלכלת האזור, בשיתוף פעולה ובתיאום שישרת את האינטרסים של שתי המדינות ואת הסוגיה הערבית בכללה.
בסוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית ואפא, התרכזו בהתייחסותם של שני המנהיגים לנושא הפלסטיני וציינו כי מצרים וירדן דיברו על הצורך להגביר את המאמצים כדי לתמוך בעם הפלסטיני ובמאמציו להשיג את הזכויות הלגיטימיות שלו – בכללן הקמת מדינה עצמאית שבירתה ירושלים המזרחית, על בסיס פתרון שתי המדינות ויוזמת השלום הערבית. מלך ירדן דיבר גם על נושא ירושלים ועל הצורך לעצור את ההסלמה הישראלית בירושלים וההפרות במסגד אלאקצא.

הפסגה המשולשת, בדומה לפגישות נוספות בין מנהיגי ערב המתקיימות באחרונה, נועדו בין היתר לתיאום עמדות לקראת פרסום תוכנית השלום האזורית של הממשל האמריקני, שתוצג לאחר הבחירות בישראל. אדם נוסף שמתכונן ליום פקודה וממתין לתוצאות הבחירות בישראל הוא יושב ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן.
בפגישה שקיים במוקטעה שברמאללה עם קבוצת סטודנטים אמריקנים מאוניברסיטת הרווארד, דיבר אבו מאזן על מציאות "היסטורית" מבחינתו, שבה נפגש עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, אי שם בסוף דצמבר 2017. בשיחה גילה אבו מאזן כי הציע לטראמפ להציב כוחות של נאט"ו במדינה הפלסטינית כדי לאפשר את הקמת המדינה עם סידורים ביטחוניים המספקים את ישראל. "אחד מיועציו של הנשיא האמריקני אמר שניתן להקצות 6,000 חיילים לכוח נאט"ו שיהיה באזור".
אבו מאזן התעקש שדונלד טראמפ הצהיר כי הוא בעד פתרון שתי המדינות ואף הבטיח לו שיכריז על תמיכתו ברעיון בתוך שבוע ממועד הפגישה, דבר שלא קרה. יושב ראש הרשות דיבר על מדינה פלסטינית בגבולות שלפני 1967 עם חילופי שטחים עם ישראל וטען שהנשיא האמריקני תמך ברעיון.

מאז אותה הפגישה, שינויים רבים התחוללו באזור שקידמו את מדינות ערב ואת קשריהן עם ישראל וארה"ב על חשבון הסוגיה הפלסטינית. הרשות הפלסטינית התעקשה לנקוט באסטרטגיה של מאבק בממשל האמריקני החדש, וניתקה מגע עם יועצי טראמפ קושנר וגרינבלט. אבל אבו מאזן כמו אבו מאזן התעקש לחיות את העבר – והזכיר כי טראמפ כינה אותו "איש של שלום".
האסטרטגיה הפלסטינית כעת היא לייצר כמה שיותר קשרים עם מדינות ערב, כדי לנסות וליצור גוש ערבי ואסלאמי שיתנגד לתוכנית השלום מוושינגטון. ביקורו של מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו באזור והדגשת האיום האיראני שוב על פני הפתרון הפלסטיני, מרחיקים שוב את הפלסטינים מהשגת מטרתם.