בשערי הבניין הצנוע של מטה הפת"ח ברמאללה כבר עברו לא מעט אישים ישראלים, אבל השומר בכניסה לא היה יכול לכבוש את הפתעתו למראה הנשים חבושות המטפחות שהגיעו לשם בשבוע שעבר – תושבות יהודה ושומרון שהוזמנו לפגישה עם בכירי הרשות הפלסטינית. את המפגש יזמה "הוועדה לאינטראקציה עם הציבור הישראלי" בראשות מוחמד אל־מדני, שהוקמה בשנת 2013 כדי לחזק קשרים בין הרשות לגופים ואנשי ציבור בכירים בישראל, במטרה להכשיר את דעת הקהל בישראל לרעיון הקמתה של מדינה פלסטינית.
יושב ראש הרשות אבו־מאזן רואה חשיבות רבה בהתערבות פלסטינית בפוליטיקה בישראל, במטרה להוביל לסיום שלטונו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, כדי לחדש את המשא ומתן עם יורשו במשרד ראש הממשלה. ועדת האינטראקציה היא רק אחת הדרכים לכך; דרך אחרת היא למשל הניסיון להשפיע באמצעות חברי הכנסת של הרשימה הערבית המשותפת.
מהצד הישראלי אורגן המפגש בשיתוף "נשים עושות שלום", תנועה בלתי מפלגתית החותרת לסיום הסכסוך במתווה מדיני, שלדבריה ראשי הוועדה לאינטראקציה ביקשו במיוחד לפגוש תושבות יהודה ושומרון ונשים ישראליות בעלות השקפה ימנית. מהצד הפלסטיני, מלבד אל־מדני כללה המשלחת הפלסטינית את חבר הוועדה לאינטראקציה זיאד דרוויש, את ד"ר נג'את אבו־בכר מהפרלמנט הפלסטיני ופעילות ציבור.

ועדת האינטראקציה נוהגת לארח ברמאללה אנשי אקדמיה, עיתונאים ישראלים ופוליטיקאים בעבר ובהווה, ומפגישה אותם לעיתים עם יו"ר הרשות עצמו. זו הפעם הראשונה שהיא יוזמת מפגש רשמי עם תושבים מיהודה ושומרון, והמטרה היא שזה יהיה המפגש הראשון בסדרת מפגשים. אל־מדני מקפיד לגנות את ההתנחלויות בפומבי וציין לא פעם שהיישובים הישראליים הם מכשול בפני ההסדר המדיני. גם במפגש אמש התבטא כך, והטיח בפני המשתתפות: "אתן שגרות בהתנחלויות, איך אתן מסוגלות לגור באדמה ששייכת למישהו אחר?"
היתר הכניסה של אל־מדני לישראל נשלל ביוני 2016, בהוראת שר הביטחון דאז אביגדור ליברמן, בטענה שהוא מבצע בארץ פעילות פוליטית חתרנית ומנסה להקים בשליחות עבאס כוח פוליטי בישראל. כיום, לדבריו, היתר הכניסה שלו שב לתוקף, אך הוא מסרב באופן עקרוני לעבור את הקו הירוק. "אני מברך את הנשים שהגיעו אלינו מההתנחלויות", אמר בפתח המפגש, ומיד אחר כך מתח ביקורת על ההתיישבות ביהודה ושומרון: "אתן גרות בהתנחלויות, באדמה ששייכת לאחרים. האישה היא זו שמחזיקה את החברה כולה, ולכן אתן נושאות באחריות חשובה מאוד. המקום שלכן לא כאן. המקום שלכן בגבולות 67'".
אל־מדני הוא חבר הוועד המרכזי של הפת"ח ומקורבו של אבו־מאזן. בעברו היה פעיל ב"מערך הלוחם" של אש"ף, ולדבריו עבר שינוי בתפיסתו המדינית. אף שברשות מכחישים שמטרת הוועדה היא להשפיע על הפוליטיקה הפנים־ישראלית, אל־מדני ניצל את המפגש כדי לתקוף את מדיניות הקיפאון של ממשלת ישראל. "אבו־מאזן נמצא בשנותיו האחרונות. הוא מושא התקווה לשלום. אם לא בתקופתו, מתי נוכל ליישם את השלום? בואו נגיד את האמת, אין סכנה מוחשית לישראל מארצות ערב, גם לא מאיראן. אם לא נשקפת סכנה, למה ההנהגה הישראלית מפחידה את הציבור? להבדיל ממה שקורה אצלנו, במדינת ישראל ההקצנה חוגגת. המשך הסכסוך משרת את מדינת ישראל".
במענה לשאלה אם מפגש עם נשות יהודה ושומרון אינו מתפרש ברחוב הפלסטיני כמתן לגיטימציה להתנחלויות, אמר אל־מדני, "מי שמסית נגד הנורמליזציה הם הקיצונים בישראל, הם אלו שלא רוצים שנייצר דו־שיח". על אף הקריאה לשלום, סירבו אל־מדני ושאר הנציגים הפלסטינים של הועידה לגנות פעילות טרור. "מבחינתכם הם טרוריסטים, אבל מבחינת העם הפלסטיני בחור שעושה פיגוע מגן על האדמה והבית", אמר לנו אל־מדני. "כל עוד אין הסכם שלום אמיתי, אנחנו אויבים. זכותו של כל עם תחת כיבוש להתנגד לכיבוש בכל דרך שהיא, גם דרך מזוינת. כשיהיה שלום, נתנגד לכל פיגוע נגד ישראל".
מיכל פרומן, תושבת תקוע שנפצעה לפני כארבע שנים בפיגוע דקירה, שיתפה את הנוכחים במפגש ברגעים שאחרי האירוע. "כשנדקרתי, שאלתי את אלוהים כל הדרך אל בית החולים: מה אתה רוצה ממני?", והוסיפה: "כואב לי לדעת שהנער שדקר אותי מקבל תמיכה מהרשות. הוא חיפש ערך לחיים, וכשהרשות תומכת בטרור היא אומרת לו: זה הערך שלך לחיים".