ישיבת הממשלה אתמול עסקה כמידי שנה במגמות של האנטישמיות לשנת 2017 שהוגשו על ידי שר התפוצות, נפתלי בנט, וסגן יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב חגואל, לקראת יום השואה הבינלאומי. בדוח עצמו ישנו אזכור לעלייה של מפלגות הימין הקיצוני: "מגמת עלייה במספר התקריות האנטישמיות בגרמניה זאת על רקע עליית הימין הקיצוני ומשבר הפליטים במדינה; המהדורה הביקורתית של 'מיין קאמפף' הפכה לרב מכר בגרמניה; בכיר מפלגת 'אלטרנטיבה לגרמניה' קרא לאנדרטת השואה 'אנדרטת הבושה'".
יו"ר הסוכנות היהודית, נתן שרנסקי, אמר בעקבות הדברים כי "כיום אנו עדים לתופעה חדשה ומדאיגה: עלייתן והתחזקותן של מפלגות מהימין הקיצוני באירופה שמצהירות על תמיכה בישראל תוך תמיכה בצעדים אנטישמיים כגון הוצאת ברית המילה ושחיטה כשרה מחוץ לחוק, או שכתוב ההיסטוריה של מלחמת העולם השנייה והכשרת תדמיתם של חיילים בצבא הנאצי. מצד אחד הם טוענים לתמיכה בישראל אך מצד שני הם פוגעים במכוון ביהודים. אנו רואים זאת באוסטריה, למשל, שם הקהילה היהודית הודיעה כי תחרים את הטקס הרשמי לזכר השואה בווינה אם יגיעו אליו שרים ממפלגת החירות שבימין הקיצוני. אני יכול למנות לפחות שבע מפלגות מסוג זה באירופה".

שרנסקי הוסיף כי "איננו זקוקים לתמיכה דו פרצופית שכזו ואל לנו לבקש אותה, לא מהימין ולא מהשמאל. עלינו לעמוד על המשמר ולא לאפשר לאנטישמיות לעבור ללא התנגדות או מחאה, בתירוץ של עמדות דיפלומטיות נוחות או בתואנה של בניית גשרים בין-קהילתיים. אני מציין בדאגה את שתי התופעות כאחת ודורש שלא נשחק לידיהם של האנטישמיים, בלי קשר לשיוכם הפוליטי".
מי שלא הסכים לחלוטין עם שרנסקי היה שר ירושלים ומורשת, זאב אלקין, שהתייחס לדוח של משרד התפוצות שם נכתב כי ראשי מפלגות הימין באוסטריה, כולל ראש מפלגת החירות היינץ כריסטיאן שטראכה, התבטאו נגד האנטישמיות. "לפי הדוח של משרד התפוצות שמונח לפנינו, כתוב שמנהיגי מפלגת החירות הם דווקא בסדר גמור מבחינת ההתבטאויות, אך כי בקרב תומכי המפלגה ישנם אנטישמים".

אלקין אמר כי "אי אפשר לשפוט מפלגה שלימה על פי חלק מתומכי המפלגה. אפילו אצל תומכי המפלגה הרפובליקנית בארה"ב יש מתומכי ה'קלו קלוקס קלאן'. אי אפשר לשפוט על פי קריטריונים כאלה". בנוגע למפלגת החירות אמר אלקין, "משרד החוץ דווקא טוענים כי למפלגה יש עיתון אנטישמי, ועל כן מדובר במפלגה בעייתית". הוא עצמו דווקא לא חושב שיש בעיה בקשר עם מפלגה כזו, להיפך. ל'מקור ראשון' אמר לאחר הישיבה אלקין כי "ראש הממשלה אמר שאם לא מרוצים מהתנהלות, צריך לדרוש מהם לשפר אותה, לא לנתק מגע, אלא להבהיר להם מה הם צריכים לעשות כדי להיות בסדר מבחינתנו".
"הקשיתי על הדברים", טען אלקין, "זה לא סוד שאני לא מתלהב מההחלטה להחרים את שרי מפלגת החירות שהתקבלה, נתתי לזה ביטוי בעבר: נפגשתי עם חבר פרלמנט ממפלגה זו, שהינו יהודי, פעיל למען ניצולי שואה". לסיכום אמר כי "אני חושב שצריך לעבוד איתם. לדעתי לא נכון להחרים", והוסיף "גם מנהיג מפלגת הלייבור בבריטניה (ג'רמי קורבין צ.ק.) הוא אנטישמי עם קבלות, ואיתם אנחנו בקשר".
גורמים שהיו בשיחה מספרים כי ראש הממשלה התייחס לכך שמפלגות הימין הקיצוני באירופה מחפשות את קרבת ישראל והמחיר שהן צריכות לשלם הוא "התכחשות לאנטישמיות" הוא הוסיף שצריך לדרוש מהם "להתכחש לעבר האנטישמי" ול"הווה האנטישמי" ולדרוש פרו ישראליות ופרו יהדות, אחרת: אין להם סיכוי להיות בקשרים עם ישראל.

מגיש הדוח הנוסף, יעקב חגואל, שבדק את מדדים מצד יהודי העולם בסקר מקיף התייחס גם לתקיפות האנטישמיות ברשת. על הימין הקיצוני אמר: "כל מי שפועל בצורה אנטישמית, אסור להיות איתו בקשר – ברמה הפרסונאלית וברמה של ארגון".
לדבריו, מפלגת יוביק הימנית קיצונית בהונגריה היא בעייתית. "הם מגדירים עצמם כמפלגה של שנאת זרים, מתנהגים בצורה מאוד אנטישמית, אני לא רואה איך נציג של ארגון יהודי או מדינת ישראל בקשר עם מפלגה כזו. כשמפלגה כזו מגיעה לשלטון זו בעיה. האם אתה מדבר עם ראש ממשלה מטעם מפגלת 'יוביק'?"מאידך, הוא סיפר כי, "בישיבת הממשלה עלו שמות של מפלגות ומנהיגים מהעולם שתומכים בחמאס, ואנחנו עדיין בקשר איתם".