המחנה ההיסטורי בגבול לבנון, ששימש במשך שנים רבות כמפקדת יחידת הקישור של צה"ל ללבנון (יק"ל) בתחומי המושבה מטולה ובסמוך לגדר הטובה, יימסר למושבה וישמש בין היתר כמוזיאון 'רצועת הביטחון' שיספר את סיפורה של מדינת ישראל באזור מההיבט הצבאי והאזרחי וכן לשימושים ציבוריים נוספים.
המחנה שנבנה בתקופת המנדט הבריטי, שימש במשך שנים רבות כתחנת משטרה בגליל ובשנים האחרונות עמד נטוש. החל משנות ה-80 הפך המחנה למשכנה של יחידת הקישור ללבנון (יק"ל) ולסמל לשהות הישראלית בדרום לבנון, עד לפירוקה של היחידה עם הנסיגה מרצועת הביטחון בשנת 2000.

היחידה עסקה בתמיכה ובליווי מבצעי לצבא דרום לבנון והבסיס במטולה היה נקודת העורף לקציני וחיילי היחידה. היא הפעילה גם מנגנון נרחב של סיוע אזרחי לאנשי צד"ל ולבני משפחותיהם בתחומי החינוך, הבריאות והתשתיות. בין תפקידי היחידה היה איסוף מידע מודיעיני על ידי הכשרת קציני תפקידים מיוחדים אשר עבדו במקביל לאנשי המנהל האזרחי ותפקידם היה בין היתר – לשלם משכורות לחיילי צד"ל, לאסוף מידע אודות משתפ"ים פוטנציאלים, קשירת קשר עם מנהיגי הכפרים ועוד.
לאחר מכן, עם היציאה מלבנון ופירוק יחידת הקישור ללבנון שימש המחנה את יחידות צה"ל המגנות על הגבול באזור מטולה עד לשנת 2013. במרכז המחנה שוכנת מצודת טיגארט, שהוקמה בשנת 1942 ע"י הבריטים.
על פי דוד אזולאי, ראש מועצת מטולה, המתחם צפוי להפוך למרכז תרבות ומורשת למושבה ולגליל כולו, כאשר הוא משתרע על כ-7.5 דונמים. אזולאי הוסיף כי בחודשים האחרונים החלה המושבה בגיוס כספים לשיקום המתחם: "אין לי ספק כי מדינת ישראל ומשרד הביטחון ימשיכו לפעול לביטחונה ולשגשוגה של מטולה".
ראש תחום צפון באגף אמון של משרד הביטחון, תמי שנוולד, ציינה: "מוזיאון 'רצועת הביטחון' שאת הקמתו יזמה המועצה המקומית מטולה הינו פרויקט ערכי ומבורך. אנו שמחים שהייתה לנו הזכות לסייע לפרויקט ולהשיב את שטח המחנה לטובת מיזם חשוב זה".

