הישראלים בורחים לחו"ל ביולי-אוגוסט? התיירים מחו"ל לעומת זאת שוברים שיאים בישראל. במשרד התיירות דיווחו היום על סיכום כניסות התיירים לישראל בחודש יולי האחרון המשקפים עלייה של 10 אחוזים במספר המבקרים הזרים ביחד לחודש יולי בשנה שעברה, ועליה של 19.1 אחוזים ביחס לחודש יולי 2017. בסה"כ הגיעו לישראל 322.8 אלף תיירים. במשרד התיירות מעריכים כי בחודש אוגוסט יימשך הגידול במספר התיירים. "זה היה היולי הטוב ביותר אי פעם שהיה לישראל מבחינת תיירות נכנסת", סיפרה לאתר 'מקור ראשון' שרה סלנסקי, מנהלת אגף חו"ל ושיווק במשרד התיירות.
לדבריה, אם התיירות העולמית גדלה ב-3-4 אחוזים בממוצע בכל העולם בשנה, בישראל עומדת העלייה במספר התיירים בשנים האחרונות ביותר מ-10 אחוזים בשנה. "היולי הזה שבר כמה שיאים מבחינת הכנסות מתיירים ומספר התיירים. מתחילת השנה אנחנו נמצאים כל הזמן בעלייה מבחינת מבקרים. השווקים הגדולים שלנו ממשיכים כמו בשנה שעברה לגדול ולצמוח".

בעבר מדינת ישראל נתפסה כיעד שבעיקר יוצאים ממנו ופחות זוכה לתיירות נכנסת מרחבי העולם בחודשי חופשת הקיץ יולי-אוגוסט וכי התיירות המקומית מהווה את עיקר ההכנסות הרי שבמשרד התיירות רואים שינוי במגמה. "התיירים מחו"ל ובעיקר מאירופה מחשיבים את ישראל כיעד קיצי. זה משהו שאנחנו ממש גאים בו ורואים תוצאות. אחרי שבשנה שעברה הייתה ירידה במספר המבקרים הסינים, אנחנו שמים לב להתאוששות מאוד יפה של השוק הסיני. 78 אחוז גידול לעומת יולי שנה שעברה" מוסיפה סלנסקי.
בחודשים ינואר עד יולי נכנסו לישראל 2.587 מיליון תיירים לעומת 2.356 מיליון תיירים בתקופה המקבילה אשתקד. ועם התיירים נכנס גם לא מעט כסף זר. היקף ההכנסות מתיירות נכנסת בחודש יולי נאמד ב-1.6 מיליארד ש"ח. מתחילת השנה היקף ההכנסות מתיירים נאמד ב-13.6 מיליארד ש"ח. "כל תייר שמגיע לפה מכניס מטבע זר למדינה. זה לא רק משפיע על המלונאות והערים הגדולות אלא גם לקיוסקים ולמסעדות ומחולל ומרחיב את התעסוקה והתיירות בפריפריה. זה כמו בריכת גלים שככל שיש יותר תיירות, יש יותר יזמים ישראלים בנושא אוכל ותיירות ועוד מקבלים פרנסה ואנחנו מברכים על זה", מציינת סלנסקי ומוסיפה כי "בכל מקום שיש תיירות ומלונות ואטרקציות יש מעגלים רבים שנהנים מההכנסות האלו".

הנתונים העקביים על עלייה במספר התיירים הנכנסים לישראל מסבים נחת לתיירנים אך אלו היו מצפים למספרים גבוהים יותר בשל הפוטנציאל הרב הגלום במדינת ישראל כיעד תיירותי יחיד מסוגו מבחינה דתית, היסטורית, ואקלימית ועוד. "התלהבנו מאוד מההישג שהוביל שר התיירות יריב לוין בשנה שעברה עם הגעת 4 מליון תיירים לישראל ומגיע לו הרבה כפיים. אנחנו צריכים להיות עם 10 מיליון כניסות תיירים בשנה לישראל לפחות", אומר אמיר חייק, נשיא התאחדות בתי המלון בישראל.
לדבריו, על קברניטי המדינה, לצד הסקטור העיסקי בישראל, להיערך בצורה מהירה ומשמעותית יותר לקראת גידול נוסף במספר התיירים הנכנסים. "ענף התיירות הוא מנוע צמיחה מאוד חשוב וכל המדינה תהנה מאוד אם נרחיב את התשתיות" מוסיף חייק ומכוון למציאות העגומה שמצפה לפני התייר הזר. "זה לא סוד שאנחנו רואים את העומסים הכבדים בשדה התעופה , המורכבות והמחסור באמצעים להסעת המונים, תשתיות תחבורה ציבורית מפגרת יחסית והצורך להגדיל את מספר המלונות. זו לא עבודה שמוטלת רק על הממשלה אלא שיתוף פעולה עם הסקטור הפרטי כדי לקדם את העניין הזה. זה לא יקרה לבד אלא אם תהיה תכנית ארוכת טווח ובצורה מדידה למעקב. זה ענף שהצמיחה בו מאוד מהירה ורואים בו תוצאות".
ירון בורגין מנכ"ל רשת אברהם הוסטלס אומר כי לא היה קורא לעלייה במספר התיירות שינוי אלא המשך עליית המגמה של השנים האחרונות. "אנחנו רואים ממש שינוי דרמטי בישראל מתיירות קבוצתית לתיירות עצמאית. אנחנו כבר עשור מחכים לימים האלו ועובדים לקראתם ורואים כיצד מספר התיירים עולה. לשמחתנו יש היצע גודל והולך של מקומות אירוח ואטרקציות לתיירות הנכנסת העצמאית. הישראלים ממשיכים לנפוש בארץ ולצאת גם לחו"ל ואנחנו שמחים לראות כיצד העונתיות בתיירות הנכנסת לישראל עברה מהאביב והסתיו גם לקיץ. הפוטנציאל שלנו הוא עוד הרבה יותר גדול ורק צריך לתת לאנשי המקצוע להמשיך ולפעול".