לדברי ראש הממשלה בנימין נתניהו, יש עדיין, למרות הכול, סיכוי למנוע בחירות. "אני הולך לעשות מאמץ עליון חרף ההתנגדות של כחול לבן, עדיין לנסות להשיג הסכמה ולמנוע את הבחירות. זה עוד יכול לקרות, אם בני גנץ יתגבר על יאיר לפיד וליברמן יתגבר על עצמו". בנוגע לאפשרות שהעלה ח"כ שלמה קרעי מהליכוד לערוך בחירות ישירות לראשות הממשלה, השיב נתניהו כי צריך לבחון אותה. "זה רעיון שיכול להיות מעניין", אמר.
בתדרוך לעיתונאים שהתלוו לביקורו בפורטוגל אמר נתניהו כי הפגישה עם מזכיר המדינה מייק פומפאו בליסבון הייתה "קריטית לביטחון ישראל", כהגדרתו. הפגישה נמשכה כמעט שעתיים, רובה בארבע עיניים, ומרביתה נגעה לאיראן. לשאלה אם ישנן התרחשויות עכשוויות בוערות שחייבו קיום את הפגישה הזאת, השיב ראש הממשלה בחיוב אך אמר כי אינו יכול לפרט יותר מכך.

התקיפה האיראנית הרחבה של מתקני הנפט בסעודיה בספטמבר, שלא זכתה לתגובה אמריקנית ממשית, הדאיגה את ישראל, אולם השבוע נראה היה כי שתי המדינות רואות עין בעין את המצב. לדברי נתניהו, הנושא האיראני מצוי כעת בצומת משמעותי, ונראה כי אפשר לנצל את שעת הכושר של המחאה הפנימית שם, כמו גם בלבנון ובעירק, להגברת הלחץ על משטר האייתוללות. "התוכנית של איראן הייתה להמריא לעבר השתלטות על המזרח התיכון", אמר נתניהו, "ועכשיו הם במגמת לחץ והתכנסות. המשאבים הכלכליים של איראן מתחילים להיות מתוחים".
חוץ מהנושאים האיראניים, הפגישה עם פומפאו עסקה, לדברי נתניהו, גם בקידום ברית ההגנה. "אני ער להסתייגויות", אמר ראש הממשלה, "אבל זה נעשה בשיתוף פעולה של צה"ל וזרועות הביטחון. החשש הוא מובן אך אפשר בנקל לתת לו מענה, וכך לקבל את כל היתרונות של ההסכם". לדבריו, הוא שוחח עם יו"ר כחול לבן בני גנץ על הנושא. "הוא מתנגד, אמרתי לו שאני חושב שזו שגיאה, שיש כאן הזדמנות היסטורית להשיג את ההישג הזה".
לשאלתנו אם החלת ריבונות בבקעת הירדן עלתה בפגישה עם פומפאו, השיב נתניהו בחיוב. "לא דיברנו על לוחות זמנים, ברור שזה הרבה יותר קל אם יש ממשלה. נקדם כמה שנוכל במצב הנוכחי. היה צריך כבר להקים ממשלה, כי יש כאן הזדמנויות ייחודיות. צריך להקים ממשלה ולהתקדם". לעומת זאת, תוכנית השלום האמריקנית כלל לא עלתה לדיון. נתניהו נשאל בנוגע למכתב ששלחה תובעת בבית הדין הבינלאומי בהאג, שבו כתבה כי היא מודאגת מרעיון הריבונות בבקעת הירדן, והשיב: "זכותנו המלאה לעשות זאת אם נרצה, ואם נחליט גם נעשה". נוסף על כך, אישר ראש הממשלה כי יש ניסיונות להגיע להסדרה ארוכת טווח בעזה. "אנחנו לא נכיר בחמאס, והם לא בנו, אבל הם הבינו שאי אפשר להיפטר מאיתנו".
בנוגע למצב הפוליטי בארץ, נשאל נתניהו מדוע הוא מעוניין בחצי שנה נוספת של כהונה. "אני רוצה שנתיים", השיב. "חצי שנה, זה עלה קודם כול בעקבות מתווה הנשיא, וגם בגלל הרציפות השלטונית זה מתבקש. וכן, בגלל הקשר הייחודי שיש לי עם ארה"ב". לדברי נתניהו, ההחלטה להגיש נגדו כתב אישום לא השפיעה כלל על יחס בני שיחו האמריקנים כלפיו. על סירוב כחול לבן לשבת תחתיו אמר: "הם רוצים לשנות את החוק ואת הדמוקרטיה. האזרחים אמרו דברים ברורים".
לשאלה אם עוברת בו המחשבה לפרוש, השיב נתניהו כי ניצבות בפניו עוד משימות. "אתם טוענים שהציבור לא רוצה, עייף, נגמר עידן. אם כל כך בטוחים שהציבור מואס בי, אז שימו את הדברים על השולחן". הוא הזכיר את מדד המדינות העוצמתיות שפורסם בימים האחרונים, שישראל מככבת בו בעשירייה הראשונה. אחד המדדים בבחירה בידי 20 אלף הנשאלים הוא זהות המנהיג.
נתניהו סירב להגיב לנושא בקשת חסינות מצידו, וכן לנושא כתבי האישום בפרשת הצוללות.