עשרות פעילים פלסטינים ופעילי ארגונים זרים ואקטיביסטים מארגוני שמאל ישראלים הגיעו לפני שבוע לביתו של צוריאל לילנטל, תושב צפון בקעת הירדן. למרות שיש עימותים רבים בין מתיישבים לפעילים פלסטינים וזרים וגם פעילי שמאל, האירוע הזה היה שונה לחלוטין משום שמדובר בהתארגנות של עשרות פעילים, כולל אנשים מהרשות הפלסטינית, שפועלים בתיאום מלא יחד עם ארגונים זרים וארגוני שמאל ישראלים. עשרות האנשים שהגיעו בשיירה הזו לביתו של צוריאל צבאו על ביתו ואף ניסו לדחוף אותו ולהוציאו מחוץ לביתו.
לטענת לילנטל השיירה פרצה לביתו ואף הכתה את דודתו שצלמה את האירוע. בתלונה שהגיש למשטרה טען לילנטל על ידי בא כוחו, עו"ד חיים בלייכר כי מדובר היה "באירוע שנחצה בו קו אדום" וכי הייתה זו פעולה "אלימה ומאיימת של עשרות פורעים, משולהבים, מארגונים, אנטישמים ואנטי ישראלים לתוך ביתו של אדם. התפרעות אשר בנקל היה בה כדי להביא לשפיכות דמים".

בין הארגונים הזרים שפרצו לביתו של צוריאל היו חברי הארגון הצרפתי AFPS מדובר בארגון רדיקלי התומך בחרם על ישראל ופועל להשית סנקציות על מדינת ישראל בקרב מקבלי ההחלטות בצרפת. בנוסף אליהם השתתפו פעילים מארגונים זרים מספרד ואיטליה, אוסטריה ומרוקו. אליהם הצטרפו פעילים פלסטינים, חלקם מקבלים משכורות מהרשות הפלסטינית כמו ראש עיריית עקבה בשומרון ג'מאל אבו ערה. היו שם פעילי "ועדת עממיות וחקלאיות" כמו חאלד מנצור משכם, מונתאר עמירה ואחרים. הללו משתתפים דרך קבע בפעילויות הקוראות לחרם על ישראל ובהפגנות תמיכה באסירים ביטחוניים עם דם על הידיים. חלק מהפעילים הזרים דחפו את המתיישב והשמיעו לעברו קריאות שיחזור לאמריקה ורוסיה.
גם נציגים של ארגונים ישראלים השתתפו בהתארגנות הזו. בין היתר שרית מיכאלי מבצלם, יונתן פולק מ"אנרכיסטים נגד הגדר" שנגדו מתנהלת קובלנה פלילית על ידי ארגון עד כאן. פעילים מארגון תעאיוש, סהר ורדי הפעילה בארגון הנוצרי הקוויקרים שגם הם תומכים ומקדמים חרם על ישראל ופעילים נוספים.
בעקבות ההתפרעות במקום הגיעו למקום מספר חיילי צה"ל והפרידו בין המתיישבים למפגינים. מספר פעילים זרים נעצרו ונלקחו למעצר בתחנת המשטרה באריאל. עם זאת, הפעילים הזרים השתחררו מהר מאוד. אחד מהם, מאנו פינדה, פעיל מספרד, כתב כי הם "מפעילים" את הרשויות בספרד להפעיל לחץ לשחרור הפעילים שנעצרו. במשרד החוץ אמרו למקור ראשון כי הם אינם מכירים לחץ שהופעל בעניין זה מטעם הספרדים.
הארגון הצרפתי ( AFPS (The Association France Palestine Solidarité נמצא ברשימה של המשרד לעניינים אסטרטגיים כארגון המקדם פעילות אנטי ישראלי המקדם חרם על ישראל. עם זאת, ראשי הארגון ופעיליו השתתפו בפרובוקציה בשבת האחרונה עם הפעילים הפלסטינים והישראלים. כלומר, כניסתם לא נמנעה בארץ על ידי רשות מרשם האוכלוסין.
לפי רשות האוכלוסין מי שנותן המלצה למנוע כניסה של פעילים מארגונים כמו AFPS הוא המשרד לעניינים אסטרטגיים ולכן, כך נטען, למרות שהארגון מוגדר כ"ארגון חרם" כיוון שלא הייתה המלצה על פעילים ספציפים, אנשי הארגון נכנס לארץ.
המשרד לעניינים אסטרטגיים מתווה מדיניות כללית אך הוא איננו עוסק בהכנת פרופילים של פעילים מארגוני BDS. ישנם פעילים רבים מארגוני BDS שאי אפשר לנהל מעקב נגדם, כי הם אינם מוכרים ולא ידועים והם יכולים להיכנס לישראל כתיירים. עם זאת, כאשר נודע למשרד כי פעיל חרם נמצא בארץ, מתבצעת עליו בדיקה אם הוא עומד בתבחינים. כאשר נמצא כי הוא עומד בתבחינים, כפי שקרה עם שני הפעילים הצרפתים, מגובשת המלצה למשרד הפנים לתת להם מכתב ביציאה מהארץ. בינתיים, יו"ר הארגון וסגניתו קבלו מסמך ביציאתם מהארץ עליו הם נדרשו לחתום בו הם מתחייבים לתאם את ביקורם הבא עם הרשויות בישראל ואם הם לא יתאמו כניסתם תישלל.
מרשות האוכלוסין נמסר בתגובה: "בחינת כניסה של זר לישראל על רקע פעילות BDS נעשית על בסיס חוות דעת של המשרד לנושאים אסטרטגיים, שהוא הגוף המתמצא בנושא. אם אין כל המלצה בנושא, אין לבקרי הגבול דרך לדעת על פעילות של אדם זה או אחר, אלא אם נערך תשאול בגבול הנושא עלה".
אנשי ארגון DMU (ארגון מתנדבים הפועל בכל רחבי יהודה שומרון וירושלים לתיעוד וניטור אנרכיסטים זרים המגיעים לארץ בהתחזות לתיירים) מכירים את הפעילות של הארגון הצרפתי הייטב. AFPS הפעילו לחצים בצרפת למען שחרורו של המחבל סלאח חמורי, פלסטיני ממזרח ירושלים בעל אזרחות צרפתית שבעברו תכנן להתנקש ברב עובדיה יוסף וכששוחרר נעצר במעצר מנהלי. כמו כן, הארגון קידם קמפיינים למען מספר עצורים המזוהים עם ארגון החזית העממית. בנוסף קרא הארגון הצרפתי לשחרר את כל האסירים הפלסטינים ולהעניק למרואן ברגותי, היושב בכלא הישראלי על 5 מעשי רצח, פרס נובל לשלום.