ועדת האתיקה בלשכת עורכי הדין לא תעסוק בתלונה שהוגשה נגד יו"ר הלשכה לשעבר אפי נוה עד תום בירור הליכיו הפליליים. ההחלטה לא השתנתה גם לאחר הגשת כתב אישום נוסף השבוע נגד נוה, בכפוף לשימוע, במסגרת פרשת "מין ומינויים".
כאשר עורך דין מועל בתפקידו או מסתבך בפלילים, ועדת האתיקה מתבקשת לדון בהמשך חברותו בלשכה. רק לפני חודשים בודדים הודיעה לשכת עורכי הדין כי החליטה להשעות לאלתר שלושה עורכי דין נגדם הוגשו כתבי אישום. בשניים מהמקרים מדובר על מעילה בכספי נאמנות, ובמקרה אחר בהעלבת עובד ציבור. אלא שבעניינו של נוה הוחלט להקפיא את התלונה שהוגשה נגדו על ידי התנועה לטוהר המידות, והוא ממשיך לנהל כרגיל את משרדו במרכז תל־אביב.

התלונה נגד נוה הוגשה כבר לפני כשנה, מיד עם הגשת כתב האישום נגדו בפרשת מעברי הגבול, במסגרתה נאשם כי העביר את בת זוגו בנתב"ג ללא החתמת דרכון. בוועדת האתיקה של הלשכה החלו לדון בתלונה רק כעבור חודשים ארוכים, זאת כיוון שכל חברי ועדת מחוז תל־אביב נמצאו בניגוד עניינים עם נוה. כעבור מספר חודשים החליטו להעביר את ניהול התלונה לוועדת האתיקה המחוזית בירושלים, והיא החליטה כאמור להקפיא את התלונה עד בירור ההליך הפלילי, עניין שעשוי להימשך שנים ארוכות.
בכיר בלשכת עורכי הדין אמר לאתר מקור ראשון כי "זו הוכחה לכך שגם לאחר פרישתו, נוה ממשיך לשלוט על המהלכים בלשכה".
השבוע נמסר כי הפרקליטות החליטה להעמיד לדין את נוה ואת שופטת ביהמ"ש השלום בנתניה אתי כרייף בפרשת "מין ומינויים״, בכפוף לשימוע. נוה יואשם בעבירות של לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים. כרייף תואשם במתן שוחד ובהשמדת ראיה.
מלשכת עורכי הדין נמסר בתגובה כי התלונה תלויה ועומדת, ותבורר לגופה עם תום ההליך הפלילי.