בתנועה האסלאמית בישראל מסתכלים על הוויכוח בחברה היהודית בפרשת ההופעה בהפרדה בעפולה בחשש מסוים. החלטת השופט יונתן אברהם מבית המשפט בנצרת לקבל את עתירתה של שדולת הנשים הביאה להתערבות של המדינה באורח החיים של החברה החרדית, ויש בחברה המוסלמית מי שחוששים שאותה התערבות תפגע גם בהם. "אנחנו בעד נוסחאות שיאפשרו לקבוצות לממש את זהותן ואת המאפיינים שלהן, בתנאי שזה לא יפגע בקבוצות אחרות", אומר מנסור עבאס, נציג התנועה האסלאמית ברשימה המשותפת.
הוא וחבריו לתנועה האסלאמית ערים לוויכוח בעניין המופע בעפולה. "זה כמובן יכול להגיע גם לפתחנו", הוא אומר. "אנחנו חוששים מהתערבות איפה שלא צריך להתערב ולכפות – במרחב הפרטי של האדם או במרחב הפרטי של אוכלוסייה מסוימת או חברה מסוימת. אנחנו מנסים ללמוד מה ההשפעות של כפייה דתית וכפייה אנטי־דתית, דרך החוק או דרך בתי המשפט, על מערכת הקשרים בין יהודים לערבים. ברור שעדיף לנהל דו־שיח ולהגיע להסכמות בנושאים האלה, מאשר שכל צד יכפה את דעתו או מרותו על הצד האחר. אחרת, התסכול יביא לייאוש ולתחושות שהן מצע לקיצוניות במובנים דתיים, תרבותיים ולאומיים".

בתחילת החודש כתב עבאס, יו"ר מפלגת רע"ם, שיש מי שמנסים לבקר את מפלגתו לאחר דקירת הצעיר הערבי מטמרה בידי בן משפחתו בגלל היותו חבר הקהילה הלהט"בית. "עמדת התנועה האסלאמית בכל הנוגע למעשי 'זנות' למיניהם ידועה, והתנועה האסלאמית אינה מתפשרת בעניין זה. אנו קוראים לתומכינו להאמין באלוהינו האחד והיחיד", כתב עבאס, "בין השאר קראנו להם לפעול בדרך טובה ומוסרית תוך כדי קבלת מצוות ודחיית כל מה שמנוגד להן".
בעקבות הקמתה מחדש של הרשימה הערבית המשותפת, נמתחה ביקורת על אנשי התנועה האסלאמית שחברו לנציגי חד"ש, הקומוניסטים והחילונים, שעמדותיהם ביחס לקהילת הלהט"ב מתונות. "כאשר נפגשנו עם אחינו בוועדת המעקב או ברשימה המשותפת, זה לא היה כדי לדון בבעיית הלהט"בים או בפרויקטים המנוגדים לשריעה האסלאמית. המפגש איתם היה במטרה לחפש שותפות פוליטית חזקה המחזקת אותנו, ומאחדת אותנו מול גל החוקים הגזעניים שנחקקו נגדנו", הסביר עבאס בפייסבוק.
למרות ההבדלים בין חברי הרשימה המשותפת, הוא טען, יש מטרה משותפת כללית שסביבה יכולים נציגי המפלגות הערביות להתאחד. "לפני ימים הותקפנו בתנועה האסלאמית במתקפת שקר, ותדמיתנו נפגעה עד שהגענו למצב שהתייחסו אלינו כבוגדים שלא מכבדים את מסורת האל. אבל עמדנו מנגד באחריות, ותוך הסבר לעמדתנו. אנחנו מאמינים שאנחנו נמצאים באותו בונקר והמלחמה שלנו משותפת".
לדברי עבאס השבוע, "כמו בחברה היהודית, גם בחברה הערבית יש זרמים וקבוצות ואנשים המנסים להציג את עצמם כמושיעים של החברה, שכל האמת מצויה רק אצלם. ניסו לנגח אותנו על רקע שאנחנו מתחברים עם חד"ש. יש להם עמדה מסוימת בסוגיית הלהט"בים, אבל תכלית הברית עם הקומוניסטים היא לשרת את החברה, ואנחנו לא חייבים להסכים על כל עמדה וכל נושא. יש נושאים מרכזיים כלליים שבהם אנחנו מתחברים, ולא חייבים שתהיה הסכמה בנושאים כמו הקהילה הלהט"בית, הנושא הסורי וסוגיות נוספות".