כתבי אישום חריגים הוגשו היום (ה') נגד שני חיילי צה"ל, ששרתו כשוטרים צבאיים ורק לאחרונה השתחררו משירות סדיר. האישומים המיוחסים לשניים: ידיעות כוזבות, אי-קיום פקודה והתנהגות שאינה הולמת. כתב האישום מלמד כי השניים חרגו מסמכותם והפעילו לכאורה לחץ כבד על חייל שגויס על ידם כמקור, לחץ שככל הנראה הוביל לכך שהחייל שם קץ לחייו.
על פי הפרקליטות, השניים זיהו אצל החייל מצוקה נפשית בעקבות הבקשה שלהם לגייס אותו כמקור עבור מצ"ח, אך המשיכו לפעול מולו כרגיל. כמה ימים לאחר מכן, הוא נמצא ירוי מחוץ לבסיס בו שירת. עם מציאת הגופה נפתחה חקירת מצ"ח – כמו בכל אירוע התאבדות בצה"ל – והחוקרים עלו על המצוקה אותה שידר החייל ימים לפני ששם קץ לחייו. משם, הם הצליחו לחבר את מצוקתו לפעילות חבריהם ליחידה.
כתבי האישום הוגשו לאחר שהתקיים שימוע בעניינם של הנאשמים, ומשפחתו של המנוח עודכנה בהחלטה על ידי נציגים של צה"ל. למרות הסעיפים החמורים, גורם בצה"ל אומר כי מעבר להגשת כתבי האישום, היבטים פיקודיים וארגוניים מסוימים עודם מצויים בבחינה. בנוסף, יתכן שיינקטו אמצעים משמעתיים נוספים נגד מפקדים ביחידה.
השניים מיוצגים על ידי הסנגוריה הצבאית, עליה מפקדת אל"ם ענבל דה-פז, שרק לאחרונה נכנסה לתפקידה כסנגורית צבאית ראשית. ״צר לנו על החלטת התביעה הצבאית להגיש כתב אישום נגד החיילים", נמסר מהסנגוריה. "אין ספק שמדובר באירוע טרגי וקשה, אך אין בכך כדי להצדיק הגשת כתב האישום לבית הדין הצבאי".

על פי גורמים בסנגוריה – ובניגוד למה שמייחס כתב האישום – אירוע מהסוג הזה אינו חריג בנוף, ולשוטרים צבאיים אין את הסמכות המקצועית לקבוע האם חייל במצוקה. עוד הם אומרים שגיוס חייל כמקור הוא אירוע שמטבעו גורם ללחץ כבד, בגלל נסיבות התפקיד עצמו. במהלך המשפט ינסו בסנגוריה הצבאית להוכיח כי החיילים עשו את עבודתם. "הדבר ברור גם מסעיפי האישום שהתביעה הצבאית בחרה לייחס לחיילים, שכלל אינם מייחסים אחריות מצד החיילים למותו של המנוח", אומרים בסנגוריה, שהוסיפה כי החיילים מבקשים להביע צער עמוק על מותו של המנוח, ושולחים תנחומים למשפחה.
צה"ל פועל ללא הרף בשנים האחרונות במטרה למגר את תופעת ההתאבדות בקרב החיילים. אחת לכמה זמן הנושא עולה לכותרות, בעיקר בתקופות בהן יש רצף מצער כמה חיילים מתאבדים. מנתוני צה"ל עולה כי בשנה החולפת דווקא חלה ירידה במספר המתאבדים. בשנת 2018 עמד המספר על תשעה חיילים ששמו קץ לחייהם ונסיבות מותם נמצאות בחקירה. מדובר בנתון הנמוך ביותר מזה חמש שנים. לצד זה אומרים בצה"ל שמדובר בתשעה מקרים יותר מידי.