גם "האגודה לתרבות ערבית" ציינה את שבוע הספר (העברי). באירוע בן חמישה ימים שקיימה בשבוע שעבר, הוקדש סימפוזיון מיוחד לעיסוק בספריו של חבר הכנסת לשעבר מבל"ד, ד"ר עזמי בשארה, שכזכור נמלט מהארץ לקטאר לאחר שנחשד בריגול לטובת חיזבאללה.
בשארה ייסד את האגודה הזו לפני 21 שנים, יחד עם בכירי בל"ד אחרים ובהם באסל רטאס וג'מאל זחאלקה. לאורך השנים כמעט כל חברי הכנסת של בל"ד ואף בני משפחותיהם עבדו בעמותה, ועד היום מנהלים אותה אנשי המפלגה הערבית לאומנית.

לעזמי בשארה יש עדיין השפעה רבה על המתרחש באגודה לתרבות ערבית, וכנראה גם על מקורות התקציב שלה. רק בעשור האחרון הועברו מקטאר עשרות מיליוני שקלים לעמותה החיפאית. כך למשל, בתחילת העשור העביר משרד האוצר הקטארי שישה מיליוני דולרים לטובת רכישת מבנה בחיפה שישמש כהיכל תרבות. הנכס, מבנה קולנוע חן בחיפה, נרכש על ידי העמותה ממועדון מכבי חיפה, חרף מחאות של אנשי ימין בעיר.
כעבור שנתיים, ב־2012, הועברו מעל 15 מיליון שקלים לטובת מיזם מלגות לסטודנטים של האגודה. הכסף הגיע באמצעות קרן הצדקה הבריטית "The Galilee Foundation", שמעבירה מדי שנה תקציבים גדולים לטובת מלגות לסטודנטים ערבים ישראלים. יו"ר חבר הנאמנים של קרן הצדקה הוא אזרח ישראלי, ד"ר מרואן בשארה, עיתונאי בכיר באל־ג'זירה ואחיו של עזמי בשארה. לפי מסמכי קרן הצדקה, התקציב שמועבר דרכה למלגות שמעניקה האגודה לתרבות ערבית, מגיע מקטאר.
בשנת 2018 העבירה קטאר לאגודה לתרבות ערבית, דרך קרן הצדקה הבריטית, 772 אלף דולר לטובת מלגות לסטודנטים ערבים ישראלים. בשנת 2017 הועברו 4.3 מיליון שקלים לטובת מיזם המלגות. בכל אחת משלוש השנים הקודמות הוזרמו לאגודה 2.5 מיליון שקלים. בשנת 2012 הועברו לה 1.2 מיליון שקלים.
אמנם הכסף הקטארי אינו מקור המימון הבלעדי של העמותה המזוהה עם בל"ד, אך הקטארים הם המממנים העיקריים. מלבד קטאר זוכה העמותה שייסדו ראשי בל"ד למענקים נדיבים מהאיחוד האירופי ומקרנות נוספות במדינות אירופה ובמדינות ערב.
האגודה לתרבות ערבית הוקמה על ידי ראשי מפלגת בל"ד. היא נוסדה על ידי עזמי בשארה, ג'מאל זחאלקה, באסל רטאס ומחמוד מחארב, כולם מראשי ומייסדי המפלגה הערבית בל"ד. ד"ר מחארב מכהן כיום כיו"ר הוועד המנהל של האגודה.

במהלך השנים שימשו רבים מחברי הכנסת של בל"ד, בני משפחותיהם ופעילי המפלגה בתפקידים שונים בעמותה. ג'מאל זחאלקה פעל בעבר כמגייס כספים בשכר לעמותה. ח"כ לשעבר חנין זועבי הייתה מראשי האגודה.
כאשר רשם העמותות איים לפני שנים אחדות לסגור את העמותה בגלל ליקויים בהתנהלותה, חברת הכנסת דאז חנין זועבי שיגרה לו מכתבים כדי שיחזור בו. ד"ר מטאנס שחאדה, היו"ר הנוכחי של בל"ד, היה חבר בוועד המנהל של העמותה, שימש כמורשה חתימה ואף עבד בה בשכר. במשך שנים ניהלה את העמותה ראודה עטאללה, אחותו של עזמי בשארה, עד שהלכה לעולמה.
במהלך השנים חלק ממייסדי העמותה נכנסו לפוליטיקה וגם לכלא הישראלי, אבל העמותה המשיכה להתנהל על ידי פעילי בל"ד. כך למשל, באסל רטאס עזב את העמותה אך היום נמצאת שם כחברת הוועד המנהל רעייתו, סאוסן רטאס.
חברי ועד מנהל נוספים הם פואד סולטאני, פעיל בל"ד שבנו נכלא אחרי שריגל אחרי הרמטכ"ל דאז גבי אשכנזי לטובת חיזבאללה; עו"ד איאד חליאלה, מזכיר בל"ד בסכנין; והעיתונאי אנטון שלחת – כולם אנשי בל"ד שגם מופיעים ברשימה לכנסת. חבר ועד מנהל נוסף הוא עו"ד איאד מחמיד, המשמש גם בחבר הנאמנים של קרן הצדקה הבריטית.
האגודה לתרבות ערבית איננה עוסקת רק בחלוקת מלגות ואירועי תרבות, אלא גם בעיצוב זהותם של הצעירים הערבים בישראל. סטודנטים רבים, המקבלים את המלגות שממומנות בעזרת הכסף הקטארי, משתתפים באירועים ופעילויות של האגודה. בין השאר הם נדרשים לעבור קורס העוסק ב"טיהור האתני בפלסטין" בידי ישראל בשנות הקמתה המדינה.
למקור ראשון נודע כי קרן The Galilee Foundation מעבירה תרומות לארגונים נוספים המזוהים עם בל"ד. בין השאר היא העבירה כספים לארגון 'מדה אל כרמל', שבראשו עמד בעבר ד"ר מטאנס שחאדה, כיום יו"ר בל"ד, והיום עובדת בו חברת הכנסת לשעבר חנין זועבי. עוד הועברו כספים לארגון הנוער 'בלדנא', המנהל מאבק נגד צעירים ערבים שבוחרים להתגייס לצה"ל ולשירות לאומי, ולארגונים נוספים הפונים לדור הערבי הצעיר ביפו ובעכו.
ד"ר מוחמד מחארב, יו"ר הוועד המנהל של האגודה לתרבות ערבית, סירב להגיב לפניית מקור ראשון. לפי מסמכי העמותה מנהל הארגון הוא איאד ברגותי, אך בשיחה עם מקור ראשון אמר שהוא כבר לא פעיל בעמותה וסירב להשיב לשאלות.