נפגעות עזרא שיינברג, הרב מצפת שהורשע בביצוע עבירות מין כלפי נשים בקהילה שלו, פנו בסוף השבוע במכתב לממלא מקום נציב שירות בתי הסוהר גונדר אשר וקנין בבקשה כי לא יאפשרו לשיינברג להשתחרר מהכלא בתוך כחצי שנה עם תום ריצוי שני שליש מנהלי מעונשו.
"מעשיו (של שיינברג, י"ק) חמורים כל כך, שלו רק מבחינת חומרתם וקלות העונש שקיבל אין לקצר את עונשו. אדם שלא הודה בחטאיו המלאים וברח בעסקת טיעון מקלה לא עומדת מול תנאי ההגדרה – התנהגות טובה שיש בה כדי לכפר על חטא, לשוב ממנו ולהשיב את החוב לחברה" כתבו בפניה אל מ"מ הנציב כמה מנפגעות העבירות. על פי החוק, ניתנת לשיינברג האפשרות לבקש מועדת השחרורים לצאת לחופשי בגין התנהגות טובה בזמן תקופת המאסר לאחר שיוכיח כי עבר תוכנית שיקום וחזר בו מהפשעים שביצע.

ב-6 בפברואר 2018 נגזרו על שיינברג שבע וחצי שנות מאסר לאחר שהורשע בעבירות מין בשמונה נשים במסגרת הסדר טיעון. לידי הרב שמואל אליהו, רב העיר צפת, שחשף את הסיפור התקבלו קודם לכן למעלה מ-20 עדויות מצד נשים שנפגעו וטענו בין השאר כי אולצו לקיים עם הרב יחסי מין באונס ועוד. רק מעטות מהן הגיעו לשלב של מסירת עדות בפני בית המשפט ובשל קשיים בהוכחת אשמתו בעבירות חמורות יותר הוחלט להגיע עימו לכתב אישום מקל שבו הסכים להודות בעבירות מין ולא באינוס.
שיינברג שנעצר כבר בחודש יולי 2016 יכול לבקש להשתחרר החל מ-4 בדצמבר בשל סיום ריצוי שני שליש מנהלי מתקופת מאסרו. כחודש קודם לכן הוא צפוי לעמוד בפני ועדת שחרורים ולדרוש את שחרורו המוקדם. לדברי עורך דינו של שיינברג, מנחם רובינשטיין, לא ידוע לו על מועד המפגש עם ועדת השחרורים המוקדמים.
הנשים שנפגעו משיינברג הביעו חשש לכל אורך התהליך המשפטי ועסקת הטיעון בכתב האישום המקל עימו כי הוא יבקש שלא להשלים את מלוא תקופת מאסרו מאחר ויטען כי הוא חזר בתשובה וכיפר כבר על מעשיו.
במכתב למ"מ נציב שירות בתי הסוהר העלו הנפגעות דוגמאות ל"מעשיו הנפשעים של אותו רשע וצורר, מפרק משפחות ורוצח נפשות". בין השאר טוענות הנשים כי שיינברג מטיל אימה על סוהרי בית המשפט ומשתמש בקללות ואיומים נגדם, אינו חזר בו ממעשיו וטען בפני מאמיניו כי הנשים הם אלו שביקשו את קרבתו והוא מילא בסך הכל את מבוקשן. הנשים הביעו חשש כי עם שחרורו ישוב וינסה לקבץ קהילה מסביבו ועלול לשוב ולפשוע. הן טוענות כי כל עוד לא הודה והביע חרטה אמיתית על מעשיו הרי שאין לו סיבות לעמוד בפני ועדה לשחרור מוקדם מהכלא. "לא ייתכן ששיינברג, שעדיין לא הביע חרטה כלשהי, ישוחרר בזכות 'התנהגות טובה' שלא נהג בה ולו אם גם בבית הסוהר הספיק להקהיל מסביבו קהל מעריצים ותלמידים שסרים למרותו המאיימת. הרי אין בזה מן הצדק ולא מן המשפט ולא מן הרחמים" כתבו הנפגעות.
"על פי החוק, לנפגעות ונפגעי עבירות מין יש זכות להביע את עמדתם בפני הועדה לשחרור על תנאי ממאסר ואנחנו נדרוש שהן יופיעו בפני הועדה שלא תסתפק רק במכתבים שיכתבו הנשים" אמרה לאתר 'מקור ראשון' עו"ד תמי לוי קלנברג המייצגת כמה מנפגעות שיינברג. היא מסבירה כי למרות שלנפגעות יהיה מאוד קשה להתייצב ולפתוח שוב את הפגיעה בהן, אין להן מנוס מכך. "כמה שקשה להן והן מבקשות לשמור על הפרטיות ולהתקדם אבל זה מהותי שהועדה תשמע אותן בצעד חריג. שלא רק תסתכל על הכתוב אלא תראה את הנפגעות ותבין את היקף הנזק. הן מבינות עד כמה הענישה שנגזרה עליו הייתה נמוכה מלכתחילה ואפילו בבית המשפט העליון ביקרו את הפרקליטות והמחוזי שהסתפקו בעונש כל כך מקל. לתת הקלה נוספת על העונש מבחינתן זו מכה אנושה. יש בנות שפשוט יפחדו להסתובב בחוץ".
לדברי עו"ד לוי קלנברג, הועדה לשחרורים מוקדמים מאפשרת לקצוב הפחתה של שליש מתקופת מאסר אך ורק בהיבט של שיקום וחזרה מהחטא ולא משיקולי פגיעה בהרתעה או בענישה. "אין לנפגעי העבירה זכות לדעת מה עובר על האסיר ואיך הוא התנהג בתקופת מאסרו והשיקולים המובאים בפני הועדה חסויים. הכל תחת כסות של פרטיות בעוד הוא יודע עליהן הכל ועוקב אחריהן כספר פתוח".
נפגעות שיינברג נערכות בימים אלו לקראת הגשת תביעה אזרחית בגין הנזקים שגרם להן ולמשפחותיהן ולמימון הטיפולים הפסיכולוגיים להן נזקקו. הן מבקשות את תמיכת הציבור בהן כדי לעמוד בהוצאות הכלכליות הצפויות להן.