במערכת המדינית והצבאית מעריכים כי לא משנה מי יעמוד בראשות הממשלה אחרי הבחירות, אם אכן יסתיימו בהכרעה ובהרכבת קואליציה, הליך ההסדרה ייצא אל הפועל.
חיזוק לדברים הגיעו השבוע בקולו של הרמטכ"ל כוכבי שאמר בכנס בבינתחומי בהרצליה: "חמאס חזר להכתיב את סדר היום ואנחנו נמצאים בתהליך בסיוע המצרים. נאפשר הקלות אזרחיות" אמר לראשונה כוכבי בקולו והבהיר: "זו מדיניות ממשלת ישראל שאני תומך בה. ההזדמנות שברירית וזה מוטל על שני הצדדים".
המצרים מעריכים כי אם תקום ממשלה אחרי הבחירות הללו ניתן יהיה להגיע להסדרה במהרה. צה"ל כבר העמיד את התוכנית שלו ליום שאחרי הבחירות ומחכה שהדרג המדיני יסיים את הסאגה הפוליטית והנושא יובא להכרעת ראש הממשלה שייבחר.

גורם מדיני אומר ל'מקור ראשון' כי ראש הממשלה נתניהו קיבל את תכנית צה"ל והקבינט כבר עודכן עליה. התכנית כוללת מתן שורה של הקלות על רצועת עזה רובן הומניטריות כגון הזרמת כמות גדולה יותר של דלק, פיתוח תשתיות אנרגיה להגדלת תפוקת החשמל ברצועה, נושא תשתיות מים וגם הקלות בכל הקשור לפרנסה. כיום נושא הדיג מקבל התייחסות ותיעדוף משמעותי עם פתיחת המרחב ל-15 מייל, הגבוה ביותר אי פעם, דבר שמאפשר גם פרנסה לדייגים וגם אוכל לתושבים.
בישראל חושבים רחוק יותר ומכינים שורה של הקלות בדמות הכנסת סחורות לעזה, הוצאת סחורות לרשתות השיווק בישראל כמו תוצרות חקלאיות והכנסת אלפי פועלים בעיקר לענף החקלאות והבנייה בדרום הארץ.
בתמורה, חמאס מתחייבים לשקט ארוך טווח כשלמשוואה נכנס משתנה נוסף: ככל שהשקט יחזיק יותר זמן, כך יגדלו המחוות של ישראל ומצרים תוכל לעבור לשלב השני של ההסדרה שיכלול שיח מול חמאס בנושא השבויים והנעדרים.

