בית הספר ללוחמה וטרור של צה"ל עומד בימים אלו בפני אתגרים חדשים כשהוא מתאים את עצמו לשדה הקרב המשתנה.
שינוי בולט ראשון הוא בסוג הלוחמים המגיעים אליו כדי להתמקצע בתחום הלחימה. עד היום, לקח בית הספר את לוחמי היחידות המובחרת והפך אותם לכאלו שיודעים להתמודד עם מגוון תרחישים. לאחרונה הוחלט להרחיב את תחום הלמידה שלו ליותר לוחמים בצה"ל. השינוי במגוון היחידות המגיעות ללמוד בבי"ס ללוט"ר עלה עם הצורך בגזרות השונות בעיקר ברצועת עזה ובהכנה לתרחיש צפוני הבינו בצה"ל שהחומר הנרכש לא מספק והיקף הפעילות גדל.

"אם אני רוצה הכרעה בקרב אני צריך להתחיל את ההכשרה של הלוחם כאן" אומר גורם בכיר בבית הספר ללוחמה בטרור כשהוא מציג את החידושים והשדרוגים שביצע בית הספר בשנה האחרונה.
נושא נוסף שהשתדרג עם התחלת האירועים בגבול הרצועה הוא נושא הצליפה בצה"ל. צה"ל הבין כי מדובר באתגר לא פשוט באופן כזה שלוחמים צלפים לא תמיד יודעים להתמודד איתו. אם עד היום צלף נטמע באזור מסויים וחיפש מחבל, כיום נדרשים הצלפים לירות לתוך המון מתפרע בתוך אלפים, שרובם הגדול אינם מחבלים. חוסר המקצועיות לתרחיש זה הניב לא מעט הרוגים על הגדר והסלים את המצב לא אחת.
אחד מהלקחים שנלמדו בבית הספר ללוחמה בטרור הוא היכולת לבצע ירי על מנת לפצוע ולא על מנת להרוג. "המפקדים, המדריכים ומדריכות הצליפה לא רק בוחרים את הצלפים למשימה הזו בקפידה הם גם מכשירים אותם, ובזמן שהצלפים יורדים לגבול הם שם כדי לראות מתוך החמ"ל את התוצאות" מסביר הגורם הבכיר ומדגיש: "מי שלא עומד בקריטריונים לא יוצא לשטח. בתוך האירוע עצמו כבר מפיקים לקחים ועוד באותו יום הלקחים יורדים לתוך רצועת עזה".

עוד אתגר שנופל לפתחו של בית הספר הוא ההכשרה וכתיבת התורה של הלוחמים להתמודדות עם תרחישי מנהרות הטרור. כזכור, עד 'צוק איתן' סיטואציות מסוג זה לא היו קיימות בצה"ל או לפחות לא קיבלו חשיבות מספקת. כיום אומרים בבית הספר ללוחמה בטרור כי הלוחמים מוכשרים להיכנס למנהרות גם בתרחיש של חטיפת חייל, ורק אם נדרש על ידי המפקד הבכיר בשטח, להכנס לחקור וללמוד את המנהרה. "לוחמים כאן בהחלט לומדים להלחם בתוך התת קרקע" מסביר הגורם הבכיר. "כשאנחנו מלמדים אותם שנקודת המוצא היא לא להכנס למנהרה אלא רק אם נדרש כי המטרה בסוף היא להפוך אותה למלכודת מוות. אבל אם בתרחיש כזה או אחר הם נדרשים להכנס הם יודעים לעשות את זה".

"כחלק מתפיסת בית הספר שכדי להיות מדריך אתה צריך להיות לוחם" אומר סגן ד' ראש תחנת לוחמה תת קרקעית בבית הספר ללוחמה וטרור "המדריכים עוברים כאן הליך הכשרה של שנה ובסופו הם הופכים ללוחמים ומדריכים כאחד. כחלק מהתפיסה הזו אנחנו מבצעים לצד ההכשרות גם פעילות מבצעית וכוננות של 24/7 לכלל הגזרות השונות בארץ".