מערכת הבחירות שהוכרזה רשמית אור ליום אתמול מקפיאה לכאורה את פרסום תוכנית השלום האמריקנית, אבל לפחות אתמול המשיכו האמריקנים לקדם אותה. יועצו המיוחד של הנשיא טראמפ למזרח התיכון, ג'ארד קושנר, נועד בירושלים עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.
"הייתה לנו תקרית קטנה אתמול", קידם אותו נתניהו, "אבל זה לא יעצור אותנו. נמשיך לעבוד יחד במאמצים לשגשוג, ביטחון ושלום".

בד בבד מגלה אישיות ישראלית בכירה כי תוכנית טראמפ להסדר היחסים בין ישראל לפלסטינים כוללת העברה של שכונת אבו-דיס במזרח ירושלים משליטת ישראל לידי הרשותהפלסטינית במטרה לכונן בה את הבירה הפלסטינית. השכונה חצויה כיום באמצעות גדר הפרדה, ובאחד משני החלקים ממוקמים בתי המובלעת היהודית קדמת-ציון. מתגוררים בה 12 אלף פלסטינים, ומאז הסכמי אוסלו היא מוגדרת כשטח B. בשנת 2000 החליטה ממשלת אהוד ברק להעביר את השכונה לידי הרש"פ, אך ההחלטה מעולם לא מומשה.
למקור ראשון נודע כי זה מכבר מתקיימת, על פי הנחיית הדרג המדיני, היערכות משפטית לקראת ניתוקה של אבו-דיס מירושלים, וזאת כחלק מתוכנית המאה של נשיא ארצות הברית. אחת השאלות שהמשפטנים עוסקים בהן היא האם ניתן להעביר את אבו-דיס לרשות הפלשתינית באופן חד-צדדי, וזאת לאור ההנחה שהפלסטינים לא יאמצו את תוכנית טראמפ. כיום, תושבי אבו-דיס רשאים לעבור במחסומי ביטחון אל מערב ירושלים, אפשרות שכנראה תיחסם בפניהם על פי ההצעה. בינואר 2018 אישר יו"ר הרשות הפלסטינית באופן פומבי כי האמריקנים והסעודים הציעו לו לקבל את אבו-דיס כדי שיוכל לכונן בה את עיר הבירה הפלסטינית, כביכול בירושלים. בעבר נבנה במקום בניין פרלמנט פלסטיני, והוא מרוחק מהר הבית כמרחק שבין בניין הכנסת להר הבית. אבו-מאזן הצהיר כי יסרב להצעה.
בריאיון למקור ראשון התייחס ראש עיריית ירושלים משה ליאון לאפשרות של העברת אבו-דיס לפלסטינים ואומר כי "אני מקווה ששום שכונה לא תעזוב, שירושלים תישאר מאוחדת ושהקווים שלה יישארו כמו שהם היום. להעביר שכונה ללא הסדר מדיני סופי זו טעות גדולה, ועל פי מה מה שאני יודע התוכנית לא אמורה לעסוק בירושלים".