הפגישות העקרות בין נתניהו לגנץ, הספינים של יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן ותחילת ההתארגנות בכל המפלגות לקמפיין: כל הסימנים מראים שישראל בדרך לסבב בחירות שלישי, ואין בנמצא פוליטיקאי אמיץ שיוכל למנוע אותן. בעוד המפלגות הגדולות כבר מניעות את צוותי השטח והקמפיין במפלגות הקטנות מימין ומשמאל בוקה ומבוקה ומבלקה: חיבורים, איחודים, אקזיטים חדשים? נראה שהכול על הפרק.
ח"כ סתיו שפיר שערקה בבחירות האחרונות למרצ ואהוד ברק הציעה השבוע לאחד שוב את מפלגתה לשעבר, העבודה, מפלגתה הנוכחית, המחנה הדמוקרטי. בעבודה לא מוכנים לקצר עבור שפיר את תקופת הצינון הנדרשת בין מפלגות אם תרצה לחזור ולכן חיבור כזה הוא הדרך היחידה שלה לעזוב את המחנה הדמוקרטי ולהישאר בכנסת הבאה. יו"ר מרצ ניצן הורוביץ קיבל מצדו את ההצעה שעלתה בישיבת הסיעה השבוע בתמיהה, ואחרים דחו את ההצעה בחדרים סגורים.

ועדיין, מצבן של מפלגות 'העבודה'-'מרצ' כמו 'הבית היהודי'-'איחוד לאומי' שלא עוברות את אחוז החסימה לפרקים, נראה יציב יותר מזה של 'הימין החדש' שמתארגנת מחדש מאז סיום הבחירות האחרונות. המפלגה שקמה ערב הבחירות באפריל נדרשת להקמה מחודשת ותחזוקה של מנגנוני השטח מאפס. הסקרים שמנבאים לה לעבור את אחוז החסימה כבר הכזיבו פעם אחת, והפעם מבינים שם שתידרש עבודה מאומצת יותר על השטח והקמפיין, כמו גם ליהוק נכון של המועמדים.
בשלב הראשון נראה כי יו"ר המפלגה נפתלי בנט מוותר על ריצה משותפת עם הציונות הדתית. הכוונה שלו, נוכח היעלמות מפלגות כמו 'כולנו' ו'גשר' אורלי לוי מהשטח הימני ומצבו המשפטי של נתניהו, היא הקמת מפלגה לאומית חילונית מימין לליכוד שתקלוט אליה את כל אותם מצביעים אבודים שמתקשים להצביע לרב פרץ וסמוטריץ'. נראה שבנט מבין שגם שריון בליכוד לא מחכה לו נוכח מצבו של נתניהו במפלגה ומלחמת ההישרדות האישי שלו מול סער. במצב של בחירות חדשות, לא יהיה ח"כ אחד שיסכים לפנות את מקומו לבנט ולהידחק אל שולי הרשימה, ובטח אין בנמצא שלושה כאלה לכל אנשי הימין החדש.
כפי שסבר גם במערכת הבחירות האחרונה, לדעתו של בנט על הימין החדש לרוץ בנפרד ולהביא אליה מצביעי ימין חילוני ממלכתי נוסח מצביעי כחלון, שבימי הזוהר הצליח ללקט עשרה מנדטים. איילת שקד ,"יו"ר משותף" בימין החדש שעוד בוחנת את המשך דרכה במערכת הפוליטית, מתלבטת האם בדרך של בנט יוכלו להציל יותר מנדטים לגוש הימין או שמה שוב עדיף בלוק גדול הכולל את הציונות הדתית ולא להסתכן במפלגה אחת שתישאר בחוץ. כך או כך, בנט כבר יצא לדרך ושקד תידרש להכריע בין הבית היהודי לימין החדש, כשהפעם ברור שיו"ר המפלגה יהיה אחד – נפתלי בנט.
למרות שהיא אהובה מאוד בבית היהודי, אנשי הרב פרץ מציעים לשקד חזרה על בסיס שריון או מפלגת אח"י ולא התמודדות מול הרב פרץ על תפקיד היו"ר. לעומת זאת, שקד הבהירה השבוע למקורביה כי אם תשוב לבית היהודי "שם נמצא הלב" כדבריה, היא תעשה זאת רק דרך התמודדות דמוקרטית על תפקיד הנהגת המפלגה. מצבה של הימין החדש יהפוך לברור יותר כאשר עתידם של בנט ושקד – ביחד או לחוד – יובהר.
בינתיים מתחילה בשקט בשקט התארגנות מפלגתית של ימין חילוני אחרת. דורון שמואלי, מי שהיה יועצו הקרוב של אריאל שרון, התייעץ בשבועות האחרונים עם חברי כנסת בימין ושוחח איתם על הצורך בהקמת מפלגת ימין חדשה לצד הליכוד. בראיון ל-ynet אמר שמואלי כי שוחח על המפלגה גם עם בכירי תל"ם יויעז ההנדל וצבי האוזר. בראיון שערכנו עם הנדל בשבוע שעבר הוא הביע הסתייגות ממפלגות חדשות בימין וטען כי הוא מאמין ברעיון המכונן של כחול לבן. אך דבר אחד בטוח: במקרה של בחירות חדשות – צפוי מפץ דווקא בגזרת הימין שמתחיל להריח את סוף עידן שלטון נתניהו.