הפלונטר הפוליטי עומד בעינו: סקר שנערך על ידי מקור ראשון מגלה כי לו הבחירות היו נערכות אתמול, מפלגת כחול לבן הייתה מזנקת ל־38 מנדטים, הליכוד בראשות נתניהו היה עולה ל־34 וליברמן שומר על כוחו פחות או יותר, עם שבעה מנדטים. למרות השינויים הללו עדיין יהיה קשה להרכיב ממשלה, עם 56 מנדטים לגוש הימין ו־57 לגוש השמאל־ערבים.
מפלגת העבודה יורדת במנדט אחד לחמישה; המחנה הדמוקרטי־מרצ לא מצליח לעבור את אחוז החסימה; הרשימה המשותפת כבר מתקרבת ליעד שהציבה לעצמה עם 14 מנדטים. בגוש הימין המצב מוסיף להיות קשה: רשימת הבית היהודי והאיחוד הלאומי לא עוברת את אחוז החסימה וכך גם עוצמה יהודית של איתמר בן־גביר (2 מנדטים), ואילו הימין החדש בראשות השר בנט מתחזק לשבעה מנדטים. המפלגות החרדיות שומרות על כוחן עם שמונה מנדטים לש"ס ושבעה ליהדות התורה.
לו עמד גדעון סער בראש הליכוד, הייתה המפלגה מקבלת ארבעה מנדטים פחות (30) אך גוש הימין כולו היה עולה ל־60 מנדטים והבית היהודי עוברת את אחוז החסימה. בבחירות אפריל 2019 לא הספיקו 60 מנדטים לימין כדי להרכיב ממשלה. באותו תרחיש מקבלת כחול לבן 34 מנדטים, והפער בין המפלגות נשאר יציב. הרשימה המשותפת נותרת עם 14 מנדטים וישראל ביתנו עם שבעה.
גם בגזרת המפלגות החרדיות אין שינוי דרמטי. עם זאת מעניין לראות כי במצב כזה המרוויח העיקרי הוא בנט: הימין החדש עולה ל־10 מנדטים כשנתניהו פורש מראשות הליכוד. גם הבית היהודי מרוויחה מעט ומצליחה לפחות לעבור את אחוז החסימה.
במפלגות השמאל, עם זאת, תמונת המצב נותרת זהה: חמישה מנדטים לעבודה־גשר, והמחנה הדמוקרטי־מרצ עם 2.6 מנדטים, מתחת לאחוז החסימה. גוש השמאל־ערבים במקרה כזה יורד ל־53 מנדטים בלבד.
הסקר, בעריכת מנחם לזר, מנהל תחום פוליטיקס בקבוצת המחקר פאנלס, נערך ב־18 בדצמבר 2019 ובחן מדגם מייצג של אזרחי ישראל בני 18 ומעלה, יהודים וערבים כאחד. הסקר כלל 1,001 נשאלים, מהם 851 מהאוכלוסייה היהודית ו־150 מהמגזר הלא יהודי. טעות הדגימה: 3.4 אחוזים.