מאבקו של היישוב קציר נגד כוונת המדינה להכשיר אלפי יחידות דיור לא חוקיות בערערה הסמוכה עלול לספוג מכה קשה בשבוע הבא. תושבי קציר, הסמוך לכביש 65 (נחל עירון), הופתעו לגלות שבכוונת משרד הפנים לקיים ביום ראשון דיון בוועדה הגיאוגרפית חיפה, ולאשר את העברת אדמות המועצה האזורית מנשה הצמודות לקציר אל המועצה המקומית ערערה. זאת כחלק מקידום התוכניות להתרחבות העיר.
תושבי קציר לא הוזמנו להציג את עמדתם בדיון. לטענתם, במשרד הפנים מבקשים לבצע מחטף. תנועת רגבים, המסייעת לתושבי קציר במאבקם, פנתה היום (ה') לשר הפנים ח"כ אריה דרעי, וביקשה שיורה לוועדת הגבולות לדחות את הדיון עד שייבחנו כלל המשמעויות של התוכנית. מאיר דויטש, מנכ"ל רגבים, טוען שיש "לבחון באופן רציני תוכניות חלופיות שיאפשרו את פיתוח ערערה ללא פגיעה ביישוב קציר".

בשבוע שעבר פנתה רגבים בשם נציגי היישוב בבקשה להיפגש עם השר דרעי ולהציג את עמדתם, מול "תוכניות מרחיקות לכת המשפיעות באופן בלתי הפיך על האזור כולו, ופוגעות באופן אנוש במרקם החיים של קציר". בקציר טוענים כי לא ניתנה להם הזדמנות להשמיע את קולם. "אסור שתוכניות כאלו יאושרו כלאחר יד, תוך חריגה מתוכניות קיימות וללא התחשבות בתושבים שייפגעו", נכתב בפנייה לשר. במועצה האזורית מנשה, מנגד, מצדדים בהעברת השטחים כדי לאפשר לעיירה להתפתח באופן מוסדר.
בכתבה שפורסמה במקור ראשון לפני כחודש ("מדינת ישראל החליטה להפקיר את קציר", יומן 25.7.2019) אמר לנו רונן רוזנטל, חבר ועד היישוב: "יש לנו יחסי שכנות טובים עם ערערה, ואנחנו אומרים שאם משהו עובד אל תהרוס אותו. התוכנית מוסיפה 6,000 יחידות דיור ומכשירה אלפי יחידות לא חוקיות. יהיה קשה לשמור על היחסים אם התוכניות יתממשו".
ממשרד הפנים נמסר: "הוועדה הגיאוגרפית לשינוי גבולות וחלוקת הכנסות בוחנת מגוון נושאים הקבועים במנדט הוועדה, ולא מדובר במחטף. במסגרת הדיונים תינתן הזדמנות לכלל הנוגעים בדבר להביע את עמדתם".
נציין כי בניגוד לנאמר בתגובת משרד הפנים, ההזמנה לדיון נשלחה רק בתחילת חודש יולי, והוזמנו אליה ראשי המועצות ערערה ומנשה בלבד.