היועץ המשפטי לממשלה ובכירי הפרקליטות פינו מאז מוצאי יום הכיפורים כמעט את כל עיתותיהם ללימוד טיעוני פרקליטיו של ראש הממשלה בשימוע שנערך להם בין כסה לעשור, אבל בניגוד לדיווחים קודמים הם אינם קרובים בהכרח לשלב ההכרעה.
התחייבותו המוקדמת של היועץ אביחי מנדלבליט להאזין לפרקליטים "בלב פתוח ובנפש חפצה" מתממשת בעצם הבחינה המדוקדקת כעת של טיעוניהם. ככל הידוע, מנדלבליט ואנשיו סבורים שפרקליטי נתניהו עשו את מלאכתם היטב. הם באו מוכנים וסיפקו טיעונים איכותיים לעמדתם, השוללת את העמדתו לדין של מרשם. פה ושם הם גם הצליחו להפתיע את אנשי שיחם.

היועץ, מצידו, פינה ארבעה ימים ארוכים במיוחד כדי להאזין להם ואפשר להם להגיש גם טיעונים בכתב. כעת הטיעונים המאתגרים הללו נבחנים בפרקליטות המדינה, במחלקת מיסוי וכלכלה בראשות הפרקליטה המלווה ליאת בן־ארי וכן ברשות לניירות ערך. מעת לעת מעיין היועץ בטיוטות הנכתבות שם, ומעיר את הערותיו.
עד כמה לוח הזמנים של היועץ תלוי בדרמה הפוליטית המתנהלת במקביל? ובכן, הוא אינו תלוי. אם מישהו במערכת הפוליטית בונה על כך שההכרעה תהיה מהירה מאוד ומתכנן מהלכים בהתאם, הוא עשוי להתאכזב.
בניגוד לידיעות שלפיהן ההחלטה הסופית תיפול בוודאות כבר במחצית נובמבר ותשפיע דרמטית על הליך הרכבת הקואליציה, היועץ אינו נמצא על סף החלטה. אין גם ממש בדיווחים כאילו בן־ארי כבר הספיקה לדחות את הטיעונים שעלו בשימוע. הפרקליטה והיועץ טרם גיבשו את עמדתם הסופית. הם חותרים לסיים את העבודה במהרה, אך בראש מעייניהם עומד הצורך להגיע להחלטה נכונה, לאו דווקא מהירה. למעשה, הם עצמם אינם יודעים מתי תיפול ההכרעה.