מי שעלה על המחדל הוא עולה חדש, ועיתונאי באתר Times of Israel יהודה ארי גרוס, אשר בכלל מסקר את נושא הביטחון, אך המקרה גרם לו לצאת משלוותו. "אני תמיד בודק תמונות בשיטת Reverse Image Search כדי להבין באם תמונות הן מקוריות – וגיליתי שכל התמונות שהם העלו – הם של אנשים לא אמיתיים". לחיפוש שערכנו עם תמונתו של "דני מווטפורד" יש יותר מ-25 טריליון תוצאות ברשת, והתמונה מופיעה בכל מקום. בציוצים אחרים הוזכרו שמות פרטיים ומשפחה של אנשים אחרים – ואם תעשו חיפוש קצר בגוגל, תגלו שהם קיימים אך ורק במקום אחד: בטוויטר של משרד העלייה והקליטה.
הציוצים המדוברים החלו להתפרסם בקבוצות וואטסאפ ופייסבוק של עולים בישראל, אשר כעסו מאוד על כך שלא פנו לעולים אמיתיים. עולים מרחבי הארץ התחילו היום (ה') להגיב לתמונות: "דני אתה בסדר" ועולה נוסף הגיב לו "אילו רק היה ארגון או סוכנות ממשלתית כלשהי שתפקידו היה לגרום לתהליך העלייה לארץ עבור תמונות מבנק תמונות כמו דני להיות פשוט יותר".
עולה מבריטניה אמר למקור ראשון בעקבות סדרת הציוצים המזויפים: "אם המשרד היה בקשר עם קהילת העולים דוברי האנגלית בעשור האחרון, הם לא היו צריכים להמציא עולים פיקטיביים ולהמציא ציטוטים לא ברורים על נושא העלייה. חבל שלמשרד אין קשר והיכרות עם אוכלוסייה זו, כי אנחנו ציוניים אמיתיים, ששמחים בכך שהחליטו לעלות לישראל, והיינו שמחים לסייע בקידום הנושא".
לאחר שהוגשה שאילתא ע"י 'מקור ראשון' למשרד העלייה והקליטה – התמונות הוסרו.
משרד העלייה והקליטה מסר בתגובה: "אנו מודים לכתב על הפניית תשומת הלב, מבירור ראשוני של הנושא עולה כי מדובר בתקלה של ספק חיצוני המעורב בניהול חלק מדפי הפייסבוק של המשרד בשפות הזרות. עם היוודע הנושא, הוסרו כלל התמונות המדוברות והספק מזומן לברור בפני הגורמים הרלוונטים במשרד.
"מתחילת השנה עלו לישראל למעלה מ28 אלף עולים חדשים מכל רחבי תבל, זינוק ביחס לשנה שעברה. משרד העלייה והקליטה פועל במלוא המרץ לסייע לעולים ולאפשר להם להתאקלם בארץ באופן מיטבי וראוי ומעביר להם מידע בשפתם באמצעות ספקים ורשתות חברתיות על מנת להפיץ מידע חיוני שמסייע למאות אלפי העולים ולזכאי העלייה לקבל את השירותים המגיעים להם."