אחרי החגים כאן והחורף מגיע אלינו בתיאום כמעט מושלם לשעון הקיץ שמסתיים בסוף השבוע ויוחלף בשעון החורף עם הזזת מחוגי השעון שעה אחת אחורה.
אחרי כמה ימים של גשמים מקומיים במספר איזורים ברחבי הארץ, היורה האמיתי מגיע אלינו בימים הקרובים וצפוי להביא עימו כמות משקעים מכובדת יחסית המלווים בסופות רעמים. מהשירות המטאורולוגי נמסר כי ברוב אזורי הארץ צפויים היום ממטרים לפרקים מלווים בסופות רעמים. בנחלי הדרום והמזרח חשש לשיטפונות. תחול ירידה בטמפרטורות. הלילה: מעונן חלקית עד מעונן. עדיין צפויים ממטרים מקומיים מלווים בסופות רעמים יחידות, בעיקר בצפון ובחוף. עדיין קיים חשש מהצפות במישור החוף.
"גוש ענן גדול נושא גשמים בדרך אלינו ממש כעת וצפוי להגיע לקראת ערב לישראל" עדכן ביום שלישי (ג') החזאי אורי בץ. ומוסיף כי על פי התחזיות אנחנו צפויים לעמוד מול ימים מלווים בסופות רעמים ובגשמים שיתחילו במישור החוף ובדרום והיום הגשמים יגיעו להרי המרכז, מישור החוף, הנגב וייתכן שגם לצפון.
"ביום חמישי למעשה אנחנו נחוש באיזורים נרחבים חורף אמיתי עם טמפרטורות נמוכות וגשמים מקומיים בעיקר בצפון ובמישור החוף" אומר החזאי בץ. "ביום שישי אנחנו נכנסים עמוק יותר למערכת החורפית עם גשמים מרובים לסרוגין המלווים בסופות רעמים גם בצפון הארץ וגם במרכז. עיקר הגשם ירד במישור החוף וצפויה אפשרות לשיטפונות בנחלים והצפות".
ברשות הטבע והגנים נערכים לקראת מזג האוויר הצפוי ובשל חשש לשטפונות במזרח ודרום הארץ, עדכנו כי חל איסור מוחלט להכנס ברגל וברכב לאפיק נחל בזרימה עד לירידה מוחלטת של מפלס המים. "מדובר בסכנת חיים". לדברי אנשי רט"ג "אסור להתקרב לשפת נחל בשעת שיטפון מחשש להתמוטטות הגדה, יתכן שיסגרו אתרים ומסלולי טיול, מומלץ להתעדכן ולהתייעץ עם מוקד המידע טרם יציאה לטיול".
בשבת המערכת החורפית, הראשונה לעונה, תיחלש מעט וירשמו הפוגות גדולות יותר בגשמים בצפון ובמרכז. שינוי השעון לשעון החורף מביא איתו באופן אירוני, כך מספר בץ, עלייה בטמפרטורות ולא צפויים עוד גשמים משמעותיים. "עברנו עד כה 8 ימי גשם בחודש האחרון, עוד לפני המערכת הנוכחית וזה היה רק המבוא לפתיחה. המגמה מצויינת" הוא ציין.

במהלך חג שמחת תורה גשמים עזים וברד פקדו את העיר צפת שנצבעה במעטה קרח. המודלים לתחזית הגשמים לחורף 2020 נותרו אופטימיים. "הצפי, לפחות של רוב המודלים, מספרים על סתיו גשום מהממוצע" מסר בחודש שעבר, ד״ר עמיר גבעתי, מומחה להידרומטאורולוגיה מחברת ClimaCell, מרצה באוניברסיטת תל־אביב ובכיר לשעבר ברשות המים. גבעתי הזכיר כי השנה שעברה נרשמה כגשומה ביותר בעשור האחרון וגם לה היו תחזיות מוקדמות טובות מאוד.
"המודלים השנה מדברים על משקעים מעל הממוצע אבל הם כנראה לא יהיו כמו בשנה שעברה. החודשים הראשונים של החורף עד אמצע דצמבר יהיו מעל הממוצע מבחינת כמויות גשמים, ובאשר להמשך החורף – יש מחלוקת על צפי המשקעים אך רובם אופטימיים" הוסיף גבעתי, ומציין כי התחזיות על פי המודלים האמריקאים מדברים אמנם על ירידה בכמות המשקעים במחצית השניה של החורף, אבל אין ספק שאפשר לשמוח בתחזיות לשנה מעל הממוצע.
בחורף דאשתקד עלתה הכנרת ביותר מ- 300 ס"מ וירדו שליש מכמות הגשמים מעל הממוצע. "צריך לזכור כי שנה אחת, ואפילו ושנה וחצי טובות של גשמים, לא מפצות על המחסור החמור בישראל. ברור שהבצורת תחזור ולכן עכשיו זה הזמן לשמור על המאגרים ולפעול בחוכמה. כיף לפתוח שנה חדשה עם תחזיות כאלה" מסיים גבעתי.