בלגיה היא המדינה האירופית השלישית, שהודיעה כי היא משעה את המימון שהיא מעבירה לסוכנות הסיוע לפליטים פלסטינים אונר"א, בעקבות הדו"ח הפנימי החמור שדלף בשבוע שעבר ופורסם באל-ג'זירה. בכך מצטרפת בלגיה להולנד ושוויץ, שהודיעו גם הן כי הן מקפיאות את ההעברות הכספיות, עד לבדיקת הטענות הקשות הנוגעות לשחיתות של בכירי הסוכנות. "אם הטענות המובאות בדו"ח נכונות, זה בלתי מתקבל על הדעת", אמר השר הבלגי, אלכסדנר דה-קרו לתקשורת המקומית.
על פי נתוני אונר"א עצמה, ב-2018, תרמה לה בלגיה 15,498,794 דולר. הולנד תרמה 22,677,756 דולר, ושוויץ – 27,828,599 דולר. על פי הודעת השר הבלגי, הם משעים כעת מענק בסך 5.35 מיליון אירו, שאמור היה לעבור לאונר"א בזמן הקרוב, זאת לאחר ש-6.25 מיליון אירו כבר הועברו השנה מבלגיה לסוכנות. באונר"א מצידם, הודו השבוע לכווית ולקטר, שתרמו להם סכומים נוספים.

ההפסקה הנוכחית בתקצוב הבלגי היא משמעותית, שכן בלגיה הייתה מהמדינות שהובילו את איסוף הכספים למען מיזמי החינוך של אונר"א, אחד הנושאים המרכזיים שהסוכנות מממנת. בעבר, ספרי הלימוד של אונר"א אף הודפסו בבלגיה, אם כי בשנים האחרונות הם מודפסים ברמאללה. יש לציין כי תכני החינוך הנלמדים בבתי הספר הממומנים על ידי אונר"א ברצועת עזה, ומודפסים כאמור בסיוע אירופי, אינם שונים מהותית מתכני הלימוד של חמאס. למעשה, סיעה המזוהה עם חמאס זכתה השנה לרוב מוחץ בבחירות הפנימיות שהתקיימו לאיגוד העובדים של אונר"א.
בארה"ב הפסיקו כבר בשנה שעברה את תרומות הענק שהועברו בעבר לסוכנות הפליטים, זאת, כיוון שהם "מנציחים סטטוס קוו מושחת, לא יעיל ולא מסייע לשלום", כהגדרת ג'ארד קושנר, בתכתובת מיילים פנימית שנחשפה במגזין 'פוריין פוליסי'.
נזכיר כי רבות מהטענות בדו"ח מופנות כלפי ההתנהלות של מזכ"ל אונר"א פייר קרנבול. לדברי העובדים, הוא והיועצת הבכירה שלו, מריה מוחמדי, שהקשר ביניהם "היה מעבר למקצועי", הרבו לטוס יחד, ובניגוד לכללים הוא שדרג את טיסותיה למחלקת עסקים, כדי שתשב לצידו. לפי הדו"ח, ראשי הארגון ניצלו את הקיצוץ האמריקני הניכר במימון ב־2018, ולאחר מכן את הפסקתו המלאה, כדי לחרוג עוד מהכללים, למשל בכל הנוגע לנסיעות בעולם.
בספטמבר הקרוב, תצביע העצרת הכללית של האו"ם שוב על נתינת מנדט לפעילות אונר"א. כך, נעשה מדי חמש שנים מאז ייסוד הסוכנות, ב-49'. השאיפה היא כי המנדט הפעם, לפחות יצומצם באופן משמעותי, או יכלול דרישות לשקיפות בכל הנוגע לשימוש של אונר"א בכספים הניתנים לה.