המליאה אישרה הלילה (ב') ברוב של 66 תומכים את הצעת החוק לפיזור הכנסת, הקובעת למעשה כי בחירות לכנסת ה-22 ייערכו ב-17 בספטמבר. המתח במשכן הגיע לסיומו רק בשעה שתיים לפנות בוקר, כאשר היום תתכנס הוועדה המכינה את החוק לקריאה שנייה ושלישית שתדון בשנית בתאריך הבחירות, אשר עוד צפוי להשתנות. במקביל למאמצי הכנסת להעביר את החוק, ראש הממשלה נתניהו קיים אמש מגעים עם סיעות הקואליציה המדומה, בניסיון למצוא פתרון למשבר מול יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן.
השניים נועדו בשעות הערב בלשכתו של ראש הממשלה בכנסת, אולם הפגישה הסתיימה לאחר כארבעים דקות ללא כל התקדמות. לאחריה, יצא נתניהו בהצהרה לתקשורת ואמר "אני עושה מאמצים אדירים לקיים את רצון העם – להקים ממשלת ימין ולמנוע בחירות יקרות, מיותרות. אין סיבה לשתק את המדינה ולבזבז מיליארדים כשהפתרון מונח לפנינו".

ראש הממשלה הדגיש כי נותרו 48 שעות למניעת הבחירות, בהן יש לעשות הכול כדי להגיע להסכמות על חוק הגיוס. מיד לאחר מכן פנה נתניהו לקיום בליץ ראיונות מול התקשורת הרוסית, על מנת לגייס את דעת הקהל של מצביעי ישראל ביתנו, ובמקביל הנחה את חברי הכנסת של הליכוד לתקוף ולא לתקוף את ליברמן לסירוגין. למעשה פועל נתניהו בשני מישורים: האחד מבהיר כי הפלת ממשלת ימין היא צעד לא לגיטימי, והשני קורא לליברמן לשוב לשולחן.
במהלך הלילה ישבו חברי כנסת ושרים במזנון חברי הכנסת בניסיון לפצח את "חידת ליברמן", כאשר הכי מתוסכל שבהם היה השר הממונה על המשא ומתן, יריב לוין. במהלך החודש וחצי האחרונים ניסה לוין להביא את ליברמן אל השולחן בכל דרך, אך נתקל בהתנגדות עקבית לקיום דיון, בעוד שיתר החברות העתידיות כבר הגיעו להסכמה כמעט מלאה על סעיפי המשא ומתן שהביאו. אם ליברמן ייעתר ב-36 השעות הקרובות להיכנס לממשלה, ללוין יידרשו שעות ספורות כדי להדק את ההסכמים עם יתר החברות בקואליציה העתידית, וישראל לא תלך לבחירות.
בתוך כך, בליכוד רתמו את סיעות הקואליציה העתידית לתמוך בחוק לפיזור הכנסת בקריאה ראשונה אך לקראת יום רביעי, אז יצביעו על החוק גם בקריאה שנייה ושלישית (נכון לכתיבת שורות אלו), צפויה לליכוד בעיה. במפלגתו של נתניהו החלה להתגבש אמש סיעת מורדים מהשורה האחרונה, שמסכנים את בחירתם מחדש לכנסת הבאה ולכן לא מעוניינים לתמוך בפיזור הכנסת הנוכחית. מי שיצילו והצילו כבר הלילה את הקואליציה היו חלק מחברי הכנסת הערבים, שנעדרו או נמנעו בהצבעות על החוק, בעוד יתר סיעות האופוזיציה מתנגדות לו.
במסגרת ההיערכות לבחירות נודע למקור ראשון כי ראשי הסיעות הערביות חברי הכנסת אחמד טיבי ואיימן עודה סיכמו על ריצה משותפת, במטרה להגדיל את מספר המנדטים שהם יקבלו. השניים שחוו על בשרם את הכרסום בכוחם בכנסת ה-21 החליטו לבחור בפעם הבאה בריצה במסגרת הרשימה המשותפת בשנית כדי לשוב למספר דו ספרתי של מנדטים.

בבית היהודי בינתיים בוחנים את האפשרות לצרף את איילת שקד למפלגה ולהיפרד מהאיחוד הלאומי. במקביל, נפתלי בנט נערך לריצה עצמאית – הפעם ללא תקציב. בליכוד סיכמו עם יו"ר כולנו השר משה כחלון על שילוב המפלגה ברשימה בשיטת ריצ'רץ' עד למקום ה-40. בנוסף נתניהו הראה בשעות האחרונות לשותפות הקואליציוניות סקרים באשר לתוצאות הבחירות בפעם הבאה: תמונת המצב אינה מנבאת טובות לגוש הימין, ובחירות נתפסות כהרפתקה לא רצויה.
בסיעות האופוזיציה נערכים במקביל להפיל את החוק לפיזור הכנסת, אם הקמת הממשלה לא תצלח כדי לקבל מנדט להקים ממשלה. כל השותפות בקואליציה של נתניהו כבר הודיעו כי לא יצטרפו לממשלה חלופית ולכן גנץ בחוסר של שישה שותפים. במפלגת כחול לבן גם מתמודדים עם בעיה אחרת: חברי כנסת מסוף הרשימה שקיבלו הצעות מרחיקות לכת מהליכוד בתמורה לעריקה קואליציה וסרבו, מתכוננים לדרוש "שדרוג" לקראת הבחירות בתמורה לנאמנותם.
תרחיש שרץ בשעות האחרונות מעלה את האפשרות שהנשיא יטיל את האפשרות להקמת הממשלה על גנץ יחד עם יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, במטרה ללכת לממשלת אחדות. בשלב הזה נראה כי כל האופציות על השולחן עד לחידוש המגעים עם ליברמן.