עם סיומו של קורס המתנהל כיום במשרד העבודה והרווחה, 18 חוקרים יוכשרו לשמש "חוקרים מיוחדים", המורשים לחקור עדים וחשודים עם מוגבלות וצרכים מיוחדים. בכך יגדל מספרם של החוקרים המיוחדים בשירות המשטרה ב־40 אחוזים. העלייה הזאת צפויה לסייע למשטרת ישראל לנהל באופן מיטבי חקירות וגביית עדויות מאנשים עם מוגבלות.
כאשר המשטרה עוצרת או מעכבת אדם עם צרכים מיוחדים היא מחויבת להעמיד לרשותו חוקר המוסמך לכך, ולא להעבירו לידי חוקר רגיל. בשנים האחרונות נרשמו מקרים רבים שבהם המשטרה התעלמה מהחוק, וחוקרים רגילים ערכו חקירות כאלה, בפגיעה חמורה בזכויות החשודים. בדו"ח חריף של מבקר המדינה שפורסם לפני כמה חודשים נמתחה ביקורת קשה על התנהלות המשטרה בכל הקשור לאוכלוסיות הללו, ונקבע שבמקרים רבים השוטרים אפילו לא זיהו את החשוד כאדם עם מוגבלות, ולכן חקירתו או גביית עדותו לא הותאמה לו.

במקרים אחרים, טען המבקר, גם חשודים שמוגבלותם זוהתה לא זכו לחוקר המיוחד הנדרש.
הצמיחה הצפויה במספר החוקרים המיוחדים תסייע למשטרה לעמוד במחויביותיה החוקיות, אומרת נעמה לרנר, יושבת ראש ארגון ״בזכות״ הפועל למען אנשים עם מוגבלויות. ״חקירה באמצעות חוקר מיוחד חיונית לכך שאדם עם מוגבלות יזכה להליך הוגן", טוענת לרנר. "אנחנו מברכים על כל התקדמות בנושא, ועל כך שמדינת ישראל מקצה לכך משאבים״.
עוד הוסיפה לרנר כי על מדינת ישראל להשלים את תיקון כל הליקויים בתחום שצוינו בדו"ח מבקר המדינה, ולערוך הכשרות לכלל השוטרים והשופטים בלקיחת אחריות מלאה על נגישות ההליך המשפטי לבעלי המוגבלויות.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "המשטרה פועלת ליישום הלקחים שעלו בדו"ח, וחלק ניכר מהם יושמו עוד בטרם פרסומו. נוהל לחקירת אנשים עם מוגבלות מתווה את דרכי הטיפול, ויישומו מתבצע על ידי חוקרי המשטרה בהקפדה על זכויותיהם וכבודם של הנחקרים. משטרת ישראל עומדת בקשר רצוף עם גורמי הרווחה לשם ייעול הטיפול בתיקים במעורבות אנשים עם מוגבלות".