בחיל האוויר ממשיכים לתחקר את אירוע דליקת מסוק היסעור בסוף נובמבר. מערך מסוקי היסעור של חיל האוויר מקורקע מאז התקרית, והמערך הטכני ממשיך לחקור את נסיבות הדליקה – שבנס הסתיימה ללא נפגעים. בצה"ל אומרים כי מפקד חיל האוויר, האלוף עמיקם נורקין, הורה למערך הטכני לבחון כל המסוק כדי להבין מה גרם לדליקה. ״היינו דקה מאסון״, אומרים שם.
מסוק היסעור הוותיק הפך לחלק בלתי-נפרד מהמערך המבצעי בחיל האוויר, וקרקועו למשך חודש ויותר גורם לנזק עצום. יחידות כמו 669 לא יכולות לתפקד כראוי בימי סערה כמו שחווינו לאחרונה, בהם היחידה בדרך כלל נמצאת בכוננות גבוהה מאוד ומוקפצת לחילוץ מטיילים ופצועים רבים בתאונות דרכים, דבר שכבר חודש לא נעשה.

בנוסף, למסוקי היסעור תפקיד נוסף: העברת ציוד ולוחמים לתרגילים ולפעילויות מבצעיות. המבצע המשמעותי האחרון שהשתתפה בו הטייסת היה בתקרית בחאן-יונס, שם זכו הצוותים שהשתתפו בצל"ש על חילוץ לוחמים מובחרים מאירוע קשה וחמור. כעת גם בכוננות כזו הטייסת לא יכולה לקחת חלק.
בצה"ל מודים כי עוד לא ידוע מתי המערך יחזור לפעולה, ועד שלא יבינו מה היה הגורם לתאונה, מפקד חיל האוויר לא ייתן אר ירוק להחזרת הטייסת לפעילות. התחליף לטייסת שכרגע עומד על הפרק הוא רחוק ולא נראה באופק – בעיקר כי צה"ל טרם קיבל החלטה איזה מסוק סער ירכוש במקום הקיימים.
בשבוע שעבר משרד הביטחון הנחית חמישה מסוקי יסעור במבצע מיוחד במטרה להביא חלקי חילוף מארצות הברית. בצה"ל אומרים כי "טרם התקבלה החלטה איזה מסוק ירכוש חיל האוויר". בחיל האוויר רוצים לרכוש לפחות 20 מסוקים חדשים ובקרוב ייצאו צוותים מחיל האוויר כולל טייסים לארצות הברית במטרה לבצע טיסות מבחן על שני המסוקים שצה"ל עתיד לרכוש: מסוק הצ'ינוק של חברת בואינג ומסוק ה-CH-53 K של לוקהיד-מרטין וסיקורסקי.
בחיל האוויר נוטים להמליץ על רכישת המסוק של חברת לוקהיד מרטין אולם מעמידים על הפרק שתי דילמות: האחת, העלות היקרה של המסוק, והשנייה, העובדה כי המסוק עדיין בשלבי פיתוח.

בחיל האוויר נוהגים לקחת את הרכש האווירי לתוך האנגרים ומיד לבצע בו שינויים והרכבת מערכות. הערכות הן כי הצוותים יתעמקו בנושא זה במטרה לבחון איזה מסוק מתאים יותר לריבוי המשימות של מסוקי הסער. בניגוד למסוק של חברת לוקהיד מרטין, חברת בואינג מציעה מסוק שכבר קיים בשוק ועבר את חבלי הלידה. מסוק הצ'ינוק כבר טס בכמה צבאות בעולם. סיבה נוספת לעיכוב בהחלטה נובע מכך שמדינות אחרות בעולם נמצאות גם הן בהליך רכישה של המסוקים הללו, דבר שיכול להביא לחברה אחת עסקה של עשרות מסוקים דבר שיוזיל משמעותית את הרכישה של ישראל.