לקראת בחירות ספטמבר 19', הבטיח ראש הממשלה בנימין נתניהו למצביעים כי אם יקים ממשלה – יספח את הבקעה. אך מה שנראתה אז כהבטחת בחירות שאינה נטועה בקרקע, הפכה בימים האחרונים לאפשרות של ממש. בימים האחרונים, בכירים במחנה הימין הצליחו לזהות הזדמנות נדירה שקשורה במספר גורמים: נתניהו לחיץ בנושא החסינות, ומליאת הכנסת תתכנס בשבוע הבא. חוות דעת בנושא שהועברו לנתניהו כולן גורסות שניתן להחיל ריבונות כבר בשבוע הבא, השאלה היא איך, ויותר חשוב: האם הוא באמת רוצה בכך.
שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' שלח שלשום (יום ב') לנתניהו בקשה להעלות את הנושא בישיבת הממשלה ביום ראשון הקרוב, ולאחר מכן להביא את ההצעה לאישור הכנסת ברוב של 61. סמוטריץ' התבסס על חוות דעת של התנועה למשילות ודמוקרטיה, שהוכנה על ידי עורכי הדין שמחה רוטמן וזאב לב, וקובעת שלא נדרש לחוקק חוק להחלת ריבונות כי אם להביא את הנושא בפני הממשלה. עוד הוסיפו עורכי הדין כי לפנים משורת הדין, וכדי למנוע טענות שונות בנושא כמו העובדה שמדובר בממשלת מעבר שאינה נהנית מתמיכת העם, תעלה ההצעה להצבעת חברי הכנסת ביום שלישי ואם תזכה לרוב של 61 – תאושר סופית.

במפלגת ימינה פועלים בכל הכוח לקידום ההצעה, והבוקר הצטרפו אליהם חברי סיעת ש"ס, שהודיעו כי יתמכו בסיפוח במליאה. השר דרעי הצהיר שמדובר בנחלת אבות והוסיף, "נוצרה כעת הזדמנות היסטורית. ש"ס תתמוך ביוזמה של ראש הממשלה בנימין נתניהו, להחלת הריבונות וקוראת לכל המפלגות להצטרף למהלך, בכדי להבטיח הסכמה לאומית רחבה שתעביר מסר לעולם כי עם ישראל מאוחד בסוגיה החשובה הזו". שר הביטחון נפתלי בנט כתב בטוויטר כי "הדיבורים על החלת הריבונות בבקעת הירדן, בשומרון וביהודה הם מבורכים. אך אלו, כאמור, בינתיים רק דיבורים. המבחן היחיד הוא המעשה".
ליברמן קרא אף הוא לראש הממשלה להעביר את הסיפוח מדיבורים לשלב המעשי, ולא היסס לומר שיתמוך במהלך. לכאורה כבר בשלב הזה נראה שיש רוב של 61 חברי כנסת, בהנחה שגם יהדות התורה תתמוך, אם אכן ההצעה תעלה להצבעה ביום שלישי הקרוב. נתניהו יידרש להחליט האם הוא רוצה לחמוק מדיוני החסינות שמחכים לו בהמשך הדרך עם החלטה היסטורית כזו, שכמובן תשרת אותו פוליטית בבחירות.
בינתיים נראה שדיבורי הסיפוח הם בעיקר משחק צ'יקן פוליטי – מי פה הפחדן או מי פה הימין האמיתי? בנט מתגרה בנתניהו שמתגרה בגנץ וליברמן שמתגרה בכולם גם יחד. אבל אפשר כבר עכשיו להכריז על המפסידים במשחק, בחלק הזה לפחות: כחול לבן. גנץ הובהל לבקעה אתמול כדי לקרוץ לבוחרי הימין והצהיר שם על תמיכה בריבונות. אבל בכפוף לאישור בינ"ל. ח"כ יעל גרמן ממפלגתו הצהירה שלא יהיה מהלך חד-צדדי וכך גם עפר שלח בהזדמנויות אחרות. באגף תל"ם לעומת זאת, שמחו וברכו ושיתפו ברשתות החברתיות. הדרך להבהרת ההצהרה של גנץ הייתה קצרה.
יו"ר כחול לבן נדרש להוציא הבהרות לעיתונאים ולחברי מפלגתו למה בדיוק התכוון עם הצהרה שלו ובעיקר הבהיר דבר אחד: במפלגת רק לא ביבי קשה לקבל החלטות מדויקות ולספק הצהרות בקונצנזוס (מפלגתי), אפילו שזה כתוב במצע שחור על גבי לבן. וכך במחי הצהרת כוונות על סיפוח, נעלם סדר היום שטיפחה המפלגה עד כה: חסינות. חסינות. חסינות. אחרי ההפסד הטקטי של כחול לבן בסוגיית הסיפוח, השאלה היא האם הימין ינחל הצלחה לדורות ונתניהו אכן ינצל את ההזדמנות או יודיע שוב: אחרי הבחירות.