בעיצומו של המו"מ הקואליציוני, ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, ויו"ר הכנסת, ח"כ יולי אדלשטיין, הובילו הבוקר (ה') עשרה חכים חדשים – שמונה מהליכוד ושניים מאיחוד מפלגות הימין – לחומש, אחד הישובים שנעקרו בהתנתקות ב-2005 בצפון השומרון.
"צריך לזכור שחומש, שא-נור, גנים וכדים נעקרו ללא כל תכלית ראויה", אמר ח"כ אדלשטיין והוסיף כי "המשימה של הכנסת ה-21 היא לבטל את חוק ההתנתקות מצפון השומרון. אני חושב שאנחנו נמצא לא מעט תמיכה למהלך הזה", אמר.


הסיור שהתקיים היום הוא חלק מקמפיין שמוביל בימים האחרונים דגן, יחד עם מגורשי חומש ושא-נור להכנסת הצעת החוק לביטול חוק ההתנתקות לקווי היסוד של הממשלה על פי דרישת איחוד מפלגות הימין.
לדברי דגן: "30 ח"כים מתוך 35 בליכוד בעד החוק, וכך גם רוב השרים. הכדור בידיים של נתניהו. ההסתתרות מאחורי האמריקנים בקבלת החלטה כל כך חשובה לא מקובלת. הגיע הזמן לתקן את העוול של עקירת הישובים והתושבים מגוש קטיף וצפון השומרון, ובצפון השומרון הדבר אפשרי, שכן הישובים בניגוד לגוש קטיף נשארו בשליטה ישראלית מלאה. אני קורא לראש הממשלה להוביל את המהלך הזה שאין מוסרי וצודק ממנו".
בין הח"כים מהליכוד שהשתתפו בסיור: מיקי זוהר, אריאל קלנר, אתי עטיה, מיכל שיר, שלמה קרעי, אסנת מארק, קטי שטרית ואמיר אוחנה. מאיחוד מפלגות הימין הגיעו: עידית סילמן, אופיר סופר, בנוסף לאורית סטרוק שצפויה להצטרף לכנסת לאחר הפעלת החוק הנורווגי באיחוד מפלגות הימין.
יוסי דגן נואם במהלך הסיור בחומש (צילום: מועצה אזורית שומרון):
ח"כ אופיר סופר אמר כי "החוק לביטול חוק ההתנתקות מצפון השומרון, הוא חוק שיאפשר את החזרת חופש התנועה לישראלים בישובים שנעקרו בגירוש בצפון השומרון: גנים, כדים חומש ושא-נור, יישובים שכולם נשארו בשליטה ישראלית מלאה, אולם רק חופש התנועה נשלל שם מישראלים".
ח"כ ד"ר שלמה קרעי הוסיף: "לפני 14 שנה ישראל עשתה טעות שאזרחי ישראל ובעיקר תושבי הדרום ועוטף עזה שאני חלק מהם, משלמים עד היום וביתר שאת. בשנים האחרונות, מדינת ישראל זוכה לעדנה מדינית ולהכרה בינלאומית גוברת והולכת בריבונותה על אדמת ישראל. אני קורא לבטל את חוק ההתנתקות, לחזור לארבעת הישובים שפונו בצפון השומרון ולהרחיב את ההתיישבות באזור תחת ריבונות מדינת ישראל".