כפי שפורסם במקור ראשון: ח"כ יוסף ג'בארין (חד"ש) נסע בסוף השבוע לכנס BDS בבריטניה, שאורגן על ידי הארגון המוסלמי בריטי "ידידי אל אקצה". לאתר מקור ראשון נודע כי מקור המימון לנסיעתו הוא אתר התקשורת MEMO (Middle East Monitor). בנוסף לג'בארין, השתתפו בכנס מספר פעילי שמאל, אנשי אקדמיה, והעיתונאי גדעון לוי.
אתר MEMO הוא כלי תקשורת פרו-פלסטיני המקושר לתנועת 'האחים המוסלמים' ולחמאס. רק לאחרונה פרסם המשרד לעניינים אסטרטגיים מידע על "אתרי שנאה" נגד ישראל, שם מככב MEMO יחד עם מספר אתרים אנטי-ישראליים אחרים. מעבר לתמיכה בחמאס וארגוני טרור אחרים בפרסומי האתר, MEMO מקדם בפועל מדיניות חרם על מדינת ישראל.

בעקבות הנסיעה לכנס BDS והמימון על ידי ארגון MEMO שלח השר לביטחון פנים, עניינים אסטרטגיים והסברה, גלעד ארדן, מכתב ליועץ המשפטי של הכנסת בדרישה לקיים דיון בוועדת האתיקה על מנת למנוע את נסיעתו של ג'בארין. ח"כ ג'בארין לא התרגש מהמכתב. ביום שישי האחרון, כשהוא כבר בבריטניה לקראת הכנס, פרסם חבר הכנסת כי ארדן מנסה לפגוע בחופש הביטוי ולהצר את צעדיהם של חברי הכנסת הערבים.
"ממשלת הימין המתנחלי ממשיכה בניסיונותיה להצר את צעדי חברי הכנסת הערבים באופן לא חוקי ולא דמוקרטי", מסר ג'בארין מבריטניה. "בעמדת השר ארדן טמונה פגיעה קשה בחופש הביטוי הפוליטי ובחופש התנועה שלי כחבר כנסת. ארדן מבקש לעשות הון פוליטי ממניעים אנטי-דמוקרטיים פסולים. הוא דורש לסכל את השתתפותי באירוע פוליטי אשר קשור באופן מובהק לפעילותי הפרלמנטרית כחבר כנסת, וזוהי התערבות בוטה ומסוכנת בפעילותי הפוליטית".
לטענת ג'בארין, אין שום עבירה פלילית או אתית בקשר בינו לבין אותם ארגונים התומכים בחרם על ישראל. "כפי שעולה ממכתבו (של ארדן, י"פ), דרישתו אינה נובעת מכך שיש במעשי משום עבירה אתית או משום עבירה פלילית, או בשל קיומו של איסור כלשהו להיות במגע עם הגוף המממן; התערבותו נובעת אך ורק מכך שהגוף המממן את הנסיעה הוא גוף שיש לו עמדה פוליטית ביקורתית כלפי מדיניות הרחבת ההתנחלויות של ממשלת הימין הקיצוני בישראל וקורא לסיים את הכיבוש בשטחי 1967".
בעמותת 'עד כאן', הפועלת לחקירת עמותות וארגונים במימון זר, טוענים כי במעשיו של ח"כ ג'בארין ישנו קידום של מספר ארגוני טרור, השותפים לכנס של עמותת אל-אקצה. "בין מארגניו ומממניו נמצאים שני ארגונים שהוגדרו כ'התאחדות בלתי מותרת' על ידי מדינת ישראל, ונמצאים בקשרים הדוקים עם ארגון הטרור חמאס".

מדובר בארגונים Interpal ו-PRC, שהוכרזו כהתאחדות בלתי מותרת על ידי שרי הביטחון יצחק מרדכי ואהוד ברק. "השתתפותם של ישראלים, ובראשם חבר כנס, בכנס הממומן בין השאר על ידי שני ארגונים שהוכרזו בישראל כארגוני טרור, הוא יום שחור לדמוקרטיה הישראלית", נמסר מ'עד כאן'. "אנו קוראים לרשויות האכיפה לבחון היטב האם השתתפות בכנס אנטי ישראלי זה, שנערך במימון גורמי טרור הפועלים מטעם החמאס (INTERPAL ו-PRC, י"פ), הינה בגבולות המותר בחוק.
"האישור שניתן על ידי יועמ"ש הכנסת למימון נסיעתו של חבר הכנסת ג'בארין, בחן את גורם המימון הישיר מארגון (MEMO) המזוהה כמקדם BDS, אך התעלם מהמימון שניתן לארגון הכנס על ידי שני ארגוני חזית של החמאס שהוצאו מחוץ לחוק בישראל, ופורסם בפומבי. על הבמה יחד עם ח"כ ג'בארין ישבו שני דוברים הקשורים לגורמי טרור מוכרזים. כידוע, חבר הכנסת לשעבר עזמי בשארה עדיין נמלט מישראל לאחר שפעל בשורות החיזבאללה. מניעת מקרים דומים מחזקת את הדמוקרטיה בישראל, ואינה פוגעת בחופש הביטוי, אלא מחזקת את המסגרת החוקית לשיח הדמוקרטי והדיון הפוליטי החוקי בישראל".