גורם מדיני אומר למקור ראשון "אין ספק שחמאס עושים מאמצים. הפסקה של הרבה אירועי טרור מעזה בחודשים האחרונים זו עדות לכך". גם הרמטכ"ל אביב כוכבי הודה בזה כשאמר השבוע "אני מזהה הזדמנות בעזה. חמאס רוצה שיפור רווחת העם היושב בעזה. עברנו קיץ יציב עם מעט שריפות. לחמאס רצון עז לא להגיע להידרדרות".
ההערכות בצה״ל הן כי גורמי טרור בעזה יעשו הכל כדי לחבל בהסדרה מול הרצועה. דוגמא טובה ניתן היה לראות בירי שבוצע לעבר אשקלון ביום רביעי בערב בזמן שראש הממשלה קיים שם כנס בחירות. גם הפעם ההערכות הן כי חמאס לא עמדו מאחורי הירי ובצה״ל מעריכים כי חמאס לא מסוגל לרסן את הטרור מהרצועה ועדיין תקיפות התגובה מופנות לעבר מטרות הארגון מאחר וצה"ל רואה בחמאס כריבון. בצה"ל קוראים לירי הרקטי שמגיע אחת לכמה ימים "טיפטופי בודדים" בדומה לאינתיפאדת הבודדים שפקדה את יהודה ושומרון.
לצד הירי מבהירים בצה"ל אין שום כוונה להכיל זאת וכל ירי ייענה בתגובה. בני משפחת גולדין זעמו על הבאת נושא ההסדרה לשיחות בקבינט ואומרים: ״נתניהו וממשלתו ממשיכים בהסדרה ומתעלמים מהאזעקות, מהטילים, מהילדים הרועדים ומכך שחמאס מחזיק שני חיילים ושני אזרחים. רה״מ התחייב כלפינו וגם ציבורית שאין הסדרה בלי החזרת השבויים״.
בישיבת הקבינט שתתכנס היום אחר הצהריים נמצאים שלושה נושאים על סדר היום: דרכי ההתמודדות הישראלית מול הצהרת התובעת הראשית בבית הדין הפלילי בהאג כי היא שוקלת לפתוח בחקירה כנגד ישראל, הסדרה מול חמאס בעזה, והצעת שר הביטחון להשלמת קיזוז כספי הטרור מהרש"פ.
לגבי הנושא הראשון, בשבוע שעבר התבטא ראש הממשלה בחריפות כנגד ההחלטה של התובעת בנסודה, ואמר כי ישראל תפעל נגדה בכל הכלים העומדים לרשותה. הוא הודיע כי הצעדים האפשריים יידונו בקבינט, שיתכנס היום. כמו כן, בשבוע שעבר שוחח נתניהו עם מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו, והודה לו על העמידה לצד ישראל, מול החלטת התובעת.
בעניין ההסדרה מול חמאס, על פי הידוע כרגע לחברי הקבינט, הם צפויים לשמוע בישיבה עדכון בנושא מפי ראש המל"ל, וטרם ידוע אם תתקיים הצבעה בנושא כבר היום.
ושלישית, השר בנט צפוי להביא לאישור הקבינט את השלמת יישום חוק קיזוז כספי מחבלים. על פי החוק להקפאת כספים ששילמה הרש"פ למטרות טרור שאושר ביולי 2018, בסוף כל שנה יביא שר הביטחון לאישור הקבינט דו"ח המפרט את סך הכספים ששילמה הרש"פ למחבלים ולבני משפחותיהם בשנה שחלפה. בשנה שלאחר מכן יוקפא בכל חודש סכום בשיעור של 1/12 מהסכום הכללי שנקבע בדו"ח, מתוך כספי המיסים שישראל מעבירה לרשות הפלסטינית.

עד כה, קיזזה ישראל רק את כספי המשכורות שהועברו לאסירים פלסטיניים, אסירים משוחררים ובני משפחותיהם, שהגיעו לסכום של כ-500 מיליון ש"ח בשנת 2018. היום, יבקש בנט את אישור הקבינט לקזז סכום של 149 מיליון ש"ח, כספי המיסים שהעבירה הרשות הפלסטינית למשפחותיהם של ״שהידים״ ופצועים מפיגועי טרור נגד אזרחים ישראליים בשנת 2018. את הדו״ח מרכז המטה הלאומי ללוחמה כלכלית בטרור (מט״ל) במשרד הביטחון בתיאום עם שב״כ, צה״ל, משטרת ישראל ושב״ס.
הסכום החדש יתווסף לסכום הקודם, ויעמוד על סכום שנתי של כ-650 מיליון ש״ח בשנת 2018. לאחר אישור שרי הקבינט, יקוזז ויוקפא הסכום מכספי המיסים שמעבירה ישראל לרש״פ.
מלשכת סגן השר אבי דיכטר, יוזם החוק יחד עם ח"כ אלעזר שטרן, נמסר כי "עד כה קוזזו הכספים למשפחות של מחבלים כלואים, הדיון הנוכחי נוגע גם לכספים שמקבלות משפחות של מחבלים בגיהינום. יישר כוח עצום לשר הביטחון בנט שהחליט לתפוס את המושכות ולקדם את העניין